Acasă » Exclusiv » ”Boss-ul cazinourilor” demască jaful de la Loteria Română. ”300 de milioane de euro prejudiciu. Unde e dosarul ăla?!”

”Boss-ul cazinourilor” demască jaful de la Loteria Română. ”300 de milioane de euro prejudiciu. Unde e dosarul ăla?!”

De: Constantin Neacșu 15/09/2022 | 18:00

Sorin Constantinescu, cel mai cunoscut expert în jocuri de noroc din România, a dezvăluit modul în care Loteria Națională a fost devalizată ani de zile de firma Intralot din Grecia, care a gestionat din punct de vedere informatic o companie de stat, transformată într-o vacă grasă de muls, cu complicitatea celor s-au perindat, ani de-a rândul, la putere.

”Boss-ul cazinourilor” a fost printre cei care au demascat în perioada 2010-2014 neregulile flagrante din activitatea Loteriei Române, care a intrat pe mâna firmei grecești încă din 1992, după un contract cu dedicație, cu licitație directă.

Invitat în cadrul podcastului TACLALE, care va fi difuzat joi, ora 20.00 pe CANCAN.RO și pe pagina de Youtube CANCAN, Constantinescu a prezentat datele concrete ale unei fraude de proporții uriașe.

Sorin Constantinescu,
Sorin Constantinescu, „boss-ul cazinourilor”, este invitatul podcastului TACLALE, care va fi difuzat, joi, ora 20.00, pe CANCAN.RO și pe pagina de Youtube CANCAN

Un loz în plic cu o Dacie, cadou pentru miniștri

”România face acum cu Loteria 20-30 de milioane de euro pe an și alea cifre umflate, iar Ungaria face 200 de milioane de euro.

Țară fără păcănele, cu 10 milioane de locuitori. Eu am fost trimis de Victor Ponta în 2011 să desființez contractele cu grecii.

Firmele alea, Intralot, au luat de la statul român un miliard de dolari și ceva. Au fost niște contracte extrem de păguboase, în care se spunea că, dacă se reziliază ce s-a semnat, statul român trebuie să plătească despăgubiri de 40 de milioane de dolari.

Niciun ministru de Finanțe n-a avut curaj, pentru că statul n-are specialiști, pentru că toți își pun nevestele cumnații, amanții…

Și atunci, eu am fost acolo, am desființat în 8 luni, cât am stat, toate contractele cu grecii. Am avut presiuni enorm de mari. Și din partea mafiei, și din partea serviciilor, pentru că Kokalis ăsta, patronul de la Intralot, a fost agent STASI și avea niște conexiuni de te doare capul.

După ce am desființat toate contractele, era o ministră de Finanțe, o puștoaică, Ioana Petrescu…  Eu am reziliat contractul, l-am rupt, l-am aruncat la gunoi, iar ea a făcut act adițional la contractul rupt, de prelungire pe încă un an.

Loteria Română a fost devalizată ani buni

Îți dai seama ce presiuni mari erau și ce bani mulți erau”, a explicat Sorin Constantinescu, care a povestit și modul în care primeau cadou minștrii câte o Dacie în plic, de Sărbători.

”Îmi povesteau femeile de la tipografie, când era domnul Cristea, că ăsta a făcut contractele cu grecii, de Crăciun, știi că toate instituțiile dădeau cadou câte o agendă, un pix, pungă, cadou la miniștri, iar în agendă băgau înăuntru un loz cu o Dacie.

Ăla când deschidea acasă cadoul de Crăciun, desfăcea și avea lozul cu Dacia. «Bă, dar ce noroc am avut, chiar de Crăciun!». Așa se făcea treaba”. 

Păcănele achiziționate la preț dublu și declarate terminale loto pentru fentarea taxelor

Acestea au fost mici găinării, față de jaful în formă continuată făcut de greci și explicat pe îndelete de Sorin Constantinescu.

”Loteria a cumpărat 6.200 de păcănele. Le-au plătit integral, cu banii jos, dar nu le-au plătit măcar cu suma corectă.

Un aparat din ăla era pe vremea aia vreo 6.000 de euro, ei le-au cumpărat cu 12.000. Pentru că ăla care le-a vândut le-a trecut printr-o firmă din Cipru. Sunt contractele pe internet, sunt publice.

După care, Loteria Română plătea 70% grecilor ca să le țină contabilitatea la aparate, să le citească contoarele.

