Acasă » Showbiz » Showbiz intern » ANDREEA ESCA a dezvăluit secretul unei căsnicii fericite! Ce a declarat despre soţul ei

ANDREEA ESCA a dezvăluit secretul unei căsnicii fericite! Ce a declarat despre soţul ei

De: Cancan 23/12/2016 | 18:46
ANDREEA ESCA a dezvăluit secretul unei căsnicii fericite! Ce a declarat despre soţul ei

Andreea Esca (44 ani) a împlinit 21 de ani de când prezintă principalul buletin de ştiri al Pro TV. Ea se confundă, practic, cu istoria Pro TV. Vă mai amintiţi? „Bună seara, România! Bună seara, Bucureşti!“ Andreea avea 23 de ani când a rostit acest salut pe postul TV proaspăt lansat pe piaţă. Era în 1995. Aritmetica e simplă chiar şi atunci când lucrează cu numere din patru cifre.

Însă şi aritmetica privată a Andreei este simplă şi luminoasă. De mai bine de 20 de ani, ea este împreună cu Alexandre Eram, cu care are doi copii: Alexia (16 ani) şi Aris (12). Cum se descrie Andreea? Dacă îi pui această întrebare pe nepusă masă, îţi va răspunde că nu ştie, că ea nu stă să se gândească la astfel de lucruri. Îţi va spune că „pur şi simplu sunt, şi aia e“. Îţi va spune, după câteva clipe de gândire, că este o persoană conştiincioasă. Şi chiar este. Cum spuneam, de 21 ani prezintă ştirile de la ora 19 la Pro TV. Puţin oameni din mass media se pot lăuda cu o asemenea longevitate profesională. Care este cea mai mare calitate a Andreei, în viziunea ei? „Cred că un lucru care a contat este că am un mare respect faţă de muncă. Sunt disciplinată“. Răspunsul e corect: longevitatea la locul de muncă presupune, într-adevăr, multă disciplină. Dar care este cel mai mare defect al ei, după părerea ei? „Sunt foarte perfecţionistă şi asta pentru că sunt atentă la detalii“. Răspunsul este parţial corect: perfecţionismul nu este doar un defect, ci şi o calitate. E bine să fii atent la detalii. În detalii stă, de multe ori, esenţialul. Detaliile fac, de multe ori, diferenţa.

A regretat vreodată Andreea că şi-a ales această meserie, de prezentatoare de ştiri? „Nu a existat nici un astfel de moment, dar am avut foarte multe momente în care i-am mulţumit lui Dumnezeu că mi-a dat această idee şi că am avut acest drum. Mi se pare cea mai frumoasă profesie şi chiar acum, când m-am întors de la nişte înregistrări pentru «Las Fierbinţi», veneam cu Pavel de la rulota noastră şi ne duceam către locul de filmare şi, în miezul nopţii, aşa, cu malul alături şi cu scena în faţă, mă gândeam la ce job frumos am şi că nu aş putea să fac altceva“. Unii oameni sunt, într-adevăr, norocoşi. Norocos eşti atunci când nu ai regrete, norocos eşti atunci când ştii că te afli pe drumul tău şi că orice alt drum ar fi fost străin de tine. Andreea este norocoasă. Cum s-a schimbat viaţa Andreei de când a intrat în televiziune, de când a prezentat primul jurnal de ştiri? La această întrebare este, într-adevăr, dificil de răspuns, pentru că nu există termen de comparaţie. Când faci practic dintotdeauna ceea ce faci, şi nimic altceva, nu se poate spune că ceea ce ai făcut şi continui să faci ţi-a schimbat viaţa, ci ţi-a construit viaţa, exact ce spune şi Andreea: „Este complicat să spun asta pentru că nu am făcut nimic altceva în afară de acest lucru. De mai bine de 20 de ani sunt pe ecran. Am fost întâi la Soti TV pentru câţiva ani, apoi la Pro TV, deci n-am făcut altceva. Nu am cu ce să compar. Nu ştiu cum este altfel de viaţă în afară de aceasta“.

Andreea a debutat în televiziune la TV SOTI în 1992
Andreea a debutat în televiziune la TV SOTI în 1992

S-ar fi văzut Andreea făcând altceva decît televiziune? „Nici măcar asta nu am cum să ştiu“. Răspuns corect. Salutul „Bună seara, România! Bună seara, Bucureşti!“ e deja istorie, însă de unde a apărut acesta? A fost al Andreei sau ea doar l-a citit? „Nu-mi mai amintesc de unde a apărut, dar cu siguranţă nu a fost ideea mea pentru că la momentul respectiv eram o gaşcă foarte mare care participam la construirea conţinutului pentru prima zi de lansare. Nu mai ştiu exact dacă a fost o persoană care a spus această frază sau a fost rezultatul unei discuţii într-o gaşcă mai mare“.

