Acasă » Politica » Primarul Oprescu isi prezinta bilantul: „Prea mult timp Bucurestiul a stat pe loc, iar acum, ca a inceput sa se dezvolte, nu trebuie sa se opreasca! Are nevoie de normalitate si stabilitate!”

Primarul Oprescu isi prezinta bilantul: „Prea mult timp Bucurestiul a stat pe loc, iar acum, ca a inceput sa se dezvolte, nu trebuie sa se opreasca! Are nevoie de normalitate si stabilitate!”

De: Cancan 05/04/2012 | 00:00
Primarul Oprescu isi prezinta bilantul: Prea mult timp Bucurestiul a stat pe loc, iar acum, ca a inceput sa se dezvolte, nu trebuie sa se opreasca! Are nevoie de normalitate si stabilitate!

Primarul general Sorin Oprescu a facut un bilant al celor patru ani de mandat. Edilul Capitalei a tinut sa precizeze ca "singura mea politica a fost a cetateanului si a orasului", asa cum a promis inca de la inceput.

Sorin Oprescu a vorbit despre investitiile care s-au facut in spitale, crese, adaposturi si locuinte sociale, precum si in spalatoriile sociale.

„Bucurestiul are de recuperat multi ani in care a fost prizonier in capcana incompetentei, indolentei, lacomiei, si a unui tip de gandire pe termen scurt, mediocru si mercantil. Dictatura politica, in detrimentul interesului public a sufocat prea multi ani, grav si distructiv, dezvoltarea si modernizarea orasului. Am afirmat intotdeauna si este crezul meu ca elementul esential al unei bune administratii, corecte si in interesul cetatenilor, este ca aceasta sa nu aiba culoare politica. Inca de la preluarea mandatului, am promis bucurestenilor ca voi face administratie si ca singura mea politica va fi a cetateanului si a orasului”, a declarat primarul general in cadrul conferintei de presa.

„Prea mult timp acest oras a stat pe loc, iar acum, cand a inceput sa se dezvolte si sa se modernizeze, nu trebuie sa ne oprim! Proiectele trebuie continuate. Bucurestiul are nevoie de normalitate si de stabilitate. Oamenii sunt satui de scandaluri, de politicienii care doar promit, se cearta si nu realizeaza mare lucru. Cetatenii vor fapte, vor realizari. Cu vointa, cu tact si perseverenta, fara scandal, prin dialog si consultare, bazandu-ma pe „cuvantul” si munca specialistilor, cu acordul si sprijinul locuitorilor acestui oras, am demonstrat ca Se poate!”, a explicat Oprescu.

„Este extrem de important ca Bucurestiul, pe perioada de criza, si-a mentinut in parametrii de echilibru cresterea economica, dezvoltarea si protectia sociala. Se poate deci, sa se sustina si investitiile noi, dar sa fie protejata si populatia, mai ales cea care are mai multa nevoie. Bucurestiul ca prim oras al acestei tari poate sa fie motorul si forta procesului de transformare a Romaniei in ceea ce trebuie sa fie – o tara puternica, dezvoltata, care sa conteze cu adevarat in randul tarilor civilizate ale lumii”, a mai punctat Oprescu.

Sorin Oprescu a tinut sa le multumeasca persoanelor cu care a colaborat in cei patru ani de mandat. „Respect celor care au venit langa mine si m-au ajutat, indiferent de culoarea politica. Tot ce s-a facut nu este meritul lui Oprescu, e al tuturor care au venit langa noi si ne-au ajutat: consilieri, colegi. Un oras puternic se construieste cu oameni puternici!”, a spus primarul general al Capitalei.

Oprescu a punctat, in cadrul bilantului, problema sanatatii, principala sa preocupare in timpul mandatului de primar. „Dupa o viata inchinata salvarii oamenilor, functia de Primar General al Bucurestiului nu m-a indepartat de crezul meu, ci mi-a permis sa fac si mai mult. In 2009, am infiintat Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti si am preluat in directa administrare 19 spitale. La o prima evaluare, institutiile nou intrate in subordinea Municipalitatii erau pline de datorii, subfinantate, cu instrumentar invechit, mult sub standardele necesare practicarii unui act medical decent. Am preluat cheltuielile de baza, cele de intretinere a unitatilor sanitare astfel incat bugetul spitalelor, degrevat de aceste costuri, a putut fi utilizat rational si judicios pentru achizitia de medicamente, consumabile si cresterea calitativa a actului medical. Rezultatele eforturilor se vad astazi cu ochiul liber. A inceput un amplu proces de reparare a cladirilor, a spatiilor adiacente si de reabilitare si modernizare a spatiilor medicale si de spitalizare, precum si de echipare si dotare cu instrumentar si aparatura de inalta performanta”, a explicat primarul general.

Referitor la reabilitarea sistemului rutier din Bucuresti, Oprescu a precizat: „Capitala se dezvolta. Nu o spun eu, ci statisticile. Numarul masinilor care circula pe strazile orasului creste in fiecare zi si este de 10-12 ori mai mare decat acum 20 de ani. De aceea traficul rutier a devenit o tema nelipsita de dezbatere cu specialistii. Ne-am asumat cu totii ca Bucurestiul este subdimensionat. De la momentul la care cei care conduceau acest oras au acceptat planul de modernizare a infrastructurii rutiere. Toate analizele si expertizele efectuate indica faptul ca, daca nu se actioneaza energic, cu implementarea de proiecte si masuri de dezvoltare clare, congestia traficului in Bucuresti va atinge un grad din ce in ce mai ridicat intre anii 2013 – 2027, riscand blocarea retelei principale de strazi a Bucurestiului. Constienti de aceasta realitate, am intervenit pe mai multe directii. In ultimii 4 ani, s-au reabilitat 90 de strazi, respectiv peste 787.000 mp de carosabil si 329.754 mp de trotuare. Este vorba despre artere care nu au mai intrat in reparatii de 15-20 de ani. Alte 204 strazi sunt incluse in programele de intretinere multianuala”.

Primarul general s-a oprit si la problematica educatiei. „Ca parinte, ca profesor, ca primar imi doresc ca scolile in care invata copiii nostri sa dispuna de cele mai bune conditii. Reabilitarea infrastructurii educationale din Bucuresti, care viza 102 scoli, a devenit initial cosmarul meu, din cauza numeroaselor probleme cu care m-am confruntat. Cand am preluat mandatul, programul era blocat. Erau finalizate doar doua scoli. Multe dintre unitatile incluse in proiect nu beneficiasera de nicio renovare din anii 1960. Numeroase scoli nu puteau obtine avize de functionare, iar altele necesitau lucrari urgente de consolidare. Am trecut imediat la rezolvarea cauzelor blocajelor: am reevaluat proiectele tehnice, am obtinut autorizatie de constructie, am conservat scolile cu deteriorari grave, am reajustat indicatorii initiali aprobati, s-au facut expertize tehnice, proiecte de consolidare a structurilor de rezistenta, de termoizolare a cladirilor”, a punctat Oprescu.

Primarul Oprescu a vorbit si despre marile obiective de interes national: Stadionul Arena Nationala, Reabilitarea statiei de epurare a apelor uzate Bucuresti, conservarea si extinderea spatiului verde si „inima orasului” – Centrul Vechi. „In trei ani am reusit sa ridicam o Arena ce rivalizeaza cu marile stadioane din Europa. Finalizarea stadionului (in august 2011) a reprezentat miza intrarii tarii noastre in circuitul competitiilor organizate la nivel international si a adus un plus de imagine Capitalei si Romaniei. Este unul dintre putinele stadioane din Europa realizat la standard ELITE ceea ce inseamna o recunoastere a Bucurestiului de catre UEFA ca punct important pe harta celor mai moderne si reprezentative locatii de organizare a unor competitii internationale, de inalt nivel”, a explicat el.

Primarul Oprescu, bilant dupa patru ani de mandat! Pasajul Basarab, cea mai complexa lucrare de infrastructura din ultimii 20 de ani din Capitala

Primarul Oprescu, despre Arena Nationala: „La inceputul mandatului, acolo era doar o groapa. In trei ani am reusit sa ridicam o Arena ce rivalizeaza cu marile stadioane din Europa!”

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Stațiunea unică în România, de care puțini turiști știu. Aici se găsește „cel mai bine păstrat secret din Apuseni
Stațiunea unică în România, de care puțini turiști știu. Aici se găsește „cel mai bine...
Simona Halep iubește din nou. Cine e bărbatul misterios care i-a luat locul lui Toni Iuruc?
Simona Halep iubește din nou. Cine e bărbatul misterios care i-a luat locul lui Toni...
AȘA a fost surprinsă Larisa lui Pescobar pe litoral! El se DISTRA în club în Mamaia și nu era cu ea
AȘA a fost surprinsă Larisa lui Pescobar pe litoral! El se DISTRA în club în...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ingredientul banal din bucătărie care ne poate scăpa de furnici! Trucul genial pe care trebuie să îl știe toți românii
Ingredientul banal din bucătărie care ne poate scăpa de furnici! Trucul genial pe care trebuie...
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală, în Noaptea de Înviere și prima zi de Paște
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns!
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este adevăratul motiv: „Nimeni nu a încercat să vă țepuiască.”
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Orașul mic din România în care se produc blindate. Aici e singura fabrică de acest gen din țara noastră
Orașul mic din România în care se produc blindate. Aici e singura fabrică de acest...
Lucrul pe care nu trebuie să-l atingi în Noaptea de Înviere. Se spune că vei avea ghinion dacă nu ții cont de asta
Lucrul pe care nu trebuie să-l atingi în Noaptea de Înviere. Se spune că vei...
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost atât de incredibil...
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Tarkan, adorabilul interpret al melodiei Şımarık, care făcea furori în urmă cu două decenii, de nerecunoscut la 51 de ani
Tarkan, adorabilul interpret al melodiei Şımarık, care făcea furori în urmă cu două decenii, de...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Rusia pune la cale revendicarea victoriei pe câmpul de luptă. În ce constă planul în trei paşi pentru destabilizarea Ucrainei
Rusia pune la cale revendicarea victoriei pe câmpul de luptă. În ce constă planul în...
Credincioșii au primit INTERZIS. Anunț pentru români în noaptea de Înviere
Credincioșii au primit INTERZIS. Anunț pentru români în noaptea de Înviere
Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău au trecut la următoarea etapă a relației. Vedeta, în culmea fericirii
Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău au trecut la următoarea etapă a relației. Vedeta, în culmea...
Paște 2024: Este păcat să spălăm rufe în Sâmbăta Mare? Ce spun preoții
Paște 2024: Este păcat să spălăm rufe în Sâmbăta Mare? Ce spun preoții
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital:
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
De ce îl consideră oamenii pe Dani Oțil zgârcit. De unde a pornit, de fapt, totul: „Nu aveam cu ce să mă încalț, îmi era rușine…”
De ce îl consideră oamenii pe Dani Oțil zgârcit. De unde a pornit, de fapt,...
Cum păstrezi cozonacul proaspăt și după Paște. Trucuri simple prin care te poți bucura de el mai mult timp
Cum păstrezi cozonacul proaspăt și după Paște. Trucuri simple prin care te poți bucura de...
Localitatea în care găsești “turnul din Pisa”, varianta din România: “Se vede cu ochiul liber înclinația. Pare aproape periculos”
Localitatea în care găsești “turnul din Pisa”, varianta din România: “Se vede cu ochiul liber...