(CITEȘTE ȘI: ȘEFUL CELUI MAI MARE CAZINOU DIN ROMÂNIA, SORIN CONSTANTINESCU, VORBEȘTE DESPRE VEDETELE DIN ROMÂNIA CARE AU PIERDUT BANI LA JOCURILE DE NOROC)

Deci eu îți vând eu ție apartamentul și după aia îți iau chirie toată viața ta, deși e apartamentul tău! Cam așa a fost și cu contractul ăsta. Era strigător la cer.

Ani de zile, zeci de ani, n-a făcut nimeni, nici un ministru, nici un prim-ministru nimic. Grecii controlau aparatele, ei raportau, ei controlau banii.

Și atunci, ce au făcut? Și-au deschis vreo 30 de agenții ale lor, în care nu avea acces statul să vadă câți bani erau acolo. Și erau bani cash.

Generau cel puțin un milion de euro pe lună, am calculat eu pe vremea aia, un milion de dolari cash, pe care ei îi foloseau ca să fie linște, pace și toată lumea să fie bine”, mai povestește Sorin Constantinescu.

Șmecheria cu terminalele online s-a lăsat cu plângere penală

În afara acestei evaziuni de proporții, grecii au declarat cele 6.200 de aparate ca fiind video game terminal lottery (adică terminale online pentru biletele loto).

Operatorii de aparate plăteau o taxă de 2.000 de dolari pe an, iar grecii nu plăteau nimic pentru aceste terminale, considerate niște gadget-uri pentru crearea biletelor de loto, deși erau, de fapt, păcănele.

Sorin Constantinescu a mers la Garda Financiară și a făcut plângere penală pe această speță. În cele din urmă, la cererea autoritățlor, Biroul Român de Metrologie Legală a dat hârtie scrisă în care a certificat faptul că aparatele loteriei erau de tip slot machine, nu terminale loto.

La un calcul simplu, luând perioada în care funcționaseră deja, Loteria ar fi trebuit să plătească statului taxe de 48 de milioane de dolari pe an.

Tot legea română spune că, dacă un operator funcționează cu aparate, fără să aibă licență, toate sumele încasate de pe urma păcănelelor se confiscă. Astfel, pe cei 4 ani, cu penalități și dobânzi, sumele de recuperat se ridicau la aproape 300 de milioane de euro.

Un dosar de 300 de milioane de euro care și-a pierdut urma

Deși s-a făcut un dosar, cu toate dovezile unei fraude evidente, nimeni nu s-a îndreptat împotriva companiei grecești, care activează în continuare pe piața jocurilor de noroc.

”Este o firmă cotată la bursă, printre cele mai mari din Europa. Ultima dată când m-au chemat pe mine la IGPR, în calitate de expert, era dosarul întocmit cu tot, cu certificate de la Metrologie, cu facturi, cu dovezi beton.

Acum 5,6 ani, cu un dosar de 300 de milioane de euro prejudiciu, nu s-a mai întâmplat nimic.

Unde e dosarul ăla? Chiar așa mulți bani avem? Noi suntem în colaps, în 6 luni nu avem de plătit pensiile și chiar așa, nu ne trebuie 300 de milioane?”, a povestit Sorin Constatinescu în cadrul podcastului TACLALE, care va fi difuzat, joi, ora 20.00, pe CANCAN.RO și pe pagina de Youtube CANCAN.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Constantin Neacșu este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 29 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. A bifat transferul la CANCAN.RO în aprilie citeste mai mult
Parteneri
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze, fără să știe cât de periculoase sunt
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele din Portul Tomis
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a trăit „Au fost restaurante care nu m-au primit. A căzut cerul pe mine.”
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Patru zodii care vor avea protecție de la Dumnezeu în luna mai 2024. Răul nu le poate atinge
Patru zodii care vor avea protecție de la Dumnezeu în luna mai 2024. Răul nu...
Secretul autorităților din toate buletinele românilor. Ce înseamnă, de fapt, ultima cifră din CNP
Secretul autorităților din toate buletinele românilor. Ce înseamnă, de fapt, ultima cifră din CNP
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu:
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
Carmen Iohannis, lăudată de această dată pentru ținuta purtată. Cum s-a îmbrăcat în timpul unei vizite oficiale în Coreea de Sud
Carmen Iohannis, lăudată de această dată pentru ținuta purtată. Cum s-a îmbrăcat în timpul unei...
Horoscopul hindus. Ce spune, de fapt, ziua de naștere despre tine și capcanele de care să te ferești
Horoscopul hindus. Ce spune, de fapt, ziua de naștere despre tine și capcanele de care...
Fabrica uriașă din România care a fost cumpărată de străini. Făcea un produs adorat de oameni
Fabrica uriașă din România care a fost cumpărată de străini. Făcea un produs adorat de...