Acasă » Showbiz » Showbiz intern » Robert Turcescu: „N-am discutat niciodata despre casatorie cu Oana”

Robert Turcescu: „N-am discutat niciodata despre casatorie cu Oana”

De: Cancan 15/05/2011 | 00:00
Robert Turcescu: N-am discutat niciodata despre casatorie cu Oana
SOLO DE CHITARA. La concertul „Stai pe acelasi drum”, al celor de la Bere Gratis, improvizand pe piesa „Ce distractie, ce misto!”, pe scena TNB, in februarie 2011

Si-a facut o trupa, „Casa Presei", formata numai din ziaristi, in care el este solist vocal si chitarist. A dat incruntarea pe care o afisa la Realitatea pe zambete ironice la B1. Robert Turcescu pregateste un album, isi retraieste copilaria alaturi de Alexandru, descopera cum fetita sa, Ioana, se transforma sub ochii lui intr-o domnisoara cu personalitate si se declara fericit alaturi de Oana Sarbu.

VEZI AICI CE I-A LEGAT PE OANA SARBU SI ROBERT TURCESCU

Ce-ti veni sa-ti faci formatie?

Acum un an si jumatate, intr-o noapte, cand mi s-a facut un dor nebun sa stau intr-o sala de repetitie si sa cant, mi-am zis „de ce nu as face o trupa?”. Imi cumparasem o chitara electrica, pe care dadusem niste mii de euro. E chitara pe care mi-am dorit-o cand eram mic, un fel de Stratocaster. Am inceput sa repet acasa. E o poveste complicata pana iti reintri in ritm, pana se dezmortesc degetele si-ti aduci aminte acorduri, dar e genul de relaxare suprema pe care toata lumea ar trebui s-o aiba. Trupa se numeste „Casa Presei”. Studioul de productie TV pe care-l aveam la Casa Presei l-am transformat in sala de repetitii si acum e plin cu instrumente, boxe, microfoane, tobe. Alaturi de mine sunt alti jurnalisti foarte buni, George Vila (chitara), Gabriel Basarabescu (clape), Ovidiu Vanghele (tobe). Cautam un ziarist care sa stie sa cante bine la chitara bas. N-as putea spune ca avem un stil definit, pentru ca acolo suntem oameni din zone care au ascultat muzici diferite… cantam un pop-rock. Si, mai putin atunci cand cantam Beatles, cantam in limba romana.

VEZI AICI CE SPUNE DESPRE FORMATIA LUI

V-ati gasit solist?

N-am gasit ce cautam, pana la urma o sa cant eu (rade). Am inregistrat deja cinci piese. In toamna sper sa fie gata si albumul. Avem si piese de dragoste, si sociale, si piese despre media si obsesia omului pentru televizor, si piese cu nuanta ironica… Problema este ca de la pasul pe care-l avem noi pana la cel al muzicianului profesionist e o distanta destul de lunga. Eu sunt constient ca nu mai pot prinde trenul asta, dar pot prinde un tren in care sa ma simt bine, sa nu ma fac de ras pe scena, pentru ca nu vreau sa fim considerati o trupa de amatori, niste lautari pe scena. Vrem sa sune al naibii de bine si cred ca se poate. In acelasi timp, n-as vrea sa fim niste aparitii constante in cluburile din Bucuresti.

Esti un tata bun. O mare parte a timpul tau liber il petreci cu Ioana. Ce nebunii faceti?

Ioana este intr-o perioada a vietii in care usor-usor se detaseaza de mine si de mama ei. Acum, copiii la 11 ani sunt cum eram noi pe la 14… Mergem la concerte, am fost si ne-a murat ploaia la Shakira, jucam baschet, ne plimbam, mancam impreuna si povestim tot felul de chestiuni, insa deja orele foarte lungi pe care le petreceam doar eu cu ea in parc incep sa fie impartite: o parte cu mine, o parte cu prietenii si prietenele ei. Ceea ce e absolut normal. Sigur ca am o stare de usoara frustrare. Ioana e o fetita absolut extraordinara, cu o sensibilitate aparte, care ma sperie. Nu stiu daca nu cumva devine un om extrem de fragil fiind atat de sensibila. Ii place sa citeasca si cred ca e un personaj curios cu lumea din jur. Eu uneori am chef sa ne cataram pe munti, pentru ca de cativa ani fac mountain biking la fiecare sfarsit de saptamana. Incerc sa o iau si pe ea. Unele lucruri ii plac, altele mai putin… Ioana joaca un pic de fotbal, schiaza, joaca tenis de camp, inoata extraordinar de bine, castiga si concursuri. Acum face televiziune la „Televiziunea copiilor”, teatru cu Daniela Nane, e pasionata de dans, invata sa cante la chitara.

