Peru, ultima calificată la Mondial! Tabloul complet al selecţionatelor care vor lupta în Rusia pentru Cupa Mondială!

Publicat: 16/11/2017 | 11:00
Peru, ultima calificată la Mondial! Tabloul complet al selecţionatelor care vor lupta în Rusia pentru Cupa Mondială!

Peru a câştigat în această dimineaţă returul barajului cu Noua Zeelandă cu 2-0 (1-0) şi s-a calificat la Campionatul Mondial de fotbal din Rusia de anul viitor. După 0-0 în tur, Peru s-a impus fără emoţii la Lima, într-un meci pe care l-a controlat cu autoritate, calificându-se graţie reuşitelor semnate de Farfan (min.28) şi Ramos (min. 65). Astfel,  cu 2-0 la general cu Noua Zeelandă, Peru a întregit tabloul complet al formaţiilor calificate la regalul fotbalistic al lumii de anul viitor din Rusia. 

Pe lângă Peru, în urma barajelor susţinute şi-au asigurat prezenţa la Campionatul Mondial şi Australia. După ce în manşa tur a barajului cu Honduras au terminat nedecis în deplasare, scotr 0-0, „cangurii” au câştigat în urmă cu puţin timp, fără emoţie returul de la Sydney cu 3-1 (0-0).

Ultimele patru echipe europene calificate la turneul final din Rusia  sunt Elveţia, Croaţia, Suedia şi Danemarca, echipe care şi-au asigurat prezenţa la Mondial după ce au trecut la baraj de Irlanda de Nord, Grecia, Italia şi Irlanda.

Cupa Mondială care va avea loc anul viitor în Rusia, între 14 iunie şi 15 iulie. Tragerea la sorţi a grupelor Campionatului Mondial din 2018 va avea loc pe 1 decembrie la Moscova.

 

 

 

Iată formaţiile calificate la Campionatul Mondial din Rusia din 2018:

 

Rusia (echipa gazdă, calificată din oficiu);

 

Nigeria, Egipt, Senegal, Maroc, Tunisia (toate din Africa);

 

Brazilia, Uruguay, Argentina, Columbia, Peru (toate din America de Sud);

 

Iran, Japonia, Coreea de Sud, Arabia Saudită, Australia (toate din Asia);

 

Mexic, Costa Rica, Panama (din CONCACAF – America de Nord, Centrală şi Caraibe);

 

Germania, Anglia, Belgia, Spania, Polonia, Islanda, Serbia, Franţa, Portugalia, Elveţia, Croaţia, Suedia, Danemarca (toate din Europa).

 

Cristi P. 

Citește și...