Acasă » LIFE STYLE » Filme de dragoste. Top 40 cele mai frumoase filme romantice

Filme de dragoste. Top 40 cele mai frumoase filme romantice

De: Valentina Ene 22/11/2022 | 10:28
Filme de dragoste. Top 40 cele mai frumoase filme romantice
Imagine reprezentativă. Foto: Pexels.com

Vremea rece de afară îi fac pe mulți să încerce să descopere activități care să poată fi desfășurate în interiorul casei, la căldură. Cuplurile preferă în această perioadă să vizioneze un film de dragoste, tocmai de aceea v-am pregătit 40 de propuneri de filme subtitrate printre care veți găsi cu siguranță un titlu care să vă atragă.

1. Our Souls at Night – Suflete în noapte (2017)

Acest film se bazează pe romanul cu același nume, publicat de Kent Haruf. Addis și Luis sunt două persoane trecute de prima tinerețe care locuiesc singure. Din dorința de a mai elimina singurătatea, aceștia ajung să petreacă serile împreună și să înceapă o poveste de dragoste uimitoare. Totuși, copiii lor nu văd cu ochi buni această apropiere.

2. Before Midnight – Înainte de miezul nopții (2013)

Filmul marchează ultima parte din trilogia „Before”. Celine și Jesse au parte de un mariaj plin de suișuri și coborâșuri, tocmai de aceea ajung să se întrebe dacă au luat decizia bună în momentul în care s-au căsătorit. Romantismul și dinamica filmului i-a cucerit chiar și pe cei care nu obișnuiesc să vizioneze astfel de povești de dragoste.

3. If Beale Street Could Talk – Povestea de pe strada Beale (2018)

Și de această dată aducem în atenția tuturor un film care se bazează pe un roman, de data aceasta scris de James Baldwin. Acțiunea are loc în perioada anilor 1970, unde Trish și Fonny trăiesc o frumoasă poveste de dragoste. Intriga filmului va începe în momentul în care Fonny este trimis în spatele gratiilor și începe o întreagă luptă pentru a-și putea dovedi nevinovăția.

4. The Photograph – Fotografia (2020)

Un alt film de pe lista noastră de recomandări este „The Photograph”, o producție ce ilustrează două povești de dragoste care în cele din urmă ajung să se întrepătrundă. În prima parte apare Mae, o tânără visătoare, iar în cea de-a doua parte apare Christina, mama acesteia. Ambele par să trăiască aceleași experiențe, doar că în perioade diferite.

5. The Last of the Mohicans – Ultimul Mohican (1992)

Un clasic al vremurilor trecute, „Ultimul Mohican” spune o poveste de dragoste plină de intrigi. Acțiunea situată în 1757 ne reamintește de războiul dintre Anglia și Franța și de lupta pentru supremația coloniilor. Hawkeye (rol interpretat de Daniel Day-Lewis), un bărbat care aparține tribului de indieni mohicani, ajunge să se îndrăgostească de fiica unui militar englez, iar povestea lor de dragoste pare sortită eșecului.

6. Legends of the Fall – Legendele toamnei (1994)

Colonelul William Ludlow are trei fii dintr-o căsnicie care nu a funcționat absolut deloc. Aceștia duc o viață liniștită până în momentul în care Samuel, mezinul familiei, își aduce acasă iubita, iar Alfred și Tristan, ceilalți doi frați ai săi, ajung să se îndrăgostească de ea.

7. How to lose a guy in 10 days – Cum să scapi de un tip in 10 zile (2003)

Acest film a atras atenția multor persoane de-a lungul timpului, deoarece prezintă o comedie romantică de toată frumusețea. O jurnalistă de succes a luat decizia de a cuceri un tip și de a-l face să renunțe la ea în 10 zile, în timp ce Ben, va trebui să facă exact opusul.

8. The Bridges of Madison County – Podurile din Madison County (1995)

Povestea de dragoste dintre Francesca și Robert ajunge să atragă atenția tuturor, după ce femeia ajunge să își piardă viața, iar copiii săi îi găsesc jurnalul și află despre aventura mamei lor. Robert este un bărbat care trebuia să facă un reportaj despre oamenii din orașul Madison și care s-a îndrăgostit de Francesca în perioada în care aceasta i-a fost ghid.

9. Notting Hill (1999)

Filmul prezintă o poveste de iubire care la prima vedere poate fi privită superficial de ochii asprii ai criticilor. William, un bărbat care deține un magazin de cărți în cartierul Notting Hill se îndrăgostește de Anna, o celebră actriță de la Hollywood. Povestea lor de dragoste poate fi sortită eșecului până într-un punct.

