”Fiara din Balcani” și-a ”sifonat” colegii din închisoare. Ce denunț i-a făcut unui asasin în serie

Publicat: 24/05/2018 | 23:34

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, documente senzaționale din ”dosarul secret” al criminalului Konstantinos Passaris. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar) Supranumit ”Fiara din Balcani”, grecul și-a ”sifonat” colegii din închisoare, iar unui asasin în serie i-a făcut denunț, în speranța că va primi regim deschis după gratii. Sângerosul Passaris susține că este torturat în închisoare, asta deși s-ar fi transformat într-un deținut model.

Konstantinos Passaris a fost condamnat la închisoare pe viață pentru dublul asasinat de la o casă de schimb valutar din Capitală. “Fiara din Balcani” își ispășește pedeapsa la Gherla, unde se află de 15 ani. În urmă cu ceva timp, a cerut “transferul” în Grecia, dar nu a avut sorți de izbândă. În plus, temutul criminal a solicitat și un regim de detenție mai lejer. Judecătorii i-au aprobat a doua cerere, iar motivele sunt uluitoare. (NU RATA: IMAGINI ÎN PREMIERĂ CU ”FIARA DIN BALCANI” ÎN ÎNCHISOARE)

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a intrat în posesia unor documente incredibile, pe care vi le prezintă în exclusivitate. Cine le citește ar spune, fără să exagereze, că sângerosul Konstantinos Passaris s-a transformat într-un “mielușel”. Nu se mai bate cu deținuții, nu mai iese pe “interval”, iar când un coleg de suferință îl deranjează, criminalul grec îi face raport. Ba mai mult, Passaris s-a călugărit, iar celula sa arată precum un altar. Este plină icoane și cruci! Și-a lăsat barbă și este vizitat constant de preoți din Grecia. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar

În speranța că va beneficia de regim deschis în penitenciar, Konstantinos Passaris l-a dat exemplu pe Ioan Leuca. Tovarășul de suferință al grecului a fost judecat sub acuzația de omor deosebit de grav, fiindcă și-a ucis soția și doi vecini. A fost condamnat la închisoare pe viață. Iar în noiembrie 1998 și-a ucis un coleg de celulă. În prezent, Leuca își ispășește pedeapsa în regim deschis.

Intimatul este încarcerat la Penitenciarul Gherla, de când este încadrat la categoria grad maxim de siguranță. Solicită a se avea în vedere că intimatul, de când este încarcerat, nu a manifestat niciodată niciun fel de acte de violență, în ultimii 13-14 ani de detenție nu a avut nicio sancțiune, nicio abatere disciplinară, a avut doar recompense, s-a supus prevederilor legii și regulamentului Penitenciarului. Consideră că intimatul este supus la o adevărată tortură prin faptul că nu i se permite să fie trecut la un alt regim de încarcerare prin simplul fapt că a fost condamnat pentru uzul de arme de foc.

Trebuie avut în vedere comportamentul acestuia pe perioada detenției. Solicită a se avea în vedere situația unui alt deținut, Leuca Ioan, care, de asemenea, a fost condamnat pentru omor deosebit de grav și care, pe perioada detenției a mai comis un omor, iar în prezent este în regim deschis de detenție, deși a fost încarcerat cu un an înainte de Konstantinos Passaris. Deci a parcurs toate etapele regimurilor de detenție până a ajuns la regimul deschis”, se arată în cererea făcută de asasinul grec. (VEZI AICI: PERICULOSUL CRIMINAL: ”MĂ TEM CA DUMNEZEU SĂ NU FIE SUPĂRAT PE MINE! VREAU SĂ…”)

Konstantinos Passaris pare să fi devenit un deținut model. Nu se mai ceartă cu absolut nimeni, nu mai intră în dispute fizice și caută să-și ispășească pedeapsa. Cel puțin așa reiese din cererea prin care a solicitat să fie ținut în închisoare într-un regim mai blând.

“Avem scripte emise de către specialiști din cadrul Penitenciarului Gherla, comisie abilitată să aprecieze comportamentul deținutului și care spune că acesta nu prezintă niciun fel de risc, are un comportament deosebit, relaționează foarte bine cu deținuții, mai mult decât atât, în conținutul raportului, comisia face referire la un incident care s-a întâmplat cu ocazia declasificării pe o perioadă de o lună, perioadă în care condamnatul Konstantinos Passaris a fost înjurat de către un alt deținut în timpul activităților sportive, iar condamnatul Konstantinos Passaris nu a reacționat în niciun fel. Mai mult, a raportat acest incident, aspect care a fost evidențiat și de către Comisie. În aceste condiții, raportat și la criteriile Curții Europene a drepturilor omului, apreciază că este nejustificată menținerea în grad sporit de risc al condamnatului Konstantinos Passaris”, se mai arată în cererea făcută de cel poreclit “Fiara din Balcani”.

În final, judecătorii i-au dat dreptate lui Passaris, considerând că măsura menținerii sale în categoria persoanelor care reprezintă risc pentru siguranța penitenciarului nu mai este oportună.

Passaris a comis o dublă crimă în 2001

Cazul criminalului Passaris a ţinut capul de afiş al presei de la noi. În 24/25 noiembrie 2001, ucigaşul a executat cu sânge rece doi angajaţi ai casei de schimb valutar “Le Petit Bijou”, a furat peste jumătate de miliard şi s-a făcut nevăzut împreună cu o femeie. A fost identificat şi prins în timp record, fiind arestat pe 27 noiembrie. Potrivit profilului psihologic realizat de criminalişti, violenţa cu care acţiona “Fiara din Balcani” provenea tocmai din impulsivitatea acestuia. (CITEȘTE ȘI: CUM S-A TRANSFORMAT „FIARA DIN BALCANI” ÎNTR-UN MIELUȘEL)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...