Florin Acsinte a revenit la FC Botoşani după doi ani!

Publicat: 07/01/2018 | 14:00

Florin Acsinte a revenit la FC Botoşani. După o perioadă în care a evoluat pentru Pandurii Tg. Jiu şi FC Voluntari, formaţie cu care a câştigat Cupa României şi Supercupa României, fundaşul stânga a revenit acasă după doi ani. 

„Nu am semnat încă nimic însă ne-am înţeles.  De la minim un an şi jumătate se pleacă însă durata cotractului poate fi şi pe doi ani, trei ani, de ce nu chiar pe viaţă. Aici m-am simţit cel mai bine, cele mai frumaose momente le-am petrecut la Botoşani, chiar dacă am câştigat trofeele pe care le-am câştigat la Voluntari. Pentru mine faptul că revin acasă este foarte vine din punct de vedere profesional dar şi pentru familia mea faptul că revenim acasă este cel mai bun lucru”, a declarat Florin Acsinte.

Fostul căpitan al FC Botoşani susţine că va pune în slujba echipei experinţa pe care a acumulat-o şi va lupta pentru ca şi gruparea moldavă să înceapă să câştige trofee în fotbalul românesc. Acsinte susţine că este la îndemâna FC Botoşani calificarea în play-off şi câştigarea cupei României chiar în acest sezon.

„Mă întorc mai experimentat şi mai puternic. Acum am o bază în spate, recent câştigând două trofee. Îmi doresc foarte mult să opbţin şi cu FC Botoşani cel puţin un trofeu în acest an. Se poate şi am încredere. De asemenea ştiu că pentru suporteri este foarte important să intrăm în play-off şi o vom face. Chiar nu-mi fac griji. Oamenii din Botoşani m-au iubit şi eu la rândul meu am dat totul pentru Botoşani, le-am răsplătit încrederea. Chiar dacăam fost plecat în tot acest timp nu mi-am luat ochii de pe Botoşani, tot timpjul am fost în contact cu FC Botoşani, e echipa la care ţin cel mai mult, care e în sufletul meu. Sper să realizez foarte multe cu Botoşaniul, să începem să câştigăm trofee pentru oamenii din Botoşani”, a adăugat Florin Acisnte.

Fotbalistul de  30 de ani susţine că s-a despărţit în condiţii oarecum amiabile faţă de fC voluntari şi recunoaşte că pentru a putea fi lăsat liber de contract a fost nevoit să renunţe la bani frumoşi.

„De Voluntari m-am despărţit în condiţii amiabile. Puteam foarte bine să rămân acolo doar pentru bani, dar nu sunt genul. Am lăsat mulţi bani acolo ca să revin înapoi la Botoşani. Am petrecut la Voluntari un an şi jumătate, timp în care am învăţat multe. Am învăţat că, dacă eşti conştiincios şi munceşti din greu, apar şi rezultatele. Trofeele din Cupa si Supercupa României confirmă asta. Am învăţat că, oricât de individualişti am fi, atunci când jucăm ca o echipă, avem succes”,   a conchis Florin Acsinte.

Fundaşul stânga s-a transferat în iarna anului 2016 la Pandurii Tg. jiu, formaţie pentru care a evoluat până în vara anului 2016, după care a trecut la FC Voluntari, formaţie pentru care a evoluat până în acest moment când a revenit la FC Botoşani.

 

Cristi P. 

 

Citește și...