Luca, românul rănit în atacul din Las Vegas, mesaj emoţionant de pe patul de spital: “Am coşmaruri. Rănile fizice se vor vindeca, însă…”

Publicat: 20/10/2017 | 11:23

La aproape trei săptămâni de când Stephen Paddock a declanşat iadul în Las Vegas, iar Luca Iclodean şi-a văzut moartea cu ochii, acesta a transmis un mesaj emoţionant de pe patul de spital. Tânărul român lucra la un bar situat în apropierea masacrului, iar unul dintre gloanţele trase de atacator l-a rănit în plâmân.

Aflat încă în spital, Luca Iclodean a povestit cum a fost rănit de glonţul pe care l-a încasat, dar şi cum i s-a schimbat viaţa de la sângerosul atac.

“Am fost mereu de părere că aceia care îşi petrec Revelionul pe Las Vegas Strip sunt nebuni, pentru că, din păcate, cu toate atacurile teroriste care au avut loc în lume, m-am aşteptat întotdeauna să aibă loc unul şi aici. Nu m-aş fi gândit niciodată însă că voi fi şi eu victima unuia.

După cum ştiţi, lucram la bar în acea seară. Am ştiut imediat că acelea sunt împuşcături. Mai puţin de un minut mai târziu, am fost împuşcat. M-am ascuns într-o rulotă, glonţul a trecut prin uşă şi m-a lovit în spate, chiar în spatele inimii, a atins o vertebră şi s-a oprit în plămân.

În acele momente, voiam doar să îi spun mamei cât de mult o iubesc şi să o mai îmbrăţişez o dată. Am crezut că nu voi mai revedea pe nimeni. Ultimul lucru pe care mi-l amintesc e că zăceam la urgenţe şi cineva mă ţinea de mână şi îmi spunea: «familia ta e aici, mă duc să o aduc pe mama ta».

Rănile fizice se vor vindeca, însă ce s-a întâmplat în noaptea aceea voi purta cu mine toată viaţa. Am coşmaruri. Zgomotele puternice şi bruşte mă fac să sar în sus de frică. Mă gândesc că nu sunt în siguranţă în niciun loc public în care merg.

Zâmbeam şi râdeam tot timpul. Acum, mi-e teamă că un bărbat cu un glonţ mi-a furat aceste lucruri. Prima noapte în care am dormit singur m-am urcat în pat şi am plâns”, a scris Luca Iclodean pe pagina sa de Facebook.

La scurt timp după ce fiul său a fost stabilizat de foştii colegi de la spital, Carmen Iclodean a lansat un apel disperat pe Facebook. Sângerosul atac a avut loc pe 2 octombrie. 

Citește și...