Acasă » Știri » Știri interne » Andrei Andronie, „smecherul cu BMW”, iertat de judecatori intr-un mod socant! Nu trebuie inchis pentru satisfactia familiilor mortilor!

Andrei Andronie, „smecherul cu BMW”, iertat de judecatori intr-un mod socant! Nu trebuie inchis pentru satisfactia familiilor mortilor!

De: Cancan 05/01/2012 | 00:00
Andrei Andronie, smecherul cu BMW, iertat de judecatori intr-un mod socant! Nu trebuie inchis pentru satisfactia familiilor mortilor!
Andrei Andronie

Andrei Traian Andronie a actionat din "teribilismul varstei" atunci cand le-a spus politistilor rutieri, imediat dupa accident, ca nu-i pasa de urmarile faptei sale, pentru ca va pleca din tara. Tanarul care a ucis doi oameni in accidentul de anul trecut de pe Calea Floreasca a fost eliberat de magistratii care au considerat, printre altele, ca nu trebuie tinut in arest doar pentru a da satisfactie familiilor indoliate.

In motivarea magistratilor Tribunalului Bucuresti exista depozitia unei pasagere din autoturismul de lux condus de fiul fostului bancher Jean Andronie, care a relatat politistilor ca tanarul a plecat din club „evident in stare de ebrietate”. Martora l-a rugat sa o duca cu masina doar 20 de metri, dar „beizadeaua cu BMW” a accelerat constant, iar dupa ce a realizat ca este urmarit de politie a atins viteza de 180-200 de kilometri pe ora, spunandu-i fetei ca nu va opri pentru ca agentii sa nu-i ia permisul. Judecatorii au scuzat insa iesirea nervoasa a lui Andronie, imediat dupa producerea dramei, punand-o pe seama varstei fragede a acestuia: „Este evident ca aceste cuvinte au fost rostite de inculpat la un moment in care acesta nu realizase inca urmarile faptei sale, respectiv nu stia ca actiunea sa va declansa un proces penal”. In plus, nu mai exista pericol social din moment ce i-a fost retinut permisul, au mai aratat magistratii. Judecatorii nu au acordat importanta nici dramei celor doua familii indoliate. „Mai trebuie avut in vedere si faptul ca masura arestarii preventive nu trebuie luata numai pentru a asigura o satisfactie morala rudelor victimelor si, in extenso, opiniei publice”, se explica in motivare. In motivarea magistratilor Tribunalului Bucuresti exista depozitia unei martore, pasagere in autoturismul de lux condus de Andronie, care a relatat politistilor ca tanarul a consumat bauturi alcoolice in club, plecand „evident in stare de ebrietate”. Fata l-a rugat sa o duca cu masina doar 20 de metri, indicandu-i chiar si locul unde sa opreasca, dar Andronie a refuzat si a accelerat constant. A fost la un pas, din cauza vitezei excesive, sa acroseze un refugiu, iar dupa ce a realizat ca este urmarit de politie, a accelerat pana la 180-200 de kilometri pe ora, spunandu-i martorei ca nu va opri pentru ca politia sa nu-i ia permisul.

Avocatul lui Andronie a spus instantei de judecata ca acesta este perceput ca „un baiat de bani gata”, fapt care i-ar putea crea o situatie defavorabila. „Instanta a retinut ca potrivit exigentelor principiului egalitatii in fata legii, asemenea imprejurari, privind situatia materiala a unui faptuitor, nu pot fi valorificate nici in favoarea, nici in defavoarea acestuia”, au apreciat magistratii in motivare.

Mai mult, Tribunalul a scuzat iesirea nervoasa a lui Andronie, imediat dupa producerea dramei, punand-o pe seama varstei fragede a acestuia. „Tribunalul constata ca din nici o proba nu reiese pericolul sustragerii inculpatului de la urmarirea penala, afirmatia acestuia adresata in prezenta agentilor de politie si a martorilor asistenti ca nu ii pasa daca ii va fi retinut permisul de conducere, intrucat este student in Olanda si oricum va parasi tara peste doua zile, nu justifica retinerea acestui temei. Este evident ca aceste cuvinte au fost rostite de inculpat la un moment in care acesta nu realizase inca urmarile faptei sale, respectiv nu stia ca actiunea sa va declansa un proces penal”.

Magistratii au apreciat ca nu exista indicii ca tanarul va fugi din tara, dupa eliberare: „Nu exista date nici ca va incerca sa fuga sau sa se sustraga in orice mod de la urmarirea penala. Imprejurarea ca inculpatul este student in Olanda si ca locuieste acolo nu conduce neaparat la concluzia ca va fugi sau se va ascunde in aceasta tara, cu scopul de a se sustrage de la urmarirea penala”.

„Pornind de la aceasta premisa, tribunalul constata ca infractiunile pentru care este cercetat inculpatul nu fac parte din categoria infractiunilor deosebit de grave, cum ar fi omorul calificat, omorul deosebit de grav, talharia, traficul de droguri si altele de acest gen, infractiuni care presupun intentia directa ori indirecta ca forma a vinovatiei, ci din categoria infractiunilor savarsite din culpa, ceea ce denota un pericol social mai redus al faptelor si care nu atrage neaparat luarea unei masuri privative de libertate atat de grava, cum este cea a masurii preventive.”

„De asemenea, prin acest control judiciar se asigura si siguranta circulatiei pe drumurile publice, intrucat fata de inculpat se va lua masura interzicerii dreptului de a mai conduce vreun vehicul. Asadar, este inlaturata starea de pericol pe care acesta ar crea-o pentru circulatia pe drumurile publice”, au mai aratat magistratii in motivare.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din București
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi această femeie superbă. Nimeni n-o crede
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a încheiat. Mesajul postat de brunetă pe rețelele sociale
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în al nouălea cer după achiziție! „ Acum își cumpără pentru prima dată când e cu mine.”
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să o cultive și să raporteze câștiguri uriașe
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să...
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE impresionante
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30 APRILIE
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Netflix, o mare lovitură cu această producție. Milioane de utilizatori au fost încântați
Netflix, o mare lovitură cu această producție. Milioane de utilizatori au fost încântați
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile mari
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă o siluetă de invidiat la 37 de ani. Secretul prezentatoarei de la Kanal D2
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă o siluetă de invidiat la 37 de ani. Secretul...
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024, cine plătește eventuale reparații și cum devii proprietar asupra lui
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024,...
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu știu exact unde stau
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu...