Moartea Regelui Mihai nu schimbă programul Ligii I! Comunicat oficial LPF: „Se joacă cum s-a programat!”

Publicat: 08/12/2017 | 07:00
Moartea Regelui Mihai nu schimbă programul Ligii I! Comunicat oficial LPF: „Se joacă cum s-a programat!”

Jocurile etapei următoare, a XXII-a, ultima din Liga I care vor avea loc în acest an, se vor disputa după programul stabilit iniţial. Asta deşi Guvernul României a decretat doliu naţional, în memoria Regelui Mihai. 

Anunţul oficial a făcut de către Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) care a remis un comunicat oficial în acest sens. În comunicat se specifică clar faptul că  jucătorii vor purta banderole negre, iar până la finalul anului se vor ţine momente de reculegere înaintea meciurilor, în memoria Regelui Mihai atât la partidele din cadrul etapei a XXI-a care va debuta astăzi cât şi la cele din runda următoare.

„Liga Profesionistă de Fotbal este profund îndurerată de trecerea în nefiinţă a Majestăţii Sale, Regele Mihai al României. Contribuţia deosebită a Majestăţii Sale la dezvoltarea sportului românesc ne obligă şi mai mult să cinstim memoria celui care a condus România în anii grei dinaintea şi din timpul celui de-al doilea Război Mondial. În conformitate cu Hotărâre Guvernului nr. 870 / 2017, Liga Profesionistă de Fotbal a decis ca toate meciurile din Liga 1 Betano din acest an să fie precedate de un moment de reculegere în memoria Majestăţii Sale, Regele Mihai al României, iar toţi jucătorii şi antrenorii vor purta banderole de culoare neagră”, se arată în comunicatul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).    

Guvernul României a decretat doliu naţional în zilele de 14-15-16 decembrie, în memoria Regelui Mihai. Ceea ce înseamnă că instituţiile publice sunt obligate să arboreze drapelul României în bernă, iar televiziunile şi posturile de radio trebuie să-şi adapteze programul.

                            

Cristi P.

 

Citește și...