Visul în care apare o pisică. Poate însemna putere, creativitate, independenţă, dar şi ghinion, pericol, lipsă de încredere

Publicat: 16/11/2017 | 15:38

Unii susţin că pisica reprezintă, în vis, simbolul intuiţiei, iar starea ei de sănătate ar indica dacă îţi urmezi sau nu intuiţia. Astfel, visul în care apare o pisică bolnavă ar putea însemna că trebuie să te bazezi mai mult pe intuitţie şi mai puţin pe intelect. (VEZI ŞI: Ce înseamnă când visezi furnici: te simţi mic, te gândeşti la lucruri minore care te supără sau...)

Alte interpretări susţin că, în vis, pisica ar simboliza feminitatea, delicateţea, dar şi un spirit independent, creativitate, putere, ghinion, vulnerabilitate, falsitate. O pisică agresivă ar putea sugera dificultăţi pe care le întâmpini cu latura ta feminină, mai spun specialiştii în interpretarea viselor.

Dacă, în vis, îţi este frică de o pisică înseamnă că îţi este frică, de fapt, de feminitatea ta. De asemenea, visul în care apare o pisică poate simboliza pe cineva malefic din viaţa ta. Dacă eşti zgâriat/ă de o pisică în vis înseamnă că te simţi ameninţat. (CITEŞTE AICI: Ce înseamnă când visezi că eşti urmărit. Poate fi un semnal de trezire sau indiciul că îţi reprimi sentimentele)

Visul în care nu îţi găseşti pisica

Visul în care nu îţi găseşti pisica este o metaforă legată de spiritul tău independent, însemnând că simţi cum ceva sau cineva nu te lasă să fii liber. Atunci când visezi că salvezi viaţa unei pisici înseamnă că îţi recâştigi independenţa şi puterea, spun specialiştii citaţi.

Dacă o pisică se joacă în visul tău, asta poate sugera că ai nevoie să fii mai lipsit/ă de griji şi mai jucăuş/ă în viaţă. Pisica din vis poate reflecta nevoia ta de iubire sau teama de a nu fi perceput greşit de ceilalţi. (NU RATA, AICI: Ce înseamnă când visezi că îţi cade părul. De la teama de îmbătrânire, la moarte, divorţ, concediere, dar şi…)

Ce înseamnă o pisică sălbatică în vis

Visul în care apare o pisică sălbatică poate arăta că un vecin ar putea fi periculos sau că vei avea o dispută cu el. Visul în care te baţi cu o pisică ar putea fi un avertisment că vei fi jefuit sau înşelat în vreun fel.

Dacă în vis eşti muşcat de o pisică poate însemna o pierdere, legată de ceva sau cineva foarte apropiat. În timp ce pisicile adulte sunt asociate, în interpretarea viselor, cu independenţa şi încrederea de sine, puii de pisică sunt văzuţi ca fiinţe neajutorate. Astfel, dacă visezi un pui de pisică poate însemna că te simţi vulnerabil/ă, speriat/ă sau că ai nevoie de ajutor. (CITEŞTE ŞI: Ce înseamnă când visezi maşini. Cât de important e dacă te afli pe locul şoferului în vis)

Aceiaşi specialişti în interpretarea viselor mai susţin că atunci când o femeie visează o pisică, aceasta este un simbol al felului în care se vede ea însăşi, în timp ce când un bărbat visează o pisică, aceasta ar reprezenta atitudinea lui faţă de femei sau modul în care crede că este perceput de ele.

Citește și...