10. Breakfast at Tiffany’s – Mic dejun la Tiffany (1961)

„Mic dejun la Tiffany” este un alt film care se bazează pe un roman cunoscut scris de Truman Capote. Holly Golightly, o scriitoare de succes, ajunge să întâlnească un bărbat care își dorește să obțină măcar jumătate din succesul ei. Viața celor doi ajunge să se schimbe radical în numai câteva zile.

VEZI ȘI: TOP 20 FILME SERIALE TURCEȘTI

11. PS: I Love You – PS: Te iubesc (2007)

Iubirea plutește în aer pentru Holly și Garry, doi soți care s-au cunoscut întâmplător și care au ajuns să se căsătorească în timp record. Din păcate, bărbatul va muri la 35 de ani, însă soția lui va primi o serie de scrisori de dragoste din partea lui care o vor ajuta să depășească nefericitul moment.

12. The Lucky One – Talismanul norocos (2012)

Logan este un militar care găsește fotografia unei femei frumoase pe câmpul de luptă. Deși a încercat să găsească persoana căreia îi aparține, nu a avut noroc. În cele din urmă a ajuns să se retragă din armată și să plece în căutarea persoanei a cărei fotografie o poartă mereu în portofel. Deși o găsește, nu are curajul să îi spună adevărul și începe să trăiască o poveste de iubire fără limite.

13. A Walk to Remember – O iubire de neuitat (2002)

„A Walk to Remember” are în spate o poveste de iubire care a șocat și a captivat în același timp o mulțime de persoane. Acțiunea este plasată în 1950, când un tânăr cu apucături criminale ajunge să se îndrăgostească de fiica reverendului orașului. Acțiunea se bazează pe romanul cu același nume al lui Nicholas Sparks.

14. About Time – Era și timpul! (2013)

Protagonistul acestei producții aflat în topul nostru cu recomandări de filme romantice ajunge să trăiască o viață plină de schimbări, deoarece are puterea de a călători în timp. Acesta ajunge să își cunoască marea iubire, iar în momentul în care ajung să își ducă relația la un alt nivel, lucrurile par să se complice.

15. A Star is Born – S-a născut o stea (2018)

Acest film nu mai are nevoie de nicio prezentare, deoarece a fost unul dintre cele mai vizionate în 2018-2019. Povestea de dragoste dintre doi artiști este pusă sub semnul întrebării din cauza diferențelor dintre aceștia.

16. Beauty and the Beast – Frumoasa și Bestia (2017)

Una dintre cele mai frumoase povești de dragoste pe care toți adulții și copiii o cunosc este „Frumoasa și Bestia”. Remake-ul din 2017 a fost un adevărat succes, prezentând o fiară care la origini este un prinț, ce se îndrăgostește de o tânără frumoasă.

17. Portrait of a Lady on Fire – Portretul unei femei în flăcări (2019)

Dragostea nu are limite, iar asta au simțit-o pe propria piele și personajele acestui film. Marianne pictează și a primit drept îndatorire să realizeze un portret uimitor al unei femei aristocrate pe nume Heloise. Cele două ajung să aibă o relație care va sfida legile firii la finalul secolului al XVIII-lea.

18. Dirty Dancing – Dans murdar (1989)

Cu siguranță cei care s-au născut înainte de 2000 au văzut cel puțin odată acest film romantic de-a dreptul fantastic. Baby, personajul principal, ajunge să se îndrăgostească nebunește de instructorul său de dans, însă părinții săi nu sunt foarte încântați de asta. Vor reuși sau nu cei doi să rămână împreună?

19. Call Me By Your Name – Strigă-mă pe numele tău (2017)

Fiul unui profesor universitar ajunge să se îndrăgostească nebunește de elevul tatălui său. Cei doi fac tot posibilul pentru a-și păstra relația ferită de ochii lumii, însă, din păcate, lucrurile nu sunt mereu atât de simple.

20. Titanic (1997)

În momentul în care filmul „Titanic” apare în peisaj, cu siguranță va trebui să te înarmezi cu multe șervețele și răbdare. Jack și Rose au cucerit inimile tuturor cinefililor, tocmai de aceea producția lui James Cameron ocupă un loc în topul nostru.

21. The Notebook – Jurnalul (2004)

„Jurnalul” este un alt film care se bazează pe o poveste de dragoste scrisă de Nicholas Sparks. Un tânăr necunoscut poate schimba viața unei tinere care nu știe ce este dragostea. De-a lungul anilor, drumurile celor doi ajung să se intersecteze, însă finalul merită aplauzele tuturor.

