Prima reacție a lui Liviu Dragnea după gafa făcută de Petre Daea

Publicat: 26/07/2018 | 16:18

După ce Petre Daea a făcut niște declarații referitoare la măsurile care se iau pentru a izola focarul de pestă porcină africană de la Carniprod Tulcea, unde trebuie sacrificate 45.000 de animale, iată că a apărut și prima reacție a lui Liviu Dragnea. (Promotiile zilei la monitoare)

”Declarația ministrului Daea reprezintă o gafă! Regret că un ministru al Cabinetului PSD – ALDE a făcut o asemenea declarație, deși sunt convins că nu a existat nici cea mai mică intenție de a ofensa poporul evreu. Cu toate acestea, îi atrag public atenția ministrului agriculturii să fie mai atent asupra modului în care se exprimă și să nu mai folosească asocieri care pot jigni profund. PSD consideră că Holocaustul împotriva evreilor a fost o tragedie, care nu trebuie să se mai repete. Am condamnat întotdeauna declarațiile sau derapajele antisemite. Vom sprijini în continuare progresele în domeniul studierii, educației și comemorării Holocaustului. În numele meu, al PSD și al coaliției de guvernare prezint scuze comunității evreiești pentru afirmațiile domnului ministru Daea.”, a scris Liviu Dragnea pe contul său de Facebook.

CNCD s-a autosesizat în cazul ministrului Petre Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut o comparație între victimele Holocaustului și porcii incineraţi, în ultima perioadă, din fermele românești din cauza pestei porcine. (CITEȘTE ȘI: LIVIU DRAGNEA: „REFERENDUMUL PENTRU FAMILIE, PE 30 SEPTEMBRIE SAU ÎN PRIMA DUMINICĂ DIN OCTOMBRIE”)

„Trebuie să sacrificăm, din nefericire, 45.000 de capete la Carniprod și avem o veste proastă, că virusul ar fi și în alt complex-care înseamnă 17.000-18.000 de capete. (…) Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente ca să ușureze boala. Singura metodă este sacrificarea. Porcii aceștia toți se incinerează (…), e o muncă extraordinară, acolo este că la Auschwitz, domnule. Gândiți-va că acolo sunt efective de porci care pleacă de aici, se asomează, trec dincolo în partea cealaltă și se pun pe foc. Alții se izolează. Procedura o fac medicii veterinari, care sunt la limita rezistenței psihice, ca să stai cu 2-3000 de porci pe zi să îi omori, se află în fața unei situații greu de explicat, dar mai ales greu de ținut „, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Antena 3.

Ambasada Israelului a reacționat, joi, la afirmațiile lui Petre Daea, reprezentanții ambasadei spunând că sunt consternați și dezamăgiți de faptul că ministrul Agriculturii a comparat efectele Holocaustului și cele ale pestei porcine. (VEZI ȘI: LOVITURĂ DE TEATRU! LIVIU DRAGNEA ANUNŢĂ CĂ PSD L-AR PUTEA SUSŢINE PE TĂRICEANU LA PREŞEDINŢIE)

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat, după declarația de marți a ministrului Petre Daea, care a comparat incinerea porcilor cu procesul de la Auschwitz, iar președintele CNCD a declarat pentru MEDIAFAX că „în 10 zile va avea loc audirerea domnului ministru”. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat joi că nu a vrut să jignească pe nimeni, ci să descrie durerea sufletească a fermierilor. Joi dimineață, ministrul a spus că își cere scuze și că nu a dorit să jignească pe nimeni, ci doar să descrie ”durerea sufletească a fermierilor”. PNL și MRÎ i-au cerut demisia. (Reduceri mari la jocuri PC)

 

Citește și...