Acasă » Știri » Știri interne » Ponta sustinut de Beligan, Iohannis de Tokes. Cine va invinge duminica?

Ponta sustinut de Beligan, Iohannis de Tokes. Cine va invinge duminica?

De: Cancan 15/11/2014 | 16:32
Ponta sustinut de Beligan, Iohannis de Tokes. Cine va invinge duminica?

Oficial, campania pentru alegerile prezidentiale s-a incheiat si cu doar cateva ore pana la deschiderea urnelor, tragem linie sa vedem cum s-au conturat taberele celor doi candidati la presedintia Romaniei si in ce parte inclina balanta.

Victor Ponta vs. Klaus Iohannis – pe cine sustin personalitatile autohtone

Favorit in cursa pentru Cotroceni, Victor Ponta se bucura de o sustinere extraordinara atat la nivel national, cat si international. Pe lista sustinatorilor premierului se gasesc nume importante din politica europeana, dar si numele unor indragite si apreciate personalitati din mediile cultural, academic si de afaceri.

afaceri

Nu mai departe maestrul Radu Beligan, unul dintre cei mai respectati actori romani, si-a exprimat in nenumarate randuri sprijinul pentru Victor Ponta. „Il sustin pe Victor Ponta pentru ca tara aceasta are nevoie de un presedinte tanar si energic. Cred in tineri, doamnelor si domnilor”, a declarat maestrul Beligan.

beli

 

Acestuia i s-au alaturat, rand pe rand, nume grele ale teatrului si cinematografiei romanesti, artisti de nepretuit ai culturii noastre, reprezentanti de seama sportului sau academicieni a caror munca a facut o diferenta semnificativa in invatamantul romanesc. Artisti precum Tudor Gheorghe, Sorin Ilfoveanu, Dorel Visan, Marius Bodochi, George Ivascu, Florina Cercel, Nicu Alifantis, Costel Constantin, Gheorghe Turda, legende ale sportului romanesc ca Helmuth Duckadam, Gabriela Szabo, Vasile Stanga, Marian Simion, Leonard Doroftei, Ilie Nastase, Titi Aur, sau nume grele ale mediului academic – Prof. dr. Alexandru Irimie, Irinel Popescu, Ioan Stefan Florian, Marius Bojita, Pavel Nastase, Viorel Cojocaru sau Ioan Holender, toti fac parte din echipa lui Victor Ponta.

La polul opus, Klaus Iohannis pare sa fie evitat de catre personalitatile publice autohtone, care nu s-au inghesuit sa-si exprime sustinerea pentru candidatul ACL. Astfel, echipa sustinatorilor lui Iohannis nu numai ca este limitata numeric la doar cateva nume, dar este formata din aceleasi persoane care il sustin neconditionat pe Traian Basescu. Nume sonore care au stat in spatele lui Traian Basescu, cum ar fi Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu, Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu sau Andreea Pora sunt printre putinii, daca nu singurii care il sustin pe edilul Sibiului in cursa pentru Cotroceni.

plesu

Mai mult decat atat, intelectualii par mai degraba sa-l atace pe Klaus Iohannis, caruia nu-i dau nici o sansa sa castige alegerile de duminica. Adrian Moraru, Adrian Papahagi, Sorin Cucerai, Teodor Baconschi, Sorin Ionita sau Theodor Paleologu, intelectuali de seama ai dreptei, il critica aspru pe Klaus Iohannis pentru campania pe care a avut-o si pentru prestatia sa de cand a intrat in cursa pentru Cotroceni.

Victor Ponta vs. Klaus Iohannis – sustinere internationala

In mod cert, batalia dintre candidatul PSD-UNPR-PC si cel al ACL este, cel putin din punctul de vedere al sustinerii venite din partea liderilor politici internationali, castigata de catre Victor Ponta.

Premierul se bucura de sprijinul declarat al unor figuri impunatoare pe scena politica mondiala, precum Martin Schulz – preşedintele Parlamentului European, Bohuslav Sobotka – premierul Cehiei, Irakli Garibaşvili – premierul Georgiei, Edi Rama – premierul Albaniei, Aleksandar Vucic – premierul Serbiei, Roberto Fico – premierul Slovaciei, Elio din Rupo – fostul premier al Belgiei, Sigmar Gabriel – vicecancelarul Germaniei, Gianni Pittella – preşedintele grupului S&D din PE.

asa

 

De asemenea, din lista sustinatorilor lui Ponta nu-i putem omite nici pe Prim-ministrul Moldovei, Iurie Leancă, care a declarat ca il sustine pe premierul roman „din prietenie, dar şi din pragmatism. Relaţia dintre Chişinău şi Bucureşti nu poate fi determinată doar de afinităţi politice”, dar nici pe premierul Italiei, Matteo Renzi, care a venit special in Romania pentru a-l sustine pe Victor Ponta in cursa pentru Cotroceni.

uneste

 

In antiteza, Klaus Iohannis se afla pe o pozitie net inferioara fata de adversarul sau, sustinatorii sai, intr-un numar mult mai mic, sunt si figuri controversate pe scena politicii internationale.

De departe cea mai criticata colaborare este cea dintre Klaus Iohannis si extremistul maghiar Laszlo Tokes, unul dintre cei mai aprigi critici ai Romaniei si infocati sustinatori ai autonomiei Tinutului Secuiesc. Candidatul ACL nu pare sa fie deranjat de pozitia lui Tokes, dimpotriva, a demonstrat ca este in stare sa negocieze cu acesta Ardealul in schimbul voturilor comunitatii maghiare.

tokes

Un alt personaj controversat care il sustine pe Iohannis este Elmar Brok, cel care la inceputul anului milita intens pentru adoptarea unei masuri care sa permita amprentarea emigrantilor romani. Nici de acesta data candidatul ACL nu s-a dat in laturi de la a accepta sprijinul politic al unui politician despre care nu putem spune ca este apropiat romanilor.

In fine, cel de-al treilea sustinator al lui Klaus Iohannis nu este altul decat Presedintele Popularilor europeni, Joseph Daul, cel care a impus austeritatea in toata Europa, responsabilul direct pentru taierea pensiilor si salariilor romanilor in 2010.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Nutriționistul Mihaela Bilic spune adevărul despre MICII din comerț. Câți mititei ar trebui să mâncăm, de fapt? „Să încingem grătarele!”
Nutriționistul Mihaela Bilic spune adevărul despre MICII din comerț. Câți mititei ar trebui să mâncăm,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Imagini INCENDIARE! Ea l-a despărțit pe Dorian Popa de IUBITĂ: „Vă place mai rău decât ciocolata”! Bianca e instructor de fitness și arată perfect
Imagini INCENDIARE! Ea l-a despărțit pe Dorian Popa de IUBITĂ: „Vă place mai rău decât...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cele mai spectaculoase ținute de la Gala Premiilor Gopo 2024. Vedetele care au strălucit pe covorul roșu
Cele mai spectaculoase ținute de la Gala Premiilor Gopo 2024. Vedetele care au strălucit pe...
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Bianca Comănici, la un pas de operație: „Mă îngrozește gândul. O să arăt diferit”. Prin ce intervenție urmează să treacă fosta concurentă de la „Puterea dragostei”
Bianca Comănici, la un pas de operație: „Mă îngrozește gândul. O să arăt diferit”. Prin...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și Sebastian: „Fiecare are ceva al lui. Sebastian e un băiat frumos, vorbește frumos.”
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Ce document trebuie să ai ca să-ți deconteze statul cei 20.000 de lei pentru montarea panourilor fotovoltaice. E obligatoriu în Programul Casa Verde Fotovoltaice
Ce document trebuie să ai ca să-ți deconteze statul cei 20.000 de lei pentru montarea...
Florin Piersic, operat de urgență. În ce stare se află celebrul actor
Florin Piersic, operat de urgență. În ce stare se află celebrul actor
Decizie pentru femeile din România. Se dă legea care va deveni obligatorie
Decizie pentru femeile din România. Se dă legea care va deveni obligatorie
Alina Sorescu aruncă bomba. Răsturnare de situație: Asta nu s-a întâmplat din senin!
Alina Sorescu aruncă bomba. Răsturnare de situație: Asta nu s-a întâmplat din senin!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Actorul Gerard Depardieu, eliberat după ce a fost interogat pentru presupuse agresiuni sexuale
Actorul Gerard Depardieu, eliberat după ce a fost interogat pentru presupuse agresiuni sexuale
NU ai voie, sub nicio formă, să faci așa ceva în România. S-a stabilit că e INTERZIS prin lege
NU ai voie, sub nicio formă, să faci așa ceva în România. S-a stabilit că...
WhatsApp anunță noi funcții. Totul se schimbă pentru utilizatori
WhatsApp anunță noi funcții. Totul se schimbă pentru utilizatori
Păcăleala de care au parte ardelenii: ROȘII din Italia, vândute ca „roșii oltenești”, la un preț uriaș!
Păcăleala de care au parte ardelenii: ROȘII din Italia, vândute ca „roșii oltenești”, la un...
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
Care este secretul relației de 8 ani a lui Mario Fresh cu Alexia. Ce spune artistul despre iubita lui
Care este secretul relației de 8 ani a lui Mario Fresh cu Alexia. Ce spune...
Locul din România care e unic în Europa. Un fenomen i-a înnebunit pe turiști înainte de Paște
Locul din România care e unic în Europa. Un fenomen i-a înnebunit pe turiști înainte...
Plantele pe care să le ții în bucătărie. Purifică aerul și te scapă de mirosurile neplăcute
Plantele pe care să le ții în bucătărie. Purifică aerul și te scapă de mirosurile...