Ventura nu a demisionat după ce Italia a rămas acasă şi a şocat: „Sunt mândru….!”

Publicat: 14/11/2017 | 17:41
Ventura nu a demisionat după ce Italia a rămas acasă şi a şocat: „Sunt mândru….!”

Cu toate că Italia a ratat calificarea la un turneu final de Campionat Mondial după o pauză de 60 de ani, scor 1-0 la general cu Suedia, selecţionerul Gian Piero Ventura nu şi-a prezenta demisia. Contesta vehement atât de presa din Peninsulă cât şi de fani, selecţionerul a declarat după remiza 0-0 din returul barajului pentru calificarea la Mondial cu Suedia, care a coincis cu eliminarea Italiei, că nu este singurul vinovat pentru eşec.

„Demisia? Nu ştiu, sunt foarte multe lucruri de evaluat. Nu am vorbit deocamdată cu preşedintele. Ne vom vedea şi vom evalua aceste lucruri, iar tot ceea ce va reieşi din această discuţie va fi acceptat. Atunci când în fotbal nu se obţin rezultate, responsabil este antrenorul, acest lucru se ştie. A existat o voinţă feroce, însă aşa este fotbalul şi trebuie să accept. Această eliminare este un rezultat sportiv care atârnă foarte greu. Sunt însă mândru că am făcut parte din acest grup şi am lucrat cu mari campioni şi cu alţii cărora le doresc să devină”, a declarat Gian Piero Ventura, selecţionerul Italiei.

Ratarea la Mondialul din Rusia de anul viitor se poate transforma într-o adevărată apocalipsă pentru fotbalul din Peninsulă din punct de vedere economic şi sportiv, lucru recunoscut la finalul ratării calificării şi de către Bufon.

„Îmi pare rău! Nu pentru mine, ci pentru toată echipa. Am pierdut ceva care poate avea un impact social imens. Acesta este singurul meu regret. Îmi pare rău că ultima mea campanie coincide cu eliminarea de la Cupa Mondială. Am ştiut că a fost un meci greu, dar atât am putut face. Uitându-mă în faţă, nu am regrete. Există un viitor frumos pentru că avem portari precum Donnarumma sau Perin. Vreau să-i îmbrăţişez pe toţi care mi-au fost alături. Ventura? Are aceleaşi defecte pe care le avem şi noi, toţi italienii”, a zis Gigi Buffon conform Gazzetta.it.

Cotidianul „Gazzetta dello Sport” anunţă însă că soarta lui Gian Piero Ventura este deja pecetluită, aceasta urmând să fie demis în cel mai scurt timp.

Cristi P. 

Citește și...