Acasă » Video » A vrut să-i scape pe israelieni de boli venerice și de furăciuni, dar s-a ales cu dosar la Parchet. ”Șeful cazinourilor”, acuzat de proxenetism

A vrut să-i scape pe israelieni de boli venerice și de furăciuni, dar s-a ales cu dosar la Parchet. ”Șeful cazinourilor”, acuzat de proxenetism

De: Constantin Neacșu 14/09/2022 | 22:00
Sorin Constantinescu este invitat la Taclale, joi, 15 septembrie, de la ora 20.00, pe CANCAN.RO și pe pagina de Youtube CANCAN (Foto: CANCAN.RO)

Cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul jocurilor de noroc, Sorin Constantinescu are o poveste de viață fabuloasă. Cu entuziasmul tinereții, dar și cu oportunitățile oferite de schimbările din decembrie 1989, cel supranumit acum ”șeful cazinourilor” a descoperit un drum rapid și sigur către câștiguri fabuloase: aparatele electronice. 

Student fiind la Timișoara, Constantinescu avea nevoie de un capital de început, pe care a reușit să-l strângă peste graniță, la sârbi, acolo unde a mers să muncească în construcții. A adunat 800 de dolari într-o lună, bani cu care și-a achiziționat patru aparate.

După ce a studiat un pic piața, tânărul întreprinzător a identificat Valea Jiului ca o zonă cu un potențial foarte bun pentru noul său business. Așadar, a mers într-un oraș minier, a tocmit un proprietar de bar să pună aparatele pe spațiul acestuia și să împartă câștigul, iar, într-o singură zi, reușise deja să amortizeze investiția!

Sorin Constantinescu este cel mai cunoscut nume din industria de gambling din România (Foto: CANCAN.RO)

”Făceam 30.000 de dolari pe lună!”

Evident, banii câștigați au fost reinvestiți în alte și alte aparate, astfel că Sorin Constantinescu reușise, la nici 25 de ani, să-și facă o rețea de păcănele în întreaga țară și să câștige sume uriașe, într-o perioadă în care legea jocurilor de noroc era cvasi-inexistentă la noi.

La un moment dat m-am mutat în București. Aveam bani, peste tot, prin sertare, prin șifoniere, nu mai știam ce să fac cu ei.

Nu mă mai interesa că mă fură partenerii mei. Făceam 30.000 de dolari pe lună, iar un apartament la « fântâni» era 7.000 de dolari”, a rememorat ”șeful cazinourilor”, în cadrul podcastului TACLALE, care va fi difuzat joi, 15 septembrie, pe CANCAN.RO și pe pagina de Youtube CANCAN.

Pe principiul ”easy come, easy go” (n.r. banii care vin ușor, pleacă la fel de ușor), Constantinescu și-a făcut toate poftele tinereții, mașini scumpe, petreceri de pomină, vacanțe luxoase, dar și… gambling.

Neavând o educație financiară, așa cum explică însuși protagonistul podcastului, lichiditățile s-au evaporat rapid, iar până la faliment n-a fost de cât un pas.

Din fericire, ”boss-ul păcănelelor” participase regulat la târgurile internaționale din industria jocurilor de noroc și reușise să lege câteva conexiuni în domeniu.

„Veneau evreii mei, ba cu sifilis, ba cu banii furați…”

Soarta i-a surâs încă o dată, iar reprezentanții grupului francez Partouche l-au contactat și i-au propus să preia funcția de manager la un cazino pe care urmau să-l deschidă în România, mai exact în fostul bar de la hotel Lido.

I s-a oferit un salariu de 1.500 de dolari, și, după ce a blufat inițial, cerând o zi de gândire, a riscat la negocieri, a urcat pretențiile la 2.500 de dolari pe lună, iar francezii au acceptat. De aici a pornit din nou urcușul, de această dată pe un drum mai sinuos, dar mai sigur și mai așezat.

Sorin Constantinescu a fost, de-a lungul anilor, manager în aproape toate cazinourile importante de la noi. Cum e și normal în stufoasa și palpitanta lume a jocurilor de noroc, el s-a lovit și de momente mai delicate, iar unul dintre acestea, povestit la TACLALE, îi putea aduce necazuri serioase.

”Am avut și probleme, pentru că era un club de curve, în Herăstrău. Nu mai știu cum se numea. Veneau evreii mei (n.r. jucătorii israelieni care jucau la cazinou în România), ba se îmbolnăveau de sifilis, ba cu banii furați, cu portofelul furat.

