Final de sezon incendiar în Liga I

Publicat: 21/12/2017 | 07:00
Final de sezon incendiar în Liga I

Primăvara se anunţă a fi una incendiară în Liga I. Rezultatele înregistrate în ultima etapă a acestui sezon regular au relansat lupta la titlu dar a aprins şi mai mult lupta la play-off şi retrogradare. 

Dacă la titlu un lucru e clar, şi anume că CFR Cluj, FCSB şi CSU Craiova se vor lupta pentru titlul de campioană în acest an, în schimb rezultatele înregistrate în ultima etapă programată în acest an au readus Dinamo şi CSM Poli Iaşi în lupta pentru ultimele trei locuri de play-off pe care se află Astra Giurgiu, FC Botoşani şi Viitorul Constanţa.

Programul ultimelor patru etape din acest sezon se anunţă a fi unul interesant, echipele care speră la play-off urmând a juca între ele! Din acest motiv lupta rămâne deschisă oricărui rezultat având în vedere că între ocupanta locului 4, Astra, şi cea de pe locul 8, CSM Poli Iaşi, sunt doar şapte puncte, iar numărul punctelor puse în joc este de 12. Astfel, atât Astra, FC Botoşani, Viitorul, Dinamo şi CSM Poli Iaşi, au şanse reale la calificarea în play-off!

Victoria giurgiuvenilor împotriva FC Botoşani s-ar putea dovedi a fi una de aur la finalul acestui sezon regular. În ultimele patru etape ale campionatului, Astra, care a încheiat anul pe locul 4 cu 37 de puncte, va întâlni trei dintre formaţiile aflate în acest moment în primele 7 ale campionatului, respectiv Viitorul, CFR Cluj şi Dinamo, cel mai uşor meci fiind cel cu Gaz Metan, formaţie care a încheiat 2017 pe loc de baraj.

Cel mai uşor program dintre toate cele cinci echipe angrenate în lupta pentru locurile 4-6  însă îl are CSM Poli Iaşi, formaţia pregătită de Flavius Stoican urmând a juca cu FC Voluntari, FC Botoşani, ACS Poli Timişoara şi Viitorul Constanţa.

Aflată pe locul 4 din etapa a XV-a, echipa lui Costel Enache a fost depăşită în clasament de Astra în urma meciului direct de la Giurgiu, scor 2-1 pentru echipa pregătită de Edward Iordănescu, însă nu tremură pentru locul de play-off. Botoşănenii sunt pe 5 cu 35 de puncte şi au nevoie de minim şase puncte din ultimele patru confruntări pe care le vor susţine cu Juventus, CSM Poli Iaşi, Viitorul şi Gaz Metan pentru a fi în premieră în play-off-ul Ligii I.

Campioana en-titre a ţării, Viitorul, este la fel ca şi Astra şi Botoşani la mâna sa pentru calificarea în play-off. Elevii lui Hagi, care au încheiat anul pe locul 6 cu 34 de puncte au puterea de a obţine punctele necesare pentru a-şi păstra locul în clasament şi a fi la masa bogaţilor având în vedere că în primăvară vor avea meciuri directe cu Astra, CSM Poli Iaşi şi FC Botoşani, echipe cu care se află în luptă directă pentru accederea în play-off dar şi cu Juventus.

De pe locul 7, cu 34 de puncte, la egalitate cu Viitorul de pe locul 6 dar cu un golaveraj inferior, „câinii” speră la rândul lor la calificarea în play-off. Faţă de celelalte contracandidate care au terminat anul în primele şase, elevii lui Vasile Miriuţă sunt dezavantajaţi clar de program, urmând a întâlni în primăvară două din cele trei pretendente la titlul de campioană în acest an, CSU Craiova şi FCSB şi Astra, formaţie cu care se află în luptă directă pentru loc de play-off, celălalt adversar al alb-roşilor fiind Concordia Chiajna, fosta formaţie a lui Vasile Miriuţă.

Vicrtoria obţinută de CSM Poli Iaşi în ultima etapă pe teren propriu cu juventus, coroborată cu celelalte rezultate înregistrate în etapă i-au readus pe cei din Copou în lupta pentru play-off, distanţa faţă de FC Botoşani şi Viitorul, echipe aflate pe locurile 5 şi 6 fiind de doar cinci respectiv patru puncte. Ori, elevii lui Stoican au cel mai accesibil program şi pot remonta această diferenţă.

                                              

Iată programul echipelor care se luptă la play-off

 

Astra, locul 4- 37 pct.:

 

Viitorul (d),

Gaz Metan (a),

CFR Cluj (a),

Dinamo (a)

 

 

FC Botoşani, locul 5- 35 pct.:

 

Juventus (a)

CSM Poli Iaşi (d)

Viitorul (d)

Gaz Metan (a)

 

Viitorul, locul 6- 34 pct.:

            

Astra (a)

Juventus (d)

FC Botoşani (a)

CSM Poli Iaşi (d)

 

                   

Dinamo, locul 7- 34 pct.:

 

CSU Craiova (a),

Chiajna (d),

FCSB (a),

Astra (d)

 

CSM Poli Iaşi, locul 8- 30 pct.:

 

FC Voluntari (d),

FC Botoşani (a),

ACS Poli (d),

Viitorul (a)

 

Cristi P. 

Citește și...