Gata aventura lui Ventura la naţională! Federaţia l-a demis pe călăul „Squadrei Azzurra”!

Publicat: 16/11/2017 | 10:00
Gata aventura lui Ventura la naţională! Federaţia l-a demis pe călăul „Squadrei Azzurra”!

Deşi nu şi-a asimat eşecul pentru ratarea calificării la Campionatul Mondial din Rusia de anul viitor, selecionerul Italiei, Gian Piero Ventura, a plătit pentru absenţa după o pauză de 60 de ani a „Squadrei Azzurra” de la un turneu final de Campionat Mondial. Federaţia Italiană de Fotbal l-a demis pe Gian Piero Ventura, după ratarea calificării la Mondialul din Rusia, forul italian considerându-l pe tehnician drept principalul vinovat pentru eşec. 

Italia a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2018. După ce a terminat pe locul secund într-o grupă preliminară câştigată de Spania, „Squadra Azzurra”  a pierdut barajul cu Suedia cu scorul general de 1-0, rezultat stabilit încă din tur de scandinavi pe teren propriu.

Imediat după ratarea calificării, Ventura a spus că nu-şi dă demisia şi a afirmat că nu este singurul vinovat pentru că Italia va absenta după 60 de ani de la un turneu final de Campionat Mondial.

„Demisia? Nu ştiu, sunt foarte multe lucruri de evaluat. Nu am vorbit deocamdată cu preşedintele. Ne vom vedea şi vom evalua aceste lucruri, iar tot ceea ce va reieşi din această discuţie va fi acceptat. Atunci când în fotbal nu se obţin rezultate, responsabil este antrenorul, acest lucru se ştie. A existat o voinţă feroce, însă aşa este fotbalul şi trebuie să accept. Această eliminare este un rezultat sportiv care atârnă foarte greu. Sunt însă mândru că am făcut parte din acest grup şi am lucrat cu mari campioni şi cu alţii cărora le doresc să devină”, a declarat Gian Piero Ventura, selecţionerul Italiei la puţin timp după remiza 0-0 cu Suedia de pe „San Siro” care a lăsat Italia acasă.

Cei de la „Premium Sport” susţin că Ventura  nu va pleca cu mâna goală de la naţională şi  va primi despăgubiri de 700.000 de euro în schimbul încetării contractului care urma să expire abia în 2020 având în vedere că în luna august acesta a semnat prelungirea contractului.

                                                                               

Cristi P.           

Citește și...