Într-o zi, vine un băiat la mine, elegant, drăguț și zice: «Domne, îți aduc eu fete aici, să nu mai ai probleme cu evreii! Stai liniștit, când ai nevoie, mă suni».

El juca la cazinou și i-am povestit eu ce probleme am. Eu nu știam, că nu cunoșteam Codul penal, că e infracțiune și dacă suni. Cum a pățit și Amiran de la Marriott, cu Sile Cămătaru, cu povestea aia, de a fost scandalul ăla…

Veneau evreii și ziceau, «vreau și eu trei fete». Îl sunam pe ăla, «adu-ne, domne, trei fete!». Eu nici nu le vedeam pe alea. N-am luat comision de la el, nu m-am dus cu fetele alea în cameră, nu nimic”, a mai povestit Constantinescu la TACLALE.

„Trebuie să vă luați avocat, că …ați belit-o!”

Ulterior, în 2004, pe vremea când lucra la Marriott, a fost vizitat de doi polițiști de la judiciar, care i-au adus o citație la Parchetul General.

Acolo a aflat că ajutorul oferit pentru israelieni era încadrat la …proxenetism! ”Și faptul că ați sunat și ați intermediat este pedepsit de Codul Penal! Trebuie să vă luați avocat, că …ați belit-o!”, i-au transmis procurorii lui Sorin Constantinescu.

Alte povești fabuloase cu ”șeful cazinourilor” puteți urmări în cadrul podcastului TACLALE, care va fi difuzat joi, 15 septembrie, de la ora 20.00, pe CANCAN.RO și pe pagina de Youtube CANCAN.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Constantin Neacșu este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 29 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. A bifat transferul la CANCAN.RO în aprilie citeste mai mult
Parteneri
Patru zodii care în luna mai PIERD în dragoste și carieră! La ce trebuie să fie atenți acești nativi
Patru zodii care în luna mai PIERD în dragoste și carieră! La ce trebuie să...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Continuă plecările din Antene! Una dintre cele mai cunoscute prezentatoare nu mai apare pe post din luna mai
Continuă plecările din Antene! Una dintre cele mai cunoscute prezentatoare nu mai apare pe post...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
EXCLUSIV Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru că e în înțelegere cu Ciolacu
EXCLUSIV Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru...
Sunt extratereștri pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață
Sunt extratereștri pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta se refugiase într-un resort, după o condamnare definitivă în 2020
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în al nouălea cer după achiziție! „ Acum își cumpără pentru prima dată când e cu mine.”
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor disponibile din 1 mai
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Peștele pe care să nu-l cumperi din piață. Ce au arătat testele:  “Am găsit arsen, plumb și mercur”
Peștele pe care să nu-l cumperi din piață. Ce au arătat testele: “Am găsit arsen,...
Lucrurile pe care să nu le faci sub nicio formă până în ziua de Paște 2024. E păcat să faci asta în Săptămâna Patimilor
Lucrurile pe care să nu le faci sub nicio formă până în ziua de Paște...
CLIENȚII LIDL România trebuie să știe. Anunțul a fost făcut chiar ÎNAINTE de Paște
CLIENȚII LIDL România trebuie să știe. Anunțul a fost făcut chiar ÎNAINTE de Paște
DEZASTRU pentru Iancu Sterp. Riscă descalificarea din finală! Acuzații grave la Survivor! Cum a trișat cu ajutorul fratelui său
DEZASTRU pentru Iancu Sterp. Riscă descalificarea din finală! Acuzații grave la Survivor! Cum a trișat...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Meghan Markle, sperietoarea de la Palatul Kensington. Angajații tremurau când o vedeau
Meghan Markle, sperietoarea de la Palatul Kensington. Angajații tremurau când o vedeau
Bancul de LUNI | „Bulă, cu cine vorbești la telefon de 20 de minute?”
Bancul de LUNI | „Bulă, cu cine vorbești la telefon de 20 de minute?”
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: Aşa cum îţi doreai mereu!
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
Laurențiu Reghecampf ar putea fi condamnat la închisoare după ce a lovit-o pe Anamaria Prodan. S-a început urmărirea penală
Laurențiu Reghecampf ar putea fi condamnat la închisoare după ce a lovit-o pe Anamaria Prodan....
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să o cultive și să raporteze câștiguri uriașe
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să...