O tânără din România, umilită îngrozitor în Italia! Tatăl ei a fost lovit grav

Publicat: 17/07/2020 | 16:42
O tânără din România, umilită îngrozitor în Italia! Tatăl ei a fost lovit grav

O tânără din România a fost umilită îngrozitor în Italia. Tatăl ei a fost lovit grav și a ajuns la spital. 

Beatrice locuiește în Italia de 16 ani, iar din 2014 a primit cetățenie. Tânăra de 23 de ani suferă de poliomelită și are nevoie de un scaun cu rotile pentru a se deplasa. În ciuda problemelor sale de sănătate, românca a făcut mereu sport și are performanțe respectabile în domeniu.

Aflată la un centru comercial alături de părinții săi, Beatrice a devenit ținta răutăților unui italian, care era nervos că nu poate parca pe un loc anume. 

Bărbatul a văzut roșu în fața ochilor atunci când a auzit-o pe tânără vorbind în română cu tatăl ei.

Tatăl fetei a ajuns la spital

„Străini de r…t, întoarceţi-vă în ţara voastră, marş! Handicapată de c…t”, a urlat individul. Accesul său de furie nu s-a oprit, însă, în acel moment. Bărbatul s-a dus la tatăl fetei și l-a lovit violent. Victima a ajuns la spital cu fractură de pomete, scrie Corriere della Sera.

Nici mama lui Beatrice nu a scăpat de furia bărbatului. Agresorul a amenințat-o și a făcut gesturi obscene: „Oricum, o prind eu pe stradă și pe handicapata asta!”.

La scurt timp după incident, o echipă a unui post de televiziune din Italia a contactat familia fetei. Din câte se pare, tânăra a fost ținta unor afirmații rasiste într-o emisiune TV, după ce a fost întrebată dacă nu cumva a fost agresată de acel italian pentru că este de origine romă.

De-a lungul anilor, românii care lucrează în Peninsulă au fost de nenumărate ori victimelele rasismului.