22. After – După ce ne-am întâlnit (2019)

Tessa și Hardin au devenit cele mai iubite personaje din ultimii ani, tocmai de aceea „After” ocupă o poziție decentă în topul nostru. El definiția corectă a băiatului rău, ea o tânără pusă pe învățat care nu ia în considerare posibilitatea de a se îndrăgosti. Totuși, diferențele uriașe dintre ei ajung să îi intrige și să îi facă să se îndrăgostească unul de celălalt.

23. The theory of everything – Teoria întregului (2014)

Acesta este un film biografic și de dragoste în care Stephen Hawking și Jane Wilde Hawking au rolurile principale. Scleroza bărbatului o face pe Jane să i se dedice acestuia în totalitate din dorința de a-i ușura viața. Totuși, boala lui Stephen vine la pachet cu probleme foarte mari.

24. Eternal Sunshine of the Spotless Mind – Strălucirea eternă a minții neprihănite (2004)

Filmul aduce la un loc o comedie romantică, cu iz de SF, care s-a transformat rapid în cea mai vizionată peliculă din 2004. A câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original și a devenit un film idol, după ce a prezentat relația pe care un cuplu o are, după ce ambii parteneri și-au șters memoria.

25. Tres metros sobre el cielo – Trei metri deasupra cerului (2010)

Babi este o tânără care nu a luat până acum în considerare posibilitatea de a avea o relație cu un băiat „rău”, așa cum este catalogat Hache. Cei doi se întâlnesc la o petrecere și ajung să trăiască momente intense împreună, până în momentul în care un accident va avea să schimbe totul.

26. The Lake House – Casa de lângă lac (2006)

Povestea se învârte în jurul unui schimb de corespondență dintre un arhitect și un doctor. Cele două persoane ajung să dezvolte o relație sentimentală de-a dreptul fantastică, însă diferențele dintre ei încep săîși spună cuvântul.

CITEȘTE ȘI: TOP FILME CU TEMATICĂ ISTORICĂ

27. Tengo Ganas De Ti – Te doresc (2012)

Aceasta este continuarea filmului „Trei metri deasupra cerului” care a făcut senzație în momentul în care a apărut pe micile ecrane. După doi ani petrecuți la Londra, Hache se întoarce și încearcă să își recucerească fosta iubită. Din păcate, vor exista o mulțime de probleme care îi vor pune bețe în roate.

28. Another Cinderella Story – O altă Cenușăreasă modernă (2008)

Așa cum era de așteptat, filmul este o readaptare uimitoare a poveștii „Cenușăreasa”. Mary, o tânără care locuiește alături de mama sa vitregă, ajunge să cunoască un băiat de care se va îndrăgosti iremediabil. Cei doi se vor căuta unul pe celălalt după o noapte petrecută împreună, iar problemele nu vor înceta să apară.

29. Me before you – Înainte să te cunosc (2016)

Povestea se învârte în jurul tinerei Lou care face tot posibilul pentru a-și ajuta financiar părinții. Aceasta ajunge să se angajeze la o familie bogată pentru a avea grijă de Will, un bărbat care a rămas paralizat, după un accident teribil. Iubirea îi va uni, însă nu pentru mult timp.

30. If I stay – Dacă aș rămâne (2014)

„If I stay” a devenit rapid un film pe care majoritatea cinefililor l-au apreciat. Acesta aduce în atenția tuturor povestea Miei, care ajunge să aibă un accident rutier foarte grav. Din păcate, tânăra ajunge să experimenteze viața din afara trupului său și se teme să revină la normal.

31. The fault is our stars – Sub aceeași stea (2014)

Hazel și Augustus sunt doi adolescenți care suferă de aceeași boală, mai mult sau mai puțin. O dragoste adolescentină, presărată cu momente de dramă și acțiune, asta este definiția completă pentru filmul „Sub aceeași stea”, bazat pe romanul cu același nume. Cancerul este cel care i-a unit și tot cancerul pare a fi cel care îi va despărți.

32. Never let me go – Să nu mă părăsești (2010)

Filmul bazat pe romanul lui Kazuo Ishiguro aduce în atenția tuturor o poveste plină de dragoste, pierderi, minciuni și trădări. Keira, Carrey si Andrew formează un trio de excepție care fac tot posibilul pentru a descoperi ce anume îi face umani.

33. The Age of Adaline – Secretul lui Adaline (2015)

Unul dintre cele mai bune filme ale anului 2015, „The Age of Adaline” a cucerit sute de mii de persoane. După ce suferă un accident în urma căruia Adaline își dăseama că nu mai poate îmbătrâni, ajunge să călătorească dintr-o țară în alta pentru a nu atrage atenția prea mult. Aceasta ajunge să se îndrăgostească și să descopere un secret uimitor.