VEZI AICI CE SPUNE DESPRE FETITA LUI, IOANA

Nu peste multa vreme o sa o vezi pupandu-se cu un baiat. Esti pregatit pentru asta?

Nu!! (rade) Nu pot sa fiu pregatit pentru asta. Stiu cum sunt baietii, stiu cum vad baietii, pe diverse etape de varsta, fetele. Sigur ca o sa ma bucur pentru ea daca o sa gaseasca un baiat cu care sa se plimbe, sa se pupe, sa vorbeasca, sa impartaseasca pasiuni. Va fi foarte greu, habar n-am cum voi proceda. Ioana e o persoana extrem de matura pentru varsta ei si am mare incredere ca va sti sa cantareasca foarte bine fiecare situatie in care se va afla, inclusiv aceasta a relatiilor cu un baiat.

Cum e Alexandru, baietelul Oanei?

In momentul asta mai am o intoarcere in copilarie si se intampla prin baietelul Oanei, Alexandru. E pasionat de fotbal, avioane, elicoptere, masinute. E universul in care am crescut eu, ca baiat. Ne intersectam destul de des, cred ca si baietii simt mai rapid apropierea asta de tata. Iar Ioana si Alexandru se inteleg absolut minunat.

Copiii sunt pe primul plan. Tu si Oana mai aveti timp de voi?

Categoric. Sfarsitul de saptamana e al nostru. Plecam la munte, cu copiii sau cu prietenii, e o incercare de a ne incarca bateriile.

Muzica v-a legat pe tine si pe Oana?

Muzica e un liant important intr-o astfel de relatie cum este a mea si a ei dar, daca te referi la lucrurile de inceput, ne-a legat o carte, „Memoriile lui Hadrian” de Marguerite Yourcenar. Pare foarte romantic, dar asa s-au intamplat lucrurile. Cred ca e foarte important ca in relatia asta avem multe lucruri despre care sa vorbim, fie ca e vorba de muzica, de carti sau de felul in care privim viata. Nici eu, nici Oana nu suntem innebuniti sa aparem, sa trancanim despre ceea ce inseamna existenta noastra sau a altora, suntem rezervati cu aparitiile publice si ne place sa credem ca avem o viata a noastra despre care numai noi stim. Ma refer la ceea ce se intampla intre noi, la momentele noastre de bucurie, la lucrurile care ne fac placere. Iar Oana e o persoana absolut aparte in viata mea.

Nu va plictisesc intrebarile in genul „cand va luati”?

Astfel de intrebari apar atunci cand faci parada de viata ta personala. Noi nu facem parada de viata noastra personala. Sunt lucruri care se intampla, sau nu, sunt lucruri care se programeaza sau nu, nu sunt obligatorii. Nu cred ca o relatie are o stare de siguranta sau de confort mai mare in momentul in care intervine un act oficial. Poate fi un liant, insa in acelasi timp am vazut cupluri care erau extrem de misto inainte de casatorie, iar dupa au avut o cadere brusca. Dar nu asta e motivul pentru care eu si Oana nu suntem casatoriti. N-am discutat niciodata despre povestea asta. N-am luat-o ca pe o varianta care trebuie bifata undeva. Poate se intampla maine, poate se intampla la anul, in toamna sau peste zece ani, habar n-am. Daca maine ne apuca pe amandoi sa zicem „ce-ar fi sa ne casatorim”, poate o facem!

VEZI AICI CARE SUNT CELE DOUA MARI PASIUNI ALE LUI ROBERT TURCESCU

De cand te-ai mutat la B1, zambesti mai mult. La Realitatea erai mai incruntat. Ce ti-a readus zambetul?

