Haţegan a dus Elveţia la Mondial!

Publicat: 13/11/2017 | 10:00
Haţegan a dus Elveţia la Mondial!

Penalty-ul acordat total eronat de centralul român Ovidiu Haţegan a fost decisiv în economia dublei de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial din Rusia de anul viitor. Învinşi nemeritat în tur pe teren propriu, la Belfast, dintr-un penalty inventat de centralul român Ovidiu Haţegan, lovitura de la 11 metri fiind transformată în minutul 58 al meciului tur de Ricardo Rodriguez,  selecţionata Irlandei de Nord nu a reuşit în returul de la Basel de pe „St.Jakob-Park”, să întoarcă rezultatul din tur, partida terminându-se nedecis 0-0. 

Cu toate că pornea cu prima şansă şi era la adăpostul unui succes cu 1-0 după manşa tur, Elveţia s-a calificat cu mari emoţii la Mondialul de anul viitor din Rusia, meciul de la Basel cu Irlanda de Nord fiind unuol foarte disputat.

Britanicii au început meciul decişi să anuleze avantajul elveţienilor din tur însă şutul lui Brunt din minutul 3 a fost respins în corner de Sommer. Replica elveţienilor a venit imediat, Seferovic trecând pe lângă deschiderea scorului. Meciul a fost în continuare unul animat, pe contre, iar finalul a fost unul dramatic, Rodriguez reuşind în primul minut de prelungire să evite de pe linia porţii un balon pe care scria 1-0 pentru nord irlandezi, reuşind astfel să fie decisiv pentru reprezentativa ţării sale şi pentru caificarea acesteia la Mondial graţie avantajului din tur luat după un gol din penalty pe care tot el l-a marcat.

Cu 1-0 la general contra Irlandei de Nord la baraj, Elveţia a obţinut calificarea pentru a patra oară consecutiv la Campionatul Mondial.

                                       

Cristi P.

                            

Citește și...