Nelu Tătaru, mesaj îngrijorător după un alt record negativ de infectări cu COVID-19: „Ce e mai rău nu a trecut”

Autor:
Publicat: 13/08/2020 | 20:42
Nelu Tătaru, mesaj îngrijorător după un alt record negativ de infectări cu COVID-19: „Ce e mai rău nu a trecut”

După ce România a înregistrat azi încă un record negativ de infectări cu COVID-19, respectiv. 1.454, Nelu Tătaru a făcut un anunț îngrijorător. Ministrul Sănătății este de părere că pericolul nu a trecut și cetățenii trebuie să fie, în continuare, extrem de prudenți. 

Nelu Tătaru a vorbit despre situația critică în care se află România, după ce astăzi s-a înregistrat un nou record negativ de infectări cu COVID-19. 

„În contextul în care nimeni din țara asta n-o să respectăm niște reguli și nu vom încetini acea transmitere comunitară, putem ajunge și la mai multe cazuri. Noi, ca și corp medical, nu vom putea decât să gestionăm ce ne vine în unitățile spitalicești. Avem și noi o limită” a spus Nelu Tătaru. 

Secțiile ATI, în pericol din cauza numărului de persoane infectate cu COVID-19

În acest moment, 478 de pacienți sunt internați la secțiile ATI, practic jumătate din capacitatea acestora. Din cauza exploziei de cazuri pozitive, medicii se tem că în curând vor trebui să facă alegeri în ceea ce privește bolnavii infectați cu noul coronavirus.

„Lucrul acesta are un răsunet peste un anumit interval de timp şi asupra numărului de cazuri din secţiile de Terapie Intensivă. Cam 5% dacă ajung în fiecare zi, la 1.400 înseamnă 70. Ori 70 de cazuri noi în fiecare zi într-o secţie de Terapie Intensivă este preocupant” a declarat și Alexandru Rafila.

„Sperăm ca săptămâna viitoare să atingem o stare de platou. Dacă nu atingem, e posibil ca Terapia Intensivă să se umple în 2-3 săptămâni. Sperăm să nu ajungem în scenariul Italiei de acum opt luni – să se decidă cine va avea cele mai multe şanse la viaţă” a completat Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara.

„Dacă ne vom confrunta cu o asemenea explozie de cazuri există planuri ca să convertim terapii, zone de terapii intensive actualmente non-covid în zone covid” susține și Horațiu Moldovan, secretar de stat Ministerul Sănătăţii.