Acasă » Știri » Un copil de 4 de ani din Vaslui a fugit de la grădiniță, fără ca educatoarea să își dea seama. Părinții au fost șocați când l-au găsit: “A plâns și a fugit”

Un copil de 4 de ani din Vaslui a fugit de la grădiniță, fără ca educatoarea să își dea seama. Părinții au fost șocați când l-au găsit: “A plâns și a fugit”

De: Alice Zotta 19/03/2021 | 12:33
Un copil de 4 de ani din Vaslui a fugit de la grădiniță, fără ca educatoarea să își dea seama. Părinții au fost șocați când l-au găsit: “A plâns și a fugit”

Este anchetă la o grădinița din satul Fâstâci, aflat în comuna vasluiană Cozmești, după ce un copil de 4 de ani a fugit din clădire fără ca educatoarea să își dea seama. Potrivit primelor informații în acest caz, băiețelul a mers singur pe jos un kilometru jumătate și a ajuns acasă speriat și murdar. Părinții au suferit un șoc când l-au văzut în starea în care era și au povestit cu durere în suflet că fiul lor este o victimă a bullying-ului.

Un copil de 4 de ani din Vaslui a fugit de la grădiniță, iar educatoarea nu și-a dat seama că lipsește

La scurt timp după ce a ajuns în casa părintească, micuțul le-a povestit atât mamei, dar și tatălui ce a pățit după ce a plecat de la grădiniță.

“A umblat prin sat vreo jumătate de oră, iar când a ajuns acasă era speriat, mozolit de glod și se scăpase șI pe el. A zis că s-a întâlnit cu o mașină, cu câini, care l-au lătrat, s-a ferit de ei, a plâns și a fugit. Când am sunat-o pe doamna educatoare să îi spunem că băiatul e acasă, dumneaei nu știa că a plecat. Credea că e la baie”, a declarat tatăl minorului pentru publicația vremeanoua.ro.

Familia băiatului e șocată de incident și nu înțelege cum niciun angajat al grădiniței nu și-a dat seama că acesta a plecat.

“Putea să pățească orice pe drum. Dacă se rătăcea, cine răspundea? Îmi reproșau mie că nu am știut să-mi cresc copilul, că nu i-am dat cei 7 ani de acasă, dar de unde 7 ani, dacă el are doar 4? Vă povestesc ce ni s-a întâmplat astăzi pentru vreau să nu se mai repete, vreau ca angajații școlii să fie mai atenți, vreau ca cei mici să fie în siguranță la școală sau la grădiniță. Nu cerem mult, cerem siguranță. Cerem pentru că ce ni s-a întâmplat dimineață nu se numește siguranță. La ora 08:00, am lăsat copilul la grădiniță cu doamna educatoare. La 08:30 a fugit, iar la 09:00 era acasă. La 09:10, am sunat-o pe doamna educatoare (…)”, a mai spus tatăl copilului, conform sursei citată mai sus.

Nu rata: Fetiță de 10 ani, răpită din fața magazinului Lidl, ziua-n amiaza mare. Declarația incredibilă a bărbatului care a luat-o

Șefa ISJ Vaslui: “Doamna educatoare are obligația să asigure integritatea fizică a copiilor pe parcursul frecventării cursurilor de la grădiniță”

Cazul a ajuns și în atenția Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, care a trimis de urgență un inspector la fața locului. La Loredana Roman, informațiile au ajuns destul de diferite.

“Un copil de 4 ani, de la grupa mijlocie, din satul Fâstâci, a încercat să distragă atenția doamnei educatoare prin plecarea la toaletă. Nu era prima dată când mergea, mai fusese, însă acum s-a îndreptat spre toaletă și apoi a plecat acasă. Doamna educatoare și-a dat seama că nu e în clasă copilul, mai ales că erau și mai puțini astăzi față de câți sunt înscriși. A mers să vadă dacă e în clasă la fratele lui, într-o sală alăturată. Se mai întâmpla să iasă și să spună că vrea să meargă la frățiorul lui. A văzut că nu e și atunci l-a alertat pe omul de serviciu.

