Topul milionarilor din Romania, dat peste cap in cateva ore! Doi clujeni au luat jumatate de milliard de dolari de la FACEBOOK!

Publicat: 04/07/2014 | 16:26
Topul milionarilor din Romania, dat peste cap in cateva ore! Doi clujeni au luat jumatate de milliard de dolari de la FACEBOOK!

Fondatorii canalului Trilulilu au dat lovitura vietii lor, dupa ce “taticul” Facebook, Marck Zuckerberg le-a cumparat o afacere cu jumatate de miliard de dolari!

Un anunt incredibil facut public in urma cu doar cateva ore poate da peste cap topul celor mai bogati romani, dupa o tranzactie de-adreptul spectaculoasa facuta de catre doi tineri romani! Este vorba despre Andrei Dunca si Sergiu Biris, doi clujeni care colaboreaza impreuna din 2007, pe mai multe proiecte IT devenite celebre, insa unul dintre ele a reusit acum a ajuns fabrica de bani!

Mai exact, reprezentantii Facebook, reteaua de socializare a lui Mark Zuckerberg au anuntat ca au cumparat una dintre firmele infiintate de cei doi romani in urma cu sase ani, la Cluj. O companie de publicitate video online, pentru care Zuckerberg a platit jumatate de million de dolari!

zuckerberg

“Am convenit achizitia Liverail, firma de publicitate online care ajuta companii precum Major League Baseball, ABC Family, A&E Networks, Ganett si Dailymotion sa prezinte reclame mai bune in clipurile care apar pe site-urile acestora si in aplicatii”, se arata intr-un comunicat oficial.

Compania romanilor are birouri si la San Francisco, New York, Londra, Paris si in Cluj-Napoca, si putin stiu ca firma celor doi produceau venituri brute de 60 de milioane de dolari doar anul trecut.

Sergiu Biris este cofondator al canalului Trilulilu

Primul contact cu internetul a fost in anul 2000

Cei doi romani lucreaza in acest domeniu de aproape 15 ani si spun ca traiesc si respira internet!

“In 2006 am absolvit Facultatea de Studii Europene din Cluj-Napoca, sectia Management, dupa care am urmat si un masterat in Publicitate la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si Ale Comunicarii din Cluj-Napoca.Sunt pasionat de tot ce inseamna online, marketing si management. Primul contact cu Internetul l-am avut in anul 2000 cand am inceput sa lucrez ca designer freelancer, dupa care doi ani mai tarziu mi-am infiintat propria agentie de web design & development. Am condus personal afacerea, acumuland astfel ani importanti de experienta in tot ceea ce inseamna dezvoltarea de proiecte online”, povesteste Sergiu Biris.

Andrei Dunca a ajuns in doar cateva ore milionar in euro
Andrei Dunca a ajuns in doar cateva ore milionar in euro

Andrei Dunca este si el tot din Cluj, absolvent al Facultatii de Automatica si Calculatoare din acelasi oras.

Nici in Romania cei doi nu sunt straini de proiecte de succes. Sergiu si Andrei sunt fondatorii celebrului canal Trilulilu, o afacere nu doar de notorietate, ci si foarte profitabila.
 
(M.A.)

Citește și...