Marocul din nou la un Mondial după 20 de ani!

Publicat: 12/11/2017 | 09:00
Marocul din nou la un Mondial după 20 de ani!

Reprezentativele Marocului şi Tunisiei s-au calificat la Cupa Mondială din 2018, în urma rezultatelor din preliminariile competiţiei, zona africană. Marocul s-a impus clar în deplasare pe terenul formaţiei Coasta de Fildeş, cu 2-0, scor pe care marocanii l-au stabilit încă din minutul 30 al meciului prin golurile marcate de Dirar (min. 25) şi Benatia (min. 30).

Chiar dacă a terminat surprinzător, doar 0-0 pe teren propriu meciul cu Libia, Tunisia a încheiat neînvinsă aceste calificări, reuşind calificarea la Campionatul Mondial după o absenţă de la ultimele trei ediţii.

În schimb, marocanii prin victoria din Coasta de Fildeş, vor reveni la un turneu final de Campionat Mondial după o pauză de 20 de ani. Performanţa a stârnit un adevărat entuziasm în tabăra marocanilor însă şi multe incidente.  

Aproximativ 300 de suporteri marocani au fost implicaţi în incidente la Bruxelles la câteva minute după calificarea Marocului la Cupa Mondială din Rusia, a anunţat poliţia belgiană, citată de dhnet.be.

Fanii din comunitatea marocană din Bruxelles s-au reunit pe strada Stalingrad şi s-au îndreptat spre Bursă, unde au început să distrugă instalaţiile pentru târgul de Crăciun. O maşină a fost incendiată în Place Fontainas. Poliţia a intervenit cu tunuri cu apă, nefiind efectuată nicio arestare.

Astăzi în zona africană vor mai avea loc două partide din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial. Congo va întâlni Uganda de la 16:30, iar Ghana va primi de la ora 17:30 vizita puterncei selecţionate a Egiptului.

                          

Iată rezultatele celui de-al treilea tur din preliminariile Mondialului, zona Africa:

Zambia- Camerun 2-2

Gabon- Mali 0-0

Coasta de Fildeş- Maroc  0-2

DR Congo- Guinea 3-1

Tunisia- Libia 0-0

 

Cristi P. 

Citește și...