Reguli stricte la Evaluarea Națională 2019. Ce nu au voie să facă elevii în sala de examen

Publicat: 18/06/2019 | 08:52
Reguli stricte la Evaluarea Națională 2019. Ce nu au voie să facă elevii în sala de examen

Toți cei 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a înscriși la Evaluarea Națională din  acest an trebuie să respecte mai multe reguli în timp ce se află în sala de examen. Mai mult, candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor şi instrumente de desen la proba de Matematică.

Citește și: Evaluarea Națională 2019. Calendarul examenului de Capacitate

Reguli stricte la Evaluarea Națională 2019

Reprezentanți ai Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) au transmis recent o declarație în legătură cu regulile stricte de la Evaluarea Națională. Potrivit acestora, elevii nu au voie să intre în sala de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe și orice alte elemente asemănătoare. De asemenea, ei sunt obligați să le lase în sala de depozitare, care este stabilită de comisia din cadrul Evaluării Naționale. Cei care refuză acest lucru nu sunt primiți în examenul de Capacitate.

“Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.)”, a anunțat Educaţiei Naţionale (MEN), relatează news.ro.
Mai mult, candidaților de la Evaluarea Națională nu le este permis să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor sau pentru comunicare.

Atenție! Sălile de examen sunt supravegheate cu camere video si audio, la fel și sălile în care se descarcă și se multiplică subiectele pentru Evaluarea Națională 2019. După fiecare examen scris de la Capacitate, comisiile verifică, prin sondaj, înregistrarile audio-video din sălile de examen.