Dramă în Brazilia. Bunica primei doamne a fost răpusă de coronavirus

Publicat: 13/08/2020 | 09:12
Dramă în Brazilia. Bunica primei doamne a fost răpusă de coronavirus

Bunica primei doamne a Braziliei, Michelle Bolsonaro, Maria Aparecida Firmo Ferreira, a murit, miercuri, după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Moartea femeii a fost confirmată de biroul de presă al Secretarului Federal de Sănătate al Districtului Federal din Brazilia, scrie Mediafax.

Ferreira, în vârstă de 80 de ani, a petrecut 42 de zile internată într-un spital din Brasilia. Cauza decesului a fost o pneumonie cauzată de COVID-19, iar decesul a survenit în spital.

Citește și: Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, a fost confirmat pozitiv cu virusul COVID-19! Care este starea lui de sănătate

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, prima doamnă sau administraţia prezidenţială nu au comentat decesul acesteia.

Și Jair Bolsonaro a fost infectat

Jair Bolsonaro anunța, în urmă cu aproape o lună, că s-a vindecat de COVID-19. Vestea bună a fost comunicată pe Twitter. „RT-PCR pentru Sars-Cov 2: negativ. Bună ziua tuturor.

Mă simt slăbit. Au descoperit că am o infecție. Iau antibiotice acum. E din cauza celor 20 de zile pe care le-am petrecut în izolare în casă, ne îmbolnăvim și de altele. Am făcut mucegai, mucegai în plămâni. Asta trebuie să fie”, a spus Jair Bolsonaro.

Președintele brazilian a stat în izolare timp de 20 de zile după ce a fost confirmat cu infectare COVID-19. În 25 iulie, el a anunțat pe Twitter că a fost testat din nou și că rezultatul a ieșit negativ pentru coronavirus. Bolsonaro a mulțumit „lui Dumnezeu și hidroxiclorochinei” pentru vindecarea de coronavirus în primul său discurs de după ieșirea din izolare.

Bolsonaro este cunoscut pentru opinia lui radicală despre coronavirus, afirmând de nenumărate ori că virusul nu există ori că este doar o gripă nevinovată. Mai mult, acesta şi-a dat masca jos în faţa jurnaliştilor.

Nu rata: Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, suspect de coronavirus. “Voi face un test!” Când va afla rezultatul

Liderul brazilian şi-a scos masca în faţa reporterilor pentru a le arăta faţa şi că este bine. Apoi a fost ameninţat că va fi dat în judecată de către jurnalişti pentru că şi-a dat jos masca sanitară şi nu a păstrat distanţa socială la conferinţa de presă în care a anunţat că a fost testat pozitiv.