Timişoara bate Astra şi reintră în lupta pentru play-off!

Publicat: 29/10/2017 | 10:00
Timişoara bate Astra şi reintră în lupta pentru play-off!

ACS Poli Timişoara s-a impus la limită, scor 2-1 (1-0) în jocul susţinut pe stadionul „Dan Păltinişanu” împotriva formaţiei Astra Giurgiu. Partida, una decisivă pentru viitorul lui Ionuţ Popa pe banca tehnică a bănăţenilor, a fost una foarte încinsă. 

Oaspeţii au rămas în inferioritate numerică după numai 33 de minute de joc, după ce Abang a fost avertizat cu cel de-al doilea cartonaş galben, fiind eliminat.  

După numai cinci minute de superioritate numerică, ACS Poli Timişoara a reuşit să deschidă scorul prin Munteanu, reuşita acestuia stabilind şi scorul primei reprize.

Actul secund a fost la fel de încins. Aflaţi în inferioritate numerică, Astralii au revenit în meci restabilind egalitatea în minutul 59 prin reuşita lui Balaure.

În minutul 71 Mailat avea să stabilească scorul final, acesta încriind cu un şut senzaţional de la 30 de metri, balonul izbind transversala şi intrând în plasă după ce l-a lovit pe goalkeeperul Plamen Iliev.

După acest rezultat, bănăţenii au urcat pe locul 9 cu 21 de puncte, fiind la egalitate cu Dinamo şi CSM Poli Iaşi.

În schimb, Astra a ratat ocazia de a urca pe locul al patrulea în clasament şi riscă să piardă contactul cu FC Botoşani în cazul în care moldovenii se vor impune mâine la Braşov cu Sepsi.

De asemenea, Astra poate fi depăşită în această rundă de Viitorul în cazul în care camopioana va obţine un rezultat pozitiv în deplasare cu Dinamo.În cazul în care însă în jocul de mâine sevor impune contra camopioanei, câinii vor trece de formaţia lui Gică Hagi şi vor egala Astra la puncte, câinii urmând a le lua locul 5 giurgiuvenilor, având un golaveraj mai bun.  

                  

Autor: Cristi P.