Din 1995, Andreea prezintă principalul jurnal de ştiri de la Pro TV
Din 1995, Andreea prezintă principalul jurnal de ştiri de la Pro TV

Însă cum e Andreea atunci când nu e la TV? „La fel. Probabil că râd mai mult pentru că, din păcate, realitatea pe care noi trebuie să o trăim nu este chiar cum ne-am dori, este mult mai serioasă şi mai tristă decât ne-am dori să fie, dar, altfel, nu cred că este vreo diferenţă între ceea ce sunt la TV şi cea din viaţa de zi cu zi“.

Cum se îmbracă Andreea atunci când nu este pe sticlă? „Depinde. Probabil că mă îmbrac mult mai sport, mai casual în viaţa de zi cu zi, pentru că nu eşti obligat să porţi sacouri, cum nici la jurnal nu sunt obligată, dar aşa sunt eu, am o conduită pe care trebuie să o am la jurnal. Mă distrează că sunt oameni care au lucrat la noi şi mai spun din când în când, apropo de coafura mea, că există obligativitate. Nu, nu există nici o obligativitate, deşi toată lumea ştie asta, e doar o glumă între noi. Eu mi-am ales această coafură. Eu mi-am ales şi această tunsoare la recomandarea unui hairstilist din America pentru că făceam o practică la CNN, iar eu aveam părul foarte lung şi el a spus că, dacă va urma să prezint un jurnal de ştiri, ar fi mai potrivit să am părul scurt“. Dar i-a plăcea Andreei să aibă părul lung? „Mi-ar plăcea, dar nu cred că ar fi la fel de potrivit pentru un jurnal să am părul lung“. S-ar vedea brunetă? „Nu ştiu. Nu zic nu. Mie îmi plac foarte mult femeile cu părul lung, brunete. Nu ştiu dacă mi-ar veni mie bine“. Şi, dacă tot am ajuns în zona asta, ceva mai privată, să aflăm şi cum are Andreea grijă de tenul ei. Se ocupă de el acasă sau merge la saloanele de cosmetică? „Mă demachiez foarte repede după jurnal dacă nu am un eveniment la care trebuie să merg şi, în timpul zilei, port foarte rar fond de ten. Întotdeauna am avut grijă să nu îmi încarc faţa. N-am fost niciodată foarte pasionată de machiaj sau de beauty“. Dar sport face? „Sport, da. Mereu am făcut înot, cicling. Acum, de mulţi ani, fac Pillates, am alergat. Am făcut foarte multe sporturi“. O ştiristă de cursă lungă trebuie, aşadar, să facă şi sport, căci sportul te menţine în formă şi ţine stresul departe. Nu se poate spune că televiziunea nu este o ocupaţie stresantă.

Pentru că una dintre calităţile importante ale Andreei este cea de mamă, am întrebat-o care este relaţia ei cu Alexia. Este o mamă autoritară sau, dimpotrivă, au o relaţie de prietenie? „Ne înţelegem foarte bine, aşa cum cred că se înţelege orice părinte cu copiii în perioada aceasta a adolescenţei, deci sunt zile mai furtunoase, zile mai liniştite, dar, dacă ar fi să trag o concluzie, aş spune că avem o relaţie foarte bună. Vorbim despre absolut orice, ne consultăm, e un copil care are rezultate bune la şcoală, deci nu am de ce să îmi fac probleme“. I-ar plăcea Andreei ca Alexia să îi calce pe urme în carieră? „N-am niciun fel de proiecţie a ceea ce va face ea“. Aceasta este o atitudine corectă. Copiii trebuie lăsaţi să îşi aleagă singuri calea.

Vedeta Pro TV are doi copii: Alexia (16 ani) şi Aris (12 ani)
Vedeta Pro TV are doi copii: Alexia (16 ani) şi Aris (12 ani)

O altă calitate importantă a Andreei este aceea de soţie. Cum a cucerit-o Alexandre? „Ne-am întâlnit la o petrecere şi, pe urmă, întâmplător, aveam să aflu că locul în care se făceau sacourile noastre era şi locul în care lucra el, respectiv o fabrică de confecţii, şi aşa a început totul“. O mai surprinde Alexandre pe Andreea cu surprize, atenţii, cadouri? „Da. Întotdeauna a fost un mare susţinător a tot ceea ce am făcut eu, ceea ce m-a ajutat foarte mult în carieră şi chiar în viaţa personală, pentru că, atâta vreme cât cineva te susţine profesional, ai linişte acasă şi este absolut necesar acest lucru dacă vrei să ai timp pentru pasiunea ta profesională“. Dar Andreea îşi răsfaţă soţul în vreun fel? „Da, şi eu mă gândesc la tot felul de lucruri care să-i placă, îl susţin în iniţativele lui, în dezvoltarea brandului pe care îl are de cosmetice, în pasiunile lui. Eu cred că atunci când trăieşti cu cineva, iată, anul viitor se fac 20 de ani, trebuie să existe foarte multe pasiuni comune“.