Conform art. 280 din Legea Educației, doamna educatoare va fi cercetată de o comisie disciplinară ce va fi constituită la nivelul unității și, în funcție de rezultatele cercetării, Consiliul de Adminstrație va stabili ce sancțiune va primi.Poate fi o observație scrisă, un avertisment, o diminuare cu până la 15% a salariului pe o anumită perioadă de timp sau chiar poate fi desfăcut contractul de muncă, dacă se constată că fapta comisă este foarte gravă.Deci, nu inspectoratul stabilește ce sancțiune va primi doamna educatoare, ci unitatea de învățământ prin Consiliul de Administrație de la nivelul acesteia. Într-adevăr, în fișa postului se precizează că doamna educatoare are obligația să asigure integritatea fizică a copiilor pe parcursul frecventării cursurilor de la grădiniță. Până se va întruni comisia de discplină, noi am dispus o serie de măsuri. Am stabilit anumite reguli pe care doamna educatoare și doamna director trebuie să le implementeze la nivelul școlii. Spre exemplu, le-am pus în vedere ca pauzele să fie în același timp, iar un cadru ddiactic să iasă pe hol, să-i supravegheze pe toți, astfel încât să nu existe incidente între copii, dar și să se respecte distanțarea fizică impusă de pandemie. Adică să fie supravegheați în permanență”, a afirmat prof. Loredana Roman, inspector școlar general, pentru vremeanoua.ro.

Băiatul de 4 ani, pedepsit de educatoare după ce un coleg l-a bătut

Tatăl copilului a mai precizat că nu este prima dată când fuge de la grădiniță; el a mărturisit că, într-o zi, fiul lui i-a spus că a fost pus la colț de educatoare, deși, a fost agresat fizic de un coleg.

“Prima dată m-au pus să-l caut pe malul râpei. Apoi, într-o altă zi, a venit zgâriat la gât și l-am întrebat ce s-a întâmplat. Mi-a zis că l-a bătut un băiat. «De ce nu îi spui doamnei?», l-am întrebat. Mi-a răspuns: «Păi, nu-i spun, că mă pune să stau toată ziua la colț, în picioare». Probabil de asta a și fugit de la grădiniță. Noi l-am dus cu gândul că acolo are parte de educație și că e în siguranță, dar după incidentul acesta am îndoieli că ar fi un mediu sigur. În curtea școlii sunt scânduri, cuie aruncate, copiii ies prin garduri… Azi am aflat că omul de serviciu este plătit cu jumătate de normă peste salariu ca să supravegheze copiii și să se asigure că nu ies din curtea școlii. (…)”, a mai declarat tatăl băiețelului, potrivit sursei citate mai sus.

Consiliul de Administrație al unității de învățământ va stabili ce sancțiune va primi învățătoarea.

Citește și: Un bărbat din Cluj-Napoca, moarte fulgerătoare după ce a fost spulberat de o mașină. Accidentul s-a produs după ce a încercat să traverseze neregulamentar

Sursa foto simbol: pixabay.com/ro

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cum a scris ZANNI numele lui Andrei Ciobanu, pe biletul de nominalizare la Survivor All Stars. A făcut-o intenționat!
Cum a scris ZANNI numele lui Andrei Ciobanu, pe biletul de nominalizare la Survivor All...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Natalia Mateuț, noua iubită a lui Cătălin Cazacu? Unde au fost surprinși
Natalia Mateuț, noua iubită a lui Cătălin Cazacu? Unde au fost surprinși
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul ei iubit a fost găsit fără suflare într-un hotel din Miami
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un nou smartphone se lansează în România. Prețuri pentru toate buzunarele
Un nou smartphone se lansează în România. Prețuri pentru toate buzunarele
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima...
Refuzul calmantelor ar putea deveni amintire. Terapia durerii, drept al pacienților români
Refuzul calmantelor ar putea deveni amintire. Terapia durerii, drept al pacienților români
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic campion”
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
CRBL a fost înșelat. Artistul a dat detalii mai puțini știute din intimitate: „Am și față de prost câteodată”
CRBL a fost înșelat. Artistul a dat detalii mai puțini știute din intimitate: „Am și...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea