Ucigasul Passaris a ajuns sa aiba viata de… calugar! Cum s-a transformat „Fiara din Balcani” intr-un mielusel

Publicat: 13/12/2015 | 00:16
Ucigasul Passaris a ajuns sa aiba viata de… calugar! Cum s-a transformat „Fiara din Balcani” intr-un mielusel

Criminalul grec Konstantinos Passaris, supranumit “Fiara din Balcani”, condamnat pe viata pentru dublul asasinat din 2001 petrecut la o casa de schimb valutar, a ajuns de nerecunoscut.

Passaris este acum doar o amintire a fiorosului criminal care a speriat Europa la inceputul anilor 2000. Aflat in inchisoare, grecul s-a schimat mult, atat ca gandire, dar si din punct de vedere fizic. Se roaga foarte mult si pare ca se caieste pentru ceea ce a facut.

passaris

Cu toate acestea, potrivit surselor noastre, „Fiara din Balcani” nu se poate uita la icoana Fecioarei Maria, desi, in ultimii ani, a devenit foarte religios. Grecul spune ca ii aduce aminte de mama sa, care l-a parasit cand era mic, si ca ii face rau.  Konstantinos pare ca a ramas marcat de faptul ca cea care i-a dat viata l-a parasit, insa nu vorbeste niciodata de ceea ce simte in legatura cu acest lucru.

Se roaga toata ziua ca un calugar

„Fiara din Balcani” alaturi de un preot grec care l-a vizitat in inchisoare

Criminalul grec s-a „pocait” dupa gratii, asa ca toata ziua se roaga, citeste carti bisericesti si face sport. Iar, la prima vedere, pare sincer. Iar atunci cand se intalneste cu alti detinuti, grecul face spre acestia semnul crucii si spune ca se roaga pentru ca Dumnezeu sa le ierte pacatele pe care le-au comis.

A ucis ca sa impresioneze o femeie

pistol

Potrivit profilului psihologic intocmit de specialisti din Politia Romana, Passaris i-a ucis in 2001 pe angajatii casei de schimb valutar din Bucuresti ca s-o impresioneze pe femeia pentru care facuse o pasiune.

Apreciem ca mobilul infractiunii nu au fost banii, ci dorinta de a-i demonstra femeii calitatile de infractor, incercand probabil sa o impresioneze. Nevoia de a impresiona o femeie este o consecinta a unui sentiment nutrit in raport cu ea. Faptul ca nu a lichidat-o vine in sprijinul acestei ipoteze. Dublul asasinat a fost unul gratuit, un dans al cocosului”, se arata in profilul psihologic al grecului.  

Dublu asasinat

Imagini de la atacul armat comis de Passaris, in 2001
Imagini de la atacul armat comis de Passaris, in 2001

Konstantinos Passaris a fost arestat in 2001, fiind acuzat ca a impuscat cu sange rece doi angajati ai unei case de schimb valutar din Capitala. Grecul s-a dus in fata ghiseului si, dupa ce a ucis paznicul si casierul, a plecat cu aproximativ jumatate de miliard de lei vechi. Dupa ce a fost prins, s-a stabilit ca Passaris nu se afla la primele crime, el fiind cautat si in Grecia, acolo unde evadase din inchisoare si omorase mai multi politist.

Bogdan Galca

Citește și...