Vedeta Pro TV şi Alexandre Eram sunt împreună de 19 ani
Vedeta Pro TV şi Alexandre Eram sunt împreună de 19 ani

Cum se vede Andreea peste zece ani? „Probabil că făcând tot ceva în televiziune“. Când se va retrage din televiziune? „Habar n-am“ – încă un răspuns corect.

(Răzvan Sava)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cu cât se vinde COZONACUL lui Cătălin Scărlătescu. Românii îl pot comanda acasă!
Cu cât se vinde COZONACUL lui Cătălin Scărlătescu. Românii îl pot comanda acasă!
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după ce s-a afișat întâi cu logodnica și apoi cu amanta!
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
Vlăduța Lupău, apariție INCEDIARĂ! A renunțat la haine și s-a fotografiat AȘA
Vlăduța Lupău, apariție INCEDIARĂ! A renunțat la haine și s-a fotografiat AȘA
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Zodii care vor avea parte de o perioadă fantastică.  Se anunță schimbări benefice, plouă cu bani și scapă de probleme
Zodii care vor avea parte de o perioadă fantastică. Se anunță schimbări benefice, plouă cu...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Oana Roman primește semne de la Mioara Roman: „Mama îmi trimite mesaje de dincolo”. Ce i-a transmis mama ei, în Săptămâna Mare
Oana Roman primește semne de la Mioara Roman: „Mama îmi trimite mesaje de dincolo”. Ce...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua de Florii? Primele rezultate ale analizelor
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii. Dimineața când ne trezeam, simțeam mirosul de lapte fiert, de turte făcute pe plită și căldură.”
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat înapoi! Adevărul din spatele gestului său
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Lidl bagă la ofertă produsele pe care toți românii le caută de Paște. Vor sta la raft doar până la finalul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024
Lidl bagă la ofertă produsele pe care toți românii le caută de Paște. Vor sta...
Ce conține Detrical. Foarte mulți români îl cumpără de la farmacie și nu îi citesc prospectul
Ce conține Detrical. Foarte mulți români îl cumpără de la farmacie și nu îi citesc...
Interdicție completă în România. E ILEGAL pentru orice român sau străin. 3 ani închisoare
Interdicție completă în România. E ILEGAL pentru orice român sau străin. 3 ani închisoare
Scandal monstru între Florin Dumitrescu și Alex Dima. Chef-ul l-a jignit foarte urât. ''Nu mai mânca, dementule!''
Scandal monstru între Florin Dumitrescu și Alex Dima. Chef-ul l-a jignit foarte urât. ''Nu mai...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Ce efecte are cloropicrina, arma chimică folosită de Rusia în Ucraina
Ce efecte are cloropicrina, arma chimică folosită de Rusia în Ucraina
OBLIGAȚIE totală pentru toți cei care au CONT LA BANCĂ. Regulile au venit direct de la Poliție
OBLIGAȚIE totală pentru toți cei care au CONT LA BANCĂ. Regulile au venit direct de...
Au început lucrările la o autostradă vitală pentru România. S-a forat primul kilometru de tunel
Au început lucrările la o autostradă vitală pentru România. S-a forat primul kilometru de tunel
Ce a pățit STARUL care l-a interpretat pe Iisus în „Patimile lui Hristos”. Nu mai este același om!
Ce a pățit STARUL care l-a interpretat pe Iisus în „Patimile lui Hristos”. Nu mai...
Cât de frumoasă este fiica lui Ionuţ Chirilă. Imagini rare cu Ana
Cât de frumoasă este fiica lui Ionuţ Chirilă. Imagini rare cu Ana
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital:
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
Cel mai mare regret din viața Danielei Condurache. De ce nu are artista copii
Cel mai mare regret din viața Danielei Condurache. De ce nu are artista copii
Surprize de la Netflix pentru abonații din România. Un serial îndrăgit revine cu sezon nou, s-au adăugat și filme noi
Surprize de la Netflix pentru abonații din România. Un serial îndrăgit revine cu sezon nou,...
Ce să pui în pască dacă vrei să-ți iasă ca la bunica acasă. Ingredientul care îi dă gustul copilăriei
Ce să pui în pască dacă vrei să-ți iasă ca la bunica acasă. Ingredientul care...