VIDEO / Un medic a bătut rechinul care a încercat să-i mănânce braţul drept: „L-am lovit cât de tare am putut şi apoi…”

Publicat: 14/11/2017 | 17:41

Charlie Fry,  un medic britanic şi-a văzut moartea cu ochii în timp ce făcea surf. Aflat pe placă şi încercând să prindă cel mai mare val, tânărul a fost atacat de un rechin. Ei bine, el a devenit “un erou inconştient” – cum a fost numit de presa internaţională, după ce i-a dat un pumn celui mai temut animal al oceanului şi l-a făcut KO.

Charlie Fry e de profesie medic, iar în urmă cu două luni s-a mutat în Australia. Recent, el a ieşit cu mai mulţi prieteni cu plăcile în largul plajei Avoca, la nord de Sydney. La un moment dat, tânărul a fost atacat de marele rechin alb. În clipele oribile, el şi-a amintit sfaturile pe care le-a auzit într-un YouTube realizat de Mick Fanning, un celebru surfer care a supravieţuit întâlnirii cu un mare rechin alb în urmă cu doi ani.

“Mi-am amintit ce zicea Mick, să îi dai un pum în nas. L-am lovit cu mâna stângă cât de tare am putut şi apoi am reuşit să urc pe barcă şi le-am strigat prietenilor mei să aibă grijă”, a declarat Charlie Fry pentru Nine News Sydney.

Creatura care l-a atacat ar fi fost un rechin alb, lung de 3 metri.

La scurt timp după ce a ajuns la mal, tânărul medic şi-a dat seama că era plin de sânge.

“În apă, mă gândeam doar că voi muri, nu am realizat că m-a muşcat”, a mai povestit Charlie Fry.

 

Supravieţuitorul “morţii albe”, cum e cunoscută periculoasă specie de rechini, a fost dus la spital, iar medicii au remarcat că rănile suferite sunt uşoare. Surferul amator spune că se va întoarce în ocean cât de repede posibil, deşi sportul de care e îndrăgostit a fost cât pe ce să-l coste viaţa.