Eu am inventat in Romania realizatorul de televiziune incruntat. Si nu ma incruntam pentru ca era un rol, ci pentru ca mi se parea ca sunt o gramada de lucruri absolut mizerabile in jur. Ele n-au disparut insa, dupa ce emisiunea mea a avut un succes fulminant si formatul acesta al procurorului care vine si ii ia la intrebari pe cei din fata a avut succes, au aparut nenumarate clone din acest domeniu, incepand cu personaje mai mult sau mai putin isterice, precum Andreea Cretulescu, pana la personaje care se incrunta fals sau se indigneaza cu dorinta de a se indigna ca Ciutacu. No offence. Au preluat modelul, nu ca le-as fi fost eu un mentor. Cand am vazut ca toti se incrunta, am zis: eu o sa fiu primul care nu se mai incrunta. Nu-mi place gloata. Se pot pune intrebari foarte acide si cu o doza de ironie.

Mi-a zis Oana ca faci o placinta cu dovleac exceptionala.

Cu branza e specialitatea mea. Nu o sa-ti dezvalui reteta, pentru ca e secret.

5 secrete

Doarme foarte putin

„Asta de ani de zile. Nu dorm mai mult de patru-cinci ore pe noapte, ceea ce pentru Oana e o exasperare. Uneori ma „taraste” de par in pat, si-mi spune

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Sfântul Gheorghe, sărbătoare IMPORTANTĂ pentru români. Ce nu ai voie să faci astăzi. Tradiții și obiceiuri
Sfântul Gheorghe, sărbătoare IMPORTANTĂ pentru români. Ce nu ai voie să faci astăzi. Tradiții și...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Shakira a RENUNȚAT la lenjerie! Fotografia SURPRINZĂTOARE a apărut pe net
Shakira a RENUNȚAT la lenjerie! Fotografia SURPRINZĂTOARE a apărut pe net
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ce trebuie să faci de Sf. Gheorghe, pentru a avea parte de noroc și sănătate tot restul anului. Tradițiile și superstițiile de care trebuie să ții cont
Ce trebuie să faci de Sf. Gheorghe, pentru a avea parte de noroc și sănătate...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
„L-am întrebat ce să-i scriu pe cruce” Oana a rămas fără cuvinte când a auzit răspunsul lui Viorel Lis! Nimeni nu se aștepta la așa replică
„L-am întrebat ce să-i scriu pe cruce” Oana a rămas fără cuvinte când a auzit...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să ai parte de zile însorite și pline de fericire!”
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns la concluzia că s-au certat degeaba. „Mai bine nu ne mai certam.”
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să...
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Satul din Europa considerat mai frumos decât Veneția. E extrem de liniștit și nu vei vedea nicio mașină
Satul din Europa considerat mai frumos decât Veneția. E extrem de liniștit și nu vei...
Gigantul care se extinde pe piața din retail din România. Concurează cu Lidl și Kaufland, dar are prețuri mai mici
Gigantul care se extinde pe piața din retail din România. Concurează cu Lidl și Kaufland,...
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Cele mai bune ouă din magazine. Ce trebuie să știți despre ouăle BIO
Cele mai bune ouă din magazine. Ce trebuie să știți despre ouăle BIO
Cum arătau Teo Trandafir și Mircea Badea în 1994, când debutau la Tele 7abc. Imagini de COLECȚIE din urmă cu 30 de ani
Cum arătau Teo Trandafir și Mircea Badea în 1994, când debutau la Tele 7abc. Imagini...
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
”Numai Dumnezeu știe cât de tare m-am săturat” Zi importantă pentru Dana Roba în procesul cu Daniel Balaciu
”Numai Dumnezeu știe cât de tare m-am săturat” Zi importantă pentru Dana Roba în procesul...
Vali Vijelie și soția lui se despart după 28 de ani de căsnicie. Manelistul a cedat iar ”poftei inimii”
Vali Vijelie și soția lui se despart după 28 de ani de căsnicie. Manelistul a...
„Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost internat de urgență la ATI Floreasca! Exclusiv
„Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost...
Ce trebuie să ai în casă de Sfântul Gheorghe ca să fii ferit de farmece și rele până la finalul anului. Vei ține ghinionul departe de familie
Ce trebuie să ai în casă de Sfântul Gheorghe ca să fii ferit de farmece...