Acasă » Știri » Știri interne » Gestul EMOTIONANT al salvatorilor din Apuseni, pentru medicii raniti in accidentul aviatic! Ce cadouri le-au adus la spital

Gestul EMOTIONANT al salvatorilor din Apuseni, pentru medicii raniti in accidentul aviatic! Ce cadouri le-au adus la spital

De: Cancan 29/01/2014 | 08:39
Gestul EMOTIONANT al salvatorilor din Apuseni, pentru medicii raniti in accidentul aviatic! Ce cadouri le-au adus la spital

Doi localnici din comuna Horea, care au participat la actiunile de cautare a avionului prabusit Muntii Apuseni, i-au vizitat, marti seara, pe cei patru raniti la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca si le-au adus sorici si un tort.

Corneliu Olar, secretarul comunei Horea, si padurarul Nicolae Onetiu au ajuns, marti seara, la SCJU din Cluj-Napoca si au urcat in salonul in care sunt internati cei patru raniti in accidentul aviatic din Muntii Apuseni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ei le-au adus produse traditionale de porc, un tort de casa si carti de rugaciuni.

„Am adus produse traditionale de porc din Tara Motilor, salam de casa, ureche de porc, sorici, un tort de casa, inscriptionat cu cuvantul «Sanatate», dar si carti de rugaciuni, primite de la episcopul Irineu”, a spus Olar, la intrarea in spital.

Motii au stat in salonul ranitilor aproximativ o jumatate de ora, iar la iesire au declarat ca a fost o intalnire emotionanta.

Tanara Aurelia Ion a murit in accidentul de avion in care si-a pierdut viata si Adrian Iovan
Tanara Aurelia Ion a murit in accidentul de avion in care si-a pierdut viata si Adrian Iovan

„Emotia a fost mare, le-am spus ca suntem fratii lor si de asta am venit, sa vedem cum se simt. Starea lor de sanatate si psihica este buna. Ei au spus ca nu suntem fratii lor, ci parintii lor. Poate ca sunt parinti cei care au ajuns primii la ei, dar noi ramanem fratii lor. Le-am dorit sanatate, pentru ca este mai buna decat toate, si insanatosire grabnica, sa se intoarca la familiile lor. Am vorbit cu toti patru, inclusiv cu un domn doctor cu care am vorbit lunea trecuta de pe telefonul domnului Zamfir. Cand am intrat in salon ne-am si tutuit, eram ca o familie, ne-am imbratisat cu fiecare, iar la plecare ne-am pupat, fac parte din familia motilor”, a spus Olar.

El a mentionat ca ranitii au fost impresionati de cadouri si au promis ca vor manca din alimentele traditionale chiar daca au interdictii de la medici.

–––––––––––––––––––––––––

Primele DECLARATII ale salvatorilor! Cum au fost gasiti pe cei aflati in avion

Sora Aureliei a venit cu primul avion din India cand a auzit de tragedie! „Voi face cumva dreptate”

VIDEO Au compus o melodie in memoria eroilor accidentului de avion. Versurile iti vor face pielea ca de gaina

––––––––––––––––––––––––––-

„Noi le-am spus ca nu puteam sa venim cu portocale din Apuseni, ca la noi nu se fac, si a trebuit sa aducem ceva traditional”, a spus Cormeliu Olar.

El a adaugat ca ranitii i-au spus ca, dupa ce vor fi externati, vor veni toti in comuna Horea cu o masina.

„Eu le-am spus ca vom comanda un elicopter, il vom ruga pe Razvan sa faca pe pilotul si sa ii aduca cu elicopterul”, a mentionat Olar.

Intrebat daca au discutat cu ranitii despre accident, secretarul comunei Horea a afirmat ca li s-au povestit mai multe amanunte.

Sunt chestii pe care ni le-au povestit, te ia plansul. Nu ne-am putut da seama de starea lor de atunci, numai telefonic. Pentru ei a fost a doua viata. Au apreciat pilotul, pentru ca cred ca sunt unici in lume aviatori care stiu ce inseamna aterizarea. Daca ateriza in bot era gata, praf. Iovan a cautat sa aterizeze cu coada, o aterizare normala in munte, printre brazi. El le-a daruit viata celor care traiesc prin profesionalismul si curajul lui”, a afirmat Olar.

Intrebat ce nume de mot i-ar recomanda doctorului Valentin Calu, Olar a spus ca „numai Horea, pentru ca ne reprezinta pe toti romanii”.

La randul sau, padurarul Nicolae Onetiu a spus ca a fost emotionat de intalnirea cu ranitii.

Avionul a fost taiat in bucati pentru a putea fi scos din zona unde s-a prabusit
Avionul a fost taiat in bucati pentru a putea fi scos din zona unde s-a prabusit

„Am fost coplesit. Am dorit sa venim la spital la dansii sa vedem ce am facut noi, nu am crezut ca vom putea vorbi cu toti patru. Au fost momente de nedescris, nu am trait in viata mea asa ceva”, a spus Onetiu.

Localnicii i-au gasiti pe raniti dupa 5 ore de cautari

Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, in 20 ianuarie, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.

La bord se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor -, studenta de 23 de ani si doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan si copilotul Razvan Petrescu.

Echipa medicala din avion mergea la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Adrian Iovan si-a pierdut viata in accidentul de avion de ieri
Adrian Iovan si-a pierdut viata in accidentul de avion de ieri

Epava avionului si victimele au fost gasite de catre localnici, dupa o cautare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Muntii Apuseni si localnici.

Medicul Radu Zamfir a fost externat pe propria raspundere, in 21 ianuarie, de la Spitalul Judetean de Urgenta (SCJU) din Cluj, ajungand in Capitala la bordul unui avion de linie.

Ulterior, medicul a sustinut o conferinta de presa la Institutul Fundeni, el spunand ca datorita lui Iovan sunt cinci oameni in viata.

Zamfir a fost externat duminica, iar luni si-a reluat activitatea in Centrul de chirurgie digestiva si transplant hepatic Fundeni, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul unitatii sanitare, dr. Carmen Orban.

Copilotul Razvan Petrescu a suferit, luni, o interventie chirurgicala la piramida nazala si la femur, iar operatia a decurs „foarte bine”, afirma tatal barbatului.

Interventia chirugicala facuta de o echipa multidisciplinara de medici de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Cluj a durat peste trei ore.

Dan Petrescu, tatal copilotului, declara ca Razvan Petrescu ar putea fi operat si la bazin, dar nu se stie cand va avea loc aceasta interventie.

R.R.

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Două zodii vor avea noroc la BANI în luna mai. Planeta Jupiter le va aduce abundență
Două zodii vor avea noroc la BANI în luna mai. Planeta Jupiter le va aduce...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Și-a luat mare OZN! Cum arată achiziția de 300.000 de euro a lui Selly
Și-a luat mare OZN! Cum arată achiziția de 300.000 de euro a lui Selly
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Laura Cosoi, dezvăluiri cutremurătoare. De ce plâng fetițele sale noaptea: „Cred că le este greu”
Laura Cosoi, dezvăluiri cutremurătoare. De ce plâng fetițele sale noaptea: „Cred că le este greu”
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu a mai venit în România din 2018”
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și Sebastian: „Fiecare are ceva al lui. Sebastian e un băiat frumos, vorbește frumos.”
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Florin Piersic, operat de urgență. În ce stare se află celebrul actor
Florin Piersic, operat de urgență. În ce stare se află celebrul actor
Locul din România care e unic în Europa. Un fenomen i-a înnebunit pe turiști înainte de Paște
Locul din România care e unic în Europa. Un fenomen i-a înnebunit pe turiști înainte...
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
DEZASTRU pentru Iancu Sterp. Riscă descalificarea din finală! Acuzații grave la Survivor! Cum a trișat cu ajutorul fratelui său
DEZASTRU pentru Iancu Sterp. Riscă descalificarea din finală! Acuzații grave la Survivor! Cum a trișat...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Actorul Gerard Depardieu, eliberat după ce a fost interogat pentru presupuse agresiuni sexuale
Actorul Gerard Depardieu, eliberat după ce a fost interogat pentru presupuse agresiuni sexuale
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Florin Piersic a ajuns la spital de urgență. Actorului i s-a făcut rău după un spectacol
Florin Piersic a ajuns la spital de urgență. Actorului i s-a făcut rău după un...
Păcăleala de care au parte ardelenii: ROȘII din Italia, vândute ca „roșii oltenești”, la un preț uriaș!
Păcăleala de care au parte ardelenii: ROȘII din Italia, vândute ca „roșii oltenești”, la un...
Cât de mult seamănă fiica cea mare a lui Cristi Borcea cu milionarul român! Melissa Borcea se scaldă în lux la 20 de ani
Cât de mult seamănă fiica cea mare a lui Cristi Borcea cu milionarul român! Melissa...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
Cristina Șișcanu, atac indirect la adresa Gabrielei Cristea? Ce părere are despre gătit: „Nu vreau să miros a mâncare. Bunicile pot să gătească”
Cristina Șișcanu, atac indirect la adresa Gabrielei Cristea? Ce părere are despre gătit: „Nu vreau...
Plantele pe care să le ții în bucătărie. Purifică aerul și te scapă de mirosurile neplăcute
Plantele pe care să le ții în bucătărie. Purifică aerul și te scapă de mirosurile...
Alimentul ieftin și plin de proteine recomandat de doctorul Mihail Pautov. E ideal pentru cei care vor să pună masă musculară
Alimentul ieftin și plin de proteine recomandat de doctorul Mihail Pautov. E ideal pentru cei...