Viața bate filmul! Un ieșean a jucat la păcănele fondurile europene primite pentru dezvoltarea unei afaceri

Publicat: 08/01/2019 | 12:08
Viața bate filmul! Un ieșean a jucat la păcănele fondurile europene primite pentru dezvoltarea unei afaceri

Un ieșean a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce a jucat la păcănele fondurile europene primite pentru dezvoltarea unei afaceri. Bărbatul a scăpat de pușcărie însă trebuie să scoată din buzunar în jur de 100.000 de lei, cât a fost calculat prejudiciul. Andrei Anti a primit doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, decizia fiind definitivă. El a fost găsit vinovat de către Curtea de Apel Iași. (VEZI ȘI: STUDENTUL-CRIMINAL DE LA IAȘI A FOST CONDAMNAT DEFINITIV LA ÎNCHISOARE PE VIAȚĂ)

În 2014, Andrei Anti a fost mandatat, printr-o procură notarială, să gestioneze întreprinderea individuală deţinută de o femeie din județul Iași. După ce a depus actele pentru a obţine finanţarea europeană, femeia a fost nevoită să plece în Danemarca din cauza unor probleme de sănătate, acesta fiind motivul pentru care l-a mandatat pe Andrei Anti să se ocupe de afacerea sa.

A scos banii de la bancomate din Iași și Neamț

Finanţarea europeană urma să se acorde în două tranşe, prima tranşă, în valoare de 107.000 de lei, fiind acordată în anul 2014, bani cu care ar fi trebuit să fie cumpărate patru hectare de teren. În urma investigaţiilor, procurorii ieşeni au aflat că banii amintiţi fuseseră retraşi de la bancomate din judeţele Iaşi şi Neamţ de către Andrei Anti.

„Inculpatul a restituit un împrumut în cuantum de aproximativ 8.000 euro fratelui său, a cheltuit o parte a sumei de 107.304 lei la jocuri electronice şi a efectuat lucrări de construire la o anexă a fermei (grajd), lucrări neprevăzute în planul de afaceri”, au stabilit procurorii DNA.  (CITEȘTE AICI: RĂZBUNARE ORIBILĂ. UN PĂDURAR DIN IAȘI A FOST SECHESTRAT ÎN GROAPA CU FECALE)

Citește și...