Home » Stiri » Lovitura dată de avocatul Bogdan Cimbru! A câștigat daune de 3.000.000 de lei pentru decesul jurnalistei Oana Bălulescu! CNAIR e bună de plată

Lovitura dată de avocatul Bogdan Cimbru! A câștigat daune de 3.000.000 de lei pentru decesul jurnalistei Oana Bălulescu! CNAIR e bună de plată

De: Cristian Blanuta 23/04/2021 | 17:16
Lovitura dată de avocatul Bogdan Cimbru! A câștigat daune de 3.000.000 de lei pentru decesul jurnalistei Oana Bălulescu! CNAIR e bună de plată

Avocatul Bogdan Cimbru a reușit să obțină daune record pentru lipsa unui parapet de pe DN1 care a condus la moartea unei persoane! Este o soluție fără precedent la Tribunalul Bucuresti. CNAIR a fost obligată la plata unor daune totale de 3 milioane lei pentru decesul jurnalistei Oana Bălulescu, în urma accidentului de pe DN1.

La 5 ani de la tragicul deces al jurnalistei Oana Gabriela Bălulescu de pe DN1, Tribunalul București a obligat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) la plata a 3 milioane de lei cu titlu de daune morale către soțul acesteia, Cristian Bălulescu, fiica, Sara Bălulescu, și mama ziaristei, Ioana Dicu, antrenând astfel răspunderea delictuală în sarcina CNAIR pentru lipsa parapetelui de pe DN 1, care ar fi putut împiedica producerea accidentului. Cazul este revoltător, cu atât mai mult cu cât s-a reținut că acest accident s-a produs din cauza neglijenței și a nepăsării celor responsabili de viața românilor, în spetă CNAIR, care a transformat obligațiile în chestiuni opționale, în ciuda solicitărilor și a accidentelor produse în lanț pe acel segment de drum, scrie luju.ro.

În urmă cu 5 ani, în 12 mai 2016, pe DN1, în zona Otopeni, a avut loc accidentul rutier soldat cu decesul jurnalistei Oana Gabriela Bălulescu, după ce o mașina care circula în sens opus a încercat să schimbe sensul de mers, în viteză, aterizând în final pe mașina Oanei, în care se mai afla și fiica minoră a acesteia, Sara Bălulescu. Încă de atunci s-a stabilit că accidentul ar fi putut fi evitat dacă pe DN1, astfel cum erau prevăzuți, ar fi fost montați și parapetii între cele două sensuri de mers, responsabilitate care aparținea CNAIR. Această obligație era prevazută în OUG 55/2016 unde se reținea în sarcina Companiei de a  intretine si exploata sectorul de drum pe care s-a produs accidentul rutier. Totodata, scopul CNAIR era chiar de a lua toate masurile necesare si legale pentru asigurarea unui trafic in conditii de siguranta pe sectoarele de drum pe care le are in administrare.

Si le-a luat, dar mai tarziu, adica dupa accidentul din 2016, cand au decis sa monteze parapetele de separare a celor doua sensuri. De la acel moment nu a mai avut loc niciun accident soldat cu decesul unor oameni in zona.

Regretabil este iarasi faptul ca anterior producerii tragediei, CNAIR a incercat, dar a renuntat rapid la intentia de montare a parapetilor in zona, desi fusesera bombardati cu solicitari in acest sens.

Tribunalul Bucuresti a facut CNAIR bun de plata pentru neglijenta

In acest context, Solutia Tribunalul Bucuresti din 21 aprilie 2021 vine nu doar sa indrepte, ci sa si recunoasca proasta administrare de catre CNAIR a unui sector de drum, care daca ar fi fost corect intretinut ar fi putut evita tragediile in lant produse ani la randul, si implicit pe cea a Oanei.

Trebuie precizat ca initial, in 2018, Tribunalul Bucuresti a constatat in dosarul penal nr 10181/299/2018/a1 faptul ca CNAIR nu poate avea calitatea de parte responsabila civilmente in cadrul dosarului penal, iar eventualele actiuni delictuale imputabile acestei institutii pot fi transate doar printr-un litigiu civil separat, astfel incat familia Oanei Balulescu, respectiv sotul acesteia, fiica si mama, au decis sa se indrepte impotriva CNAIR solicitand obligarea Companiei la plata a 3 milioane de lei (cate un milion pentru fiecare parte) ca urmare a decesului fostei jurnaliste.

La baza acestei cereri s-a aflat si un Raport de expertiza criminalistica efectuat de INEC pe parcursul urmarii penale din dosarul nr 10181/299/2018, in care s-a retinut ca anterior accidentului, CNAIR a organizat doua proceduri de achizitie a parapetelui, care au fost insa anulate, pentru ca, in anul 2016, la 5 zile dupa accidentul Oanei, sa fie demarate actiunile pentru instalarea de parapete tip New Jersey.

Raportul si actele existente in dosarul penal aratau practic ca reprezentatii CNAIR prin neglijenta manifestata fata de achizitia parapetelui, precum si fata de cererile privind montarea acestuia, si-au asumat riscut producerii unor accidente in acea zona, intarzierea montarii acestuia generand pierderi de vieti omenesti.

In fata acestei nedreptati, avocatul Bogdan Cimbru din Baroul Bucuresti care s-a angajat in fata familiei Oanei Gabriela Balulescu ca va face dreptate a reusit la Tribunalul Bucuresti, in dosarul civil nr. 10415/3/2019 admiterea cererii formulate de chemare in judecata si tragere la raspundere a CNAIR pentru decesul fostei jurnaliste si obligarea Companiei la plata sumei de cate 1 000 000 lei pentru fiecare dintre reclamanti, respectiv sotul, fiica si mama acesteia.

Iată minuta pronuntata in 21 aprilie 2021 in dosarul nr. 10415/3/2019: „Admite cererea. Obliga parata la plata sumei de cate 1 000 000 LEI pentru fiecare dintre reclamanti. Obliga parata la plata catre reclamantul Balulescu Cristian a sumei de 1500 Lei onorariu expert si suma de 4000 lei onorariu avocat, cu titlu de cheltuieli de judecata. Admite cererea formulata de dnul expert Beldimanescu Ion Dorinel, si majoreaza onorariul acestuia cu suma de 3500 LEI. Obliga reclamantii la plata diferentei de onorariu, catre dnul expert. Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei.

Document: Hotarare 21.04.2021″

Expertiza care demonstreaza utilitatea parapetelui de pe DN1

Solutia Tribunalului Bucuresti s-a bazat inclusiv pe Raportul de expertiza tehnica judiciara intocmit in cauza nr. 10415/3/2019 de expertul Beldimanescu Ion Dorinel – care avea rolul de a stabili modalitatea in care existenta bordurii despartitoare dintre cele doua sensuri Baneasa-Otopeni/ Otopeni-Baneasa a influentat dinamica producerii accidentului din 12 mai 2016, precum si daca existenta unui parapet ar fi putut impiedica accidentul.

Raportul a relevat ca accidentul s-a produs in urmatoarele circumstante:

-autoturismul Ford Mondeo condus de Oana circula cu o viteza de 68 km/h, in timp ce vehicul Dacia Logan avea o viteza de 96km/h;

-in momentul efectuarii manevrei de intoarcere de catre conducatorul Dacia Logan, existenta bordurii despartitoare intre cele doua sensuri de circulatie a actionat ca o trambulina pentru Dacia Logan, proiectandu-l pe o traiectorie ascendenta, care a facut ca impactul cu autoturismul sa condus de Oana Gabriela Balulescu, care circula regulamentar pe celalalt sens de circulatie, sa se fi produs la nivel ridicat in zona parbrizului, anuland orice sistem de protectie pentru aceasta.

Astfel, s-a constatat ca prezenta unor parapeti de beton (de tip New Jersey cu inaltimea de 80 cm) ar fi facut ca impactul dintre cele doua autoturisme sa nu mai fi putut avea loc, ca urmare a imposibilitatii patrunderii autoturismului dacia Logan pe celalalt sens de circulatie.

Intr-adevar, CNAIR a achizitionat acest tip de parapeti, dar mult prea tarziu pentru Oana Gabriela Balulescu.

Parteneri
Bomba zilei! Brigitte și Pastrama, ridicați de MASCATI! Acuzații GRAVE! Se întoarce bruneta la ÎNCHISOARE?!?
Bomba zilei! Brigitte și Pastrama, ridicați de MASCATI! Acuzații GRAVE! Se întoarce bruneta la ÎNCHISOARE?!?
Alex Velea, dezvăluiri-șoc despre Fulgy:
Alex Velea, dezvăluiri-șoc despre Fulgy:
Răzvan Simion a intrat în pământ de ruşine. Ce a putut să spună un invitat despre el şi Lidia Buble. Daliana o să înnebunească
Răzvan Simion a intrat în pământ de ruşine. Ce a putut să spună un invitat...
Simona Halep, nuntă secretă cu Toni Iuruc! Avem imagini bombă, exclusive, de la petrecerea demnă de o prințesă | FOTO&VIDEO
Simona Halep, nuntă secretă cu Toni Iuruc! Avem imagini bombă, exclusive, de la petrecerea demnă...
Marea campioană a ţării, la petrecerea cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment fără precedent dezvăluit în satul olimpic
Marea campioană a ţării, la petrecerea cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
A murit fostul patron al echipei Rapid. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp
A murit fostul patron al echipei Rapid. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin...
Ce au făcut soţii Ceauşescu în ultimul concediu de la mare
Ce au făcut soţii Ceauşescu în ultimul concediu de la mare
Tragedia care cutremură România! S-a sinucis după ce a aflat că urma să fie concediat
Tragedia care cutremură România! S-a sinucis după ce a aflat că urma să fie concediat
Cristi Borcea se pregateste de al 10-lea copil! Chiar Valentina Pelinel a dat vestea: Cand vine pe lume
Cristi Borcea se pregateste de al 10-lea copil! Chiar Valentina Pelinel a dat vestea: Cand...
Vedetele arată pe Instagram cu ce sunt „dotate”. Imagini necenzurate!
Vedetele arată pe Instagram cu ce sunt „dotate”. Imagini necenzurate!
Semne că ai nevoie de ajutor medical de urgență
Semne că ai nevoie de ajutor medical de urgență
Anunț tulburător: Campania de vaccinare a fost un eşec. Cei vaccinaţi îşi pot pierde..
Anunț tulburător: Campania de vaccinare a fost un eşec. Cei vaccinaţi îşi pot pierde..
EXPLOZIV. Harry nu este fiul prințului Charles.  Informații BOMBĂ din interiorul Casei Regale
EXPLOZIV. Harry nu este fiul prințului Charles. Informații BOMBĂ din interiorul Casei Regale
Liviu Vârcu, veste GENIALĂ pentru fani. Trupa L.A. s-a reunit: 'E o nebunie'
Liviu Vârcu, veste GENIALĂ pentru fani. Trupa L.A. s-a reunit: 'E o nebunie'
Doi ciobani au fost atacaţi de urs în Harghita. Unul dintre ei este căutat, după ce a fugit spre pădure cu animalul după el
Doi ciobani au fost atacaţi de urs în Harghita. Unul dintre ei este căutat, după...
Veronica Stegaru, momente dificile! A ajuns din nou la poligraf. Viorel nu este tatăl celui de-al doilea copil?
Veronica Stegaru, momente dificile! A ajuns din nou la poligraf. Viorel nu este tatăl celui...
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
S-a dus tinerețea lui! La 53 de ani, kilogramele în plus l-au transformat total! Nici nu-l mai recunoști
S-a dus tinerețea lui! La 53 de ani, kilogramele în plus l-au transformat total! Nici...
Informația momentului despre PFIZER! Acum nu mai este niciun dubiu. Ce trebuie să știe cei vaccinați
Informația momentului despre PFIZER! Acum nu mai este niciun dubiu. Ce trebuie să știe cei...
Dan Negru aruncă BOMBA: Primele semne de la „mama tuturor crizelor”! Roubini a avut dreptate
Dan Negru aruncă BOMBA: Primele semne de la „mama tuturor crizelor”! Roubini a avut dreptate
Exploziv! Putin vrea să rupă România. Rusia vrea să anexeze un teritoriu important al țării noastre
Exploziv! Putin vrea să rupă România. Rusia vrea să anexeze un teritoriu important al țării...
Horoscop de weekend, sâmbătă, 24 iulie. O zodie suferă cumplit astăzi: Mușcă-ți limba! Ajungi într-o situație incomodă
Horoscop de weekend, sâmbătă, 24 iulie. O zodie suferă cumplit astăzi: Mușcă-ți limba! Ajungi într-o...
Lumea, condamnată? Top 5 scenarii de coșmar care au cele mai mari șanse să se întâmple
Lumea, condamnată? Top 5 scenarii de coșmar care au cele mai mari șanse să se...
ŞOCANT ce a ajuns să facă Anamaria Prodan ca să uite de suferinţă. Nimeni nu a mai vazut-o aşa
ŞOCANT ce a ajuns să facă Anamaria Prodan ca să uite de suferinţă. Nimeni nu...
Continua lupta culturală din Ungaria. Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de persoane
Continua lupta culturală din Ungaria. Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de...
Percheziții azi la Brigitte și Florin Pastramă! Din ce-au ajuns să facă bani în pandemie
Percheziții azi la Brigitte și Florin Pastramă! Din ce-au ajuns să facă bani în pandemie
Ce s-a întâmplat cu Frank Fritz de la „American Pickers”?
Ce s-a întâmplat cu Frank Fritz de la „American Pickers”?
FOTO. Bianca Drăgușanu, într-un costum minuscul pentru trupul ei `tunat`. S-a văzut tot la plaja din Turcia
FOTO. Bianca Drăgușanu, într-un costum minuscul pentru trupul ei `tunat`. S-a văzut tot la plaja...
Soția lui Messi, apariție de infarct pe străzile din Miami. A purtat cei mai sexy pantaloni scurți, iar toți ochii au fost ațintiți spre ea
Soția lui Messi, apariție de infarct pe străzile din Miami. A purtat cei mai sexy...
Decizia luată de Clejani în plin scandal cu Fulgy! Ce au postat pe internet
Decizia luată de Clejani în plin scandal cu Fulgy! Ce au postat pe internet
Antonia, primele declarții despre nunta cu Alex Velea. Cum va arăta fericitul eveniment
Antonia, primele declarții despre nunta cu Alex Velea. Cum va arăta fericitul eveniment
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de pe Valea Prahovei. Preţurile sunt aproape cu jumătate mai mici decât la cazările din Sinaia sau Predeal
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
"Mami, de ce nu trăim ca o familie?" Răspunsul halucinant al Biancăi către fetița ei
ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS
ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS
S-au bătut în direct, la TV! A fost nevoie de intervenția medicilor
S-au bătut în direct, la TV! A fost nevoie de intervenția medicilor
Culoarea care a dispărut din configuratorul Dacia. Nu mai poți comanda un Logan în această nuanță
Culoarea care a dispărut din configuratorul Dacia. Nu mai poți comanda un Logan în această...