El este „băiatul de gheaţă”! Merge kilometri întregi prin ger spre şcoală şi trăieşte în condiţii greu de imaginat! Imaginea care a făcut înconjurul lumii

Publicat: 13/01/2018 | 13:16

Un băiat de opt ani din China a impresionat milioane de oameni cu dorinţa sa de a lupta împotriva destinului crud. El trăieşte într-o sărăcie lucie şi e convins că singura lui şansă spre o viaţă mai bună este şcoala. De aceea, în fiecare zi, "băiatul de gheaţă", aşa cum a fost numit, merge pe jos aproape cinci kilometri la cursuri prin ger. Fotografia care a fost făcută într-una din zilele cu temperaturi scăzure a devenit virală. Iar oameni din toate colţurile lumii au luat legătura cu dascălii adolescentului ca să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale lui, dar şi a altor elevi aflaţi în situaţia sa.

Povestea „băiatului de gheaţă” nu ar fi o dramă neîntâlnită dacă la acest obstacol nu s-ar adăuga drumul stâncos pe care copilul în străbate la -10 grade în această perioadă, potrivit boredpanda.com. El a devenit viral, după ce unul dintre profesorii săi l-a pozat cu părul îngheţat, cu ţurţuri în sprâncene şi degerături pe mâini.

Fu Heng, dascălul copilului şi directorul şcolii, a rămas înmărmurit după ce l-a văzut pe copil în această stare în ziua în care a susţinut un examen important. Astfel, după ce l-a fotografiat, a urcat imaginea pe internet.

„În dimineaţa respectivă, temperatura a scăzut brusc, în doar 30 de minute”, a declarat Fu Heng, dascălul „băiatului de gheaţă”, potrivit sursei citată mai sus.

El este
El este „băiatul de gheaţă”. Sursa foto: boredpanda.com

Viralizată, povestea a înmuiat inimile oamenilor de pe întreg globul care au donat pentru “Ice boy (n.r.: băiatul de gheaţă)” 15.000 de dolari şi 20 de echipamente complete de iarnă, menţionează boredpanda.com. Poate prea puţin pentru cei mai mulţi dintre noi, dar totul pentru copilul care trăieşte într-un sat din China cu mama şi bunica lui.

Citește și...