34. Love, Simon – Cu dragoste, Simon (2018)

Din nou aducem în atenția tuturor un film cu și despre adoleșcenți. Simon este un tânăr care face tot posibilul pentru a păstra aparențele, așa că își ascunde orientarea sexuală de familie, prieteni și colegi. Din păcate, acesta va trece printr-o schimbare neașteptată și va fi nevoit să facă față adevărului.

35. Five Feet Apart – La cinci pași de tine (2019)

Acesta este un alt film care ascunde o poveste de dragoste tristă. Doi tineri cu Fibroză chistică ajung să se îndrăgostească unul de celălalt în spital, chiar dacă li se cere să stea la o distanță de cinci pași unul de celălalt. Stella și Will vor trece prin multe împreună pentru a putea experimenta activități pe care adolescenții de vârsta lor le fac fără probleme. Totuși, finalul îi va face pe mulți să folosească o mulțime de șervețele.

36. All The Right Places – Toate acele locuri minunate (2020)

Și acesta este un film bazat pe un roman cu același nume. Atât romanul, cât și filmul au atras atenția unui public foarte mare. Acțiunea are loc în perioada în care Violet Markey încearcă să facă față morții surorii sale, privind încrezătoare către viitor, în timp ce Theodore Finch se axează pe prezent și își trăiește viața din plin. Vor reuși cei doi să găsească o cale de mijloc pentru a fi împreună!?

37. Friends With Benefits – Prieteni cu folos (2011)

Dylan și Jamie ajung să se cunoască prin intermediul posturilor pe care le dețin în companii diferite. Cei doi se simt atrași unul de celălalt, însă niciunul nu își dorește o relație serioasă, tocmai de aceea ajung să fie prieteni cu beneficii. Așa cum era de așteptat, lucrurile se complică pentru ambii, motiv pentru care vor fi nevoiți să ia o decizie neașteptată.

38. Mr. and Mrs. Smith – Domnul și doamna Smith (2005)

Cu toții ne amintim de filmul în care Angelina Jolie și Brad Pitt au avut cele mai senzaționale scene de dragoste. Acțiunea se împletește foarte bine cu dragostea și senzualitatea, iar soții Smith ajung să descopere unul despre celălalt că sunt doi spioni care aparțin a două agenții distincte.

39. Nights in Rodanthe – Nopți în Rodanthe (2008)

O relație eșuată cu un soț abuziv o face pe Adrienne să se refugieze într-un orășel mic, Rodanthe. Aceasta are grijă de un han și ajunge să se îndrăgostească iremediabil de un bărbat care o face să creadă din nou în dragoste. Totuși, traumele din trecut nu îi vor da pace prea curând.

40. Eat, Pray, Love – Mănâncă, roagă-te, iubește (2010)

Ultimul film din lista noastră cu 40 de producții de dragoste subtitrate este bazat, de asemenea, pe un roman cu același nume. Elizabeth Gilbert, autoarea și totodată personajul principal al romanului/filmului, poate fi considerată o femeie care are tot ceea ce își dorește. Din păcate, aceasta se simte mai pierdută ca niciodată și ajunge să plece într-o călătorie care o va schimba pentru totdeauna.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Valentina Ene
Valentina Ene a ales să lucreze în presă din anul 2019, dar a cochetat cu lumea mondenă încă din liceu. Pasionată de showbiz, dar și de actualitate, s-a alăturat site-ului CANCAN.RO pentru a putea acoperi o paletă cât mai largă de subiecte. Valentina citeste mai mult
Parteneri
Cum a scris ZANNI numele lui Andrei Ciobanu, pe biletul de nominalizare la Survivor All Stars. A făcut-o intenționat!
Cum a scris ZANNI numele lui Andrei Ciobanu, pe biletul de nominalizare la Survivor All...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Natalia Mateuț, noua iubită a lui Cătălin Cazacu? Unde au fost surprinși
Natalia Mateuț, noua iubită a lui Cătălin Cazacu? Unde au fost surprinși
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul ei iubit a fost găsit fără suflare într-un hotel din Miami
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un nou smartphone se lansează în România. Prețuri pentru toate buzunarele
Un nou smartphone se lansează în România. Prețuri pentru toate buzunarele
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă ocup eu”
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
CRBL a fost înșelat. Artistul a dat detalii mai puțini știute din intimitate: „Am și față de prost câteodată”
CRBL a fost înșelat. Artistul a dat detalii mai puțini știute din intimitate: „Am și...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea