Acasă » Reportaj » „Tusea si o durea carnea de pe ea!”

„Tusea si o durea carnea de pe ea!”

De: Cancan 30/05/2009 | 00:00
Tusea si o durea carnea de pe ea!

Clinica Med Life, de pe Calea Grivitei, unde femeia s-a prezentat la un control medical Lilliana a aterizat pe Aeroportul „Henri Coanda” din Otopeni pe 23 mai Statia de taxi de la Cora Lujerului, locul frecventat de tatal Lilianei De la aeroport, Liliana si copiii au mers in casa parinteasca, in blocul de pe strada Baia de Aries din Militari Tanara a fost internata la Institutul „Matei Bals” de pe soseaua Stefan cel Mare IZOLAT. Paparazzii CANCAN l-au surprins pe fiul cel mare al familiei Bujduveanu in timp ce analiza de la fereastra miscarile ziaristilor stransi in fata blocului CANCAN a stat de vorba cu medicul care a descoperit gripa porcina in Romania, acesta fiind si primul cadru medical care a intrat in legatura cu Liliana Crisan, femeia diagnosticata cu virusul ucigas. Doctorita Cristina Staicu, care a fost ieri la Institutul „Matei Bals” pentru a fi supusa unor teste, a povestit pentru CANCAN cum a decurs intalnirea cu Liliana Crisan si cum si-a dat seama, in cateva clipe, ca are de-a face cu virusul ucigas. Bogdan Galca Medicul Cristina Staicu, de la clinica Medlife Grivita, si-a amintit ca tanara venita din SUA era extrem de agitata: „A intrat in cabinet, s-a asezat pe scaun, in fata mea, si mi-a spus ca nu se simte bine, ca o doare in gat si ii curge nasul. Avea febra, tusea si o durea carnea de pe ea! N-am avut niciun moment contact direct cu ea, iar cand mi-a spus ca a venit din America, m-am gandit direct la gripa porcina, pentru ca prezenta toate simptomele. Mi-am pus o masca la gura si i-am spus ca ii dau trimitere si ca trebuie sa se duca imediat la Institutul „Matei Bals” pentru analize”. Liliana nu a reactionat prea bine cand a aflat ca s-ar putea sa aiba virusul ucigas, incercand sa-l convinga pe doctor ca are o simpla gripa pe care ar fi luat-o de la unul dintre copiii ei. „A insistat ca ar fi o banala gripa, spunandu-mi ca vrea sa-i fie consultati si copiii, pe care ii lasase afara, in masina. Am rugat-o sa nu-i aduca, i-am spus ca este suspecta de gripa porcina si ca trebuie sa mearga direct la spital pentru analize. Am reusit s-o conving, iar dupa ce a plecat, am dezinfectat imediat cabinetul”, ne-a declarat doctorita care a descoperit virusul ucigas. Dr. Cristina Staicu asteapta acum rezultatul analizelor pe care le-a facut ieri, fiind convinsa ca totul va fi bine, avand in vedere ca nu are niciun simptom si ca nu a intrat in contact direct cu Liliana, insa pana la sosirea rezultatelor doctorii i-au recomandat sa stea acasa.

Tanara infestata s-a plimbat prin tot Bucurestiul

CANCAN a reusit sa refaca traseul urmat de Liliana Crisan, din momentul in care femeia a intrat in tara pana in clipa in care aceasta a ajuns la spital, cu copiii si tatal ei. Femeia a intrat in contact cu peste o suta de persoane, nu doar cu 26, asa cum sustin autoritatile. Dupa ce a coborat de la bordul avionului in care se mai aflau alti 92 de pasageri, tanara a discutat cu politistii de frontiera, agentii vamali si angajatii Aeroportului „Henri Coanda” care au verificat bagajele si documentele. S-a imbratisat cu parintii, fratele ei si logodnica acestuia. La randul lui, tatal Lilianei, care este taximetrist, a intrat in contact cu alti colegi de breasla, aflati in statia de la Pasajul Lujerului. Apoi, familia Bujduveanu a iesit la plimbare si la cumparaturi. Cativa angajati de la magazinele din cartierul Militari, unde locuiesc parintii Lilianei, sustin ca i-au vazut pe acestia facand piata, chiar inainte de a ajunge la spital. In prezent, Liliana Crisan este internata la Institutul de Boli Infectioase, alaturi de copii si tatal ei, starea lor fiind stabila.

” Arestati”. la domiciliu.

Mama si fratele tinerei care a adus din SUA virusul gripei porcine s-au refugiat ieri in apartamentul lor din cartierul Militari. Din spatele draperiilor, Iancu Bujduveanu, de 35 de ani, fratele mai mare al Lilianei Crisan, a facut planton in dreptul ferestrei, asteptand ca ziaristii stransi in fata blocului sa plece. Pe de alta parte, rudele bucurestenilor infestati cu virusul AH1N1 au aflat din ziare de groaznica intamplare. „Nu stiam ca verisoara mea, Liliana, s-a intors in tara. Am aflat din presa ca ea, copiii si tatal au fost diagnosticati cu gripa porcina”, a declarat Magdalena-Rodica Bujduveanu pentru CANCAN. (R.R./M.N.)

Romanii ar putea fi obligati sa-si sacrifice porcii

Specialistii sanitar-veterinari sunt si ei in alerta. Situatia de acum trei ani, cand oamenii si-au sacrificat pasarile, s-ar putea repeta. Desi noul virus nu a fost izolat de la porc, veterinarii nu exclud posibilitatea ca romanii sa fie nevoiti sa-si omoare animalele din curte pe capete de frica raspandirii gripei. „In cazul in care vor fi imbolnaviti porcii, cu siguranta se va decide sacrificarea lor”, ne-au spus reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare. (I.C.)

Virusul ucigas, pazit de serviciile secrete

Curtea Institutului „Matei Bals” este tinuta sub observatie de agentii serviciilor secrete, in conditiile in care virusul gripei porcine este considerat o amenintare la siguranta nationala. Drept urmare, in apropierea pavilionului in care sunt tinuti bolnavii a fost pusa pana si o masina a Politiei Militare. In plus, pacientii infestati au fost cazati intr-un perimetru securizat, unde accesul se face exclusiv pe baza de cartela magnetica. Surse care au preferat sa-si pastreze anonimatul ne-au marturisit ca, din motive de securitate, numai opt persoane au acces la bolnavi. (A.D.)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cel mai iscusit ospătar! Câte farfurii a reușit să ducă acest chelner, dintr-un singur drum
Cel mai iscusit ospătar! Câte farfurii a reușit să ducă acest chelner, dintr-un singur drum
FOTO. Schimb de partenere sexy între milionari. Unul i-a luat iubita, altul femeia care i-a făcut doi copii
FOTO. Schimb de partenere sexy între milionari. Unul i-a luat iubita, altul femeia care i-a...
INCREDIBIL! Cât de frumoasă e Adina Maria, femeia care tocmai a obținut ordin de restricție împotriva lui Cristi Tănase! S-au căsătorit în octombrie
INCREDIBIL! Cât de frumoasă e Adina Maria, femeia care tocmai a obținut ordin de restricție...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la...
Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între româncă și actorul de la Bollywood. Acum e clar
Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Cântărețul olandez descalificat de la Eurovision riscă să fie pus sub acuzare de poliție
Cântărețul olandez descalificat de la Eurovision riscă să fie pus sub acuzare de poliție
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Gestul emoționant făcut de Alina Marymar, după moartea nepotului său: „Luculeață, ți-am luat” Micuțul Lucas s-a stins după o luptă grea cu cancerul
Gestul emoționant făcut de Alina Marymar, după moartea nepotului său: „Luculeață, ți-am luat” Micuțul Lucas...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată de faptul că Robi îi conturează imaginea femeii refuzate: „Tot spune că el nu a fost niciodată interesat.”
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
„A dispărut” Geta Sterp, strigăt de ajutor în mediul online! Sora lui Culiță Sterp a făcut anunțul trist în urmă cu câteva ore: „Nu știe nimeni nimic de el”
„A dispărut” Geta Sterp, strigăt de ajutor în mediul online! Sora lui Culiță Sterp a...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai întors din concediu?!
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Schimbare notabile pentru WhatsApp. Ce modificări au fost aduse?
Schimbare notabile pentru WhatsApp. Ce modificări au fost aduse?
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
Băutura care îți distruge somnul mai rău decât cafeaua. Te poate ține treaz toată noaptea
Băutura care îți distruge somnul mai rău decât cafeaua. Te poate ține treaz toată noaptea
Aplicațiile populare pe care trebuie să le ștergi de pe telefon. Cum îți pot afecta dispozitivul
Aplicațiile populare pe care trebuie să le ștergi de pe telefon. Cum îți pot afecta...
Simona Halep a fost exclusă. Este cea mai grea lovitură pentru marea campioană
Simona Halep a fost exclusă. Este cea mai grea lovitură pentru marea campioană
Gabriela Cristea și Tavi Clonda, anunţ de ultimă oră despre căsnicie. Sunt împreună de 10 ani şi au două fetiţe
Gabriela Cristea și Tavi Clonda, anunţ de ultimă oră despre căsnicie. Sunt împreună de 10...
Trei semne că discuți cu un robot escroc AI
Trei semne că discuți cu un robot escroc AI
O tânără, parţial paralizată după ce solistul trupei favorite s-a aruncat de pe scenă la un concert
O tânără, parţial paralizată după ce solistul trupei favorite s-a aruncat de pe scenă la...
Lovitură pentru Austria. S-au săturat de Viena: Condamnare fără echivoc
Lovitură pentru Austria. S-au săturat de Viena: Condamnare fără echivoc
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Meteorologii Accuweather anunță o vară CIUDATĂ pe litoral! Cum va fi vremea în iulie și în august, în Mamaia și în celelalte stațiuni de la mare
Meteorologii Accuweather anunță o vară CIUDATĂ pe litoral! Cum va fi vremea în iulie și...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de...
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are cu noul bărbat din viața ei
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul”  Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision 2024. Ce a scos-o din sărite pe interpreta de muzică populară
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf au poprire pe bunurile comune. Cum au ajuns cei doi soți în această situație gravă
Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf au poprire pe bunurile comune. Cum au ajuns cei doi...
Șase zodii vor avea lumea la picioare începând din iunie: noroc mare, lux și bogății. Vești bune pentru Berbeci, Fecioare și Balanțe
Șase zodii vor avea lumea la picioare începând din iunie: noroc mare, lux și bogății....
Drumul din România care va renaște din propria cenușă. I se spune Drumul Regelui și are o însemnătate istorică
Drumul din România care va renaște din propria cenușă. I se spune Drumul Regelui și...
×