Desi arata la fel ca un un purcel ordinar si chiar are acelasi gust, patrupedul murdareste si el cocina precum ceilalti confrati ai lui, numai ca, fiind crescut in laborator, poti sa simti in cocina lui, miros de flori.
Noul porc a fost numit Ambientoporc, pentru ca este eco friendly. Autoritatile canadiene au aprobat deja inmultirea lui in laborator, dar nu inca si introducerea lui in productia de masa.
Geneticienii de la Universitatea Guelph din Ontario, Canada, au reusit sa-l faca sa elimine o cantitate mult mai mica de fosfor in balegar, fosforul fiind cel responsabil cu mirosul porcesc caracteristic, dar si pentru poluarea ingrozitoare a raurilor si fluviilor din jurul unei crescatorii, dupa o munca de peste 10 ani.
De fosfor au nevoie pentru dinti si oase puternice, de exemplu, dar oamenii de stiinta i-au adaugat purcelului frumos mirositor o gena de la bacteria E.coli cu care sa-si creeze propria fitaza, necesara digerarii acestuia.
Ca sa se asigure ca gena va functiona si la purcel, oamenii de stiinta au combinat-o cu una de soarece inainte de a i-o introduce lui in lantul genetic.