Acasă » Știri » Aflat în Qatar, Marcel Ciolacu a răbufnit: ”Nu putem merge mai departe dacă domnul Cîrstoiu nu clarifică acuzațiile”

Aflat în Qatar, Marcel Ciolacu a răbufnit: ”Nu putem merge mai departe dacă domnul Cîrstoiu nu clarifică acuzațiile”

De: Cristina Cruceru 17/04/2024 | 18:14
Marcel Ciolacu, despre scandalul în care este implicat Cătălin Cîrstoiu / Foto: Captură Video

Cătălin Cîrstoiu este implicat într-un scandal de zile mari, după ce s-a aflat că unii dintre pacienții medicului ar fi fost redirecționați de la spitalul de stat la clinica privată a familiei. La începutul săptămânii viitoare, candidatul coaliției PNL-PSD ar fi intrat în lupta pentru Primăria Capitalei. Doar că, situația a luat o turnură neașteptată, după ce au ieșit la iveală detalii revoltătoare care-l includ pe managerul Spitalului Universitar din București. Marcel Ciolacu a avut o întâlnire cu reprezentanții Asociației Oamenilor de Afaceri din Qatar, unde a discutat despre investiții majore în infrastructură, energie, agricultură și alte sectoare economice importante pentru români. Printre altele, Premierul României a vorbit despre episodul care-l are în prim-plan pe Cătălin Cîrstoiu. 

Marcel Ciolacu a avut o vizită la Doha, acolo unde s-a întâlnit cu reprezentanți ai Asociației Oamenilor de Afaceri din Qatar pentru a discuta despre investiții majore în energie, agricultură, infrastructură, dar și alte domenii economice. La sfârșitul întâlnirii, Premierul României a vorbit și despre subiectul acestor zile: scandalul în care este implicat Cătălin Cîrstoiu.

Medicul era candidatul propus de coaliția PNL-PSD la Primăria Capitalei și urma să intre în cursa pentru a-i lua locul lui Nicușor Dan. Doar că, lucrurile au luat o turnură neașteptată după ce câțiva pacienți au dezvăluit pentru HotNews că au fost redirecționați de la spitalul de stat la clinica privată a familiei.

CITEȘTE ȘI: MARCEL CIOLACU ANUNȚĂ CĂ PREȚURILE LA RCA RĂMÂN PLAFONATE: ,,VREM SĂ COMBATEM ORICE RISC DE CREȘTERE EXCESIVĂ A PREȚURILOR”

Patru pacienți ar fi scos bani din buzunar la clinica Anemona, după ce ar fi fost redirecționați de la stat la privat. Doi dintre aceștia suferiseră intervenții la Spitalul Universitar, la dr. Cătălin Cîrstoiu, însă ar fi ajuns să fie tratați apoi la clinica familiei acestuia, unde ar fi fost nevoiți să plătească sume frumoase.

Alt pacient ar fi încercat să ajungă la managerul Spitalului Universitar, însă ar fi fost trimis tot la privat, printr-un schimb de mesaje de la rezidenți. Aceștia ar fi ajuns la clinica dr. Cîrstoiu, unde ar fi fost consultați ori tratați de către acesta, conform sursei citate mai sus.

Marcel Ciolacu, prima reacție după scandalul în care protagonist este Cătălin Cîrstoiu

În acest context, prim-ministrul României l-a îndemnat pe Cătălin Cîrstoiu să facă o conferință de presă și să răspundă tuturor acuzațiilor. Marcel Ciolacu este de părere că medicul trebuie să le explice bucureștenilor întreaga situație controversată, mai ales că urma să-și depună candidatura la Primăria Capitalei. Printre multe altele, premierul a punctat faptul că momentan nu a dovedit nimeni că managerul Spitalului Universitar din București ar fi luat bani ori ar fi încălcat legea, oferind un exemplu concret de acest tip: Clotilde Armand.

„Abordarea cea mai corectă e să facă o conferință de presă și să răspundă la toate acuzațiile. Nu am avut această discuție nici cu domnul Ciucă, nici cu Cătălin Cîrstoiu despre retragere. Am avut discuții în Coaliție, cum și dvs aveți în redacții privind anumite lucruri sesizate. E normal că am avut aceste discuții cu staffurile tehnice și cu oamenii politici. Nu am avut o discuție punctuală de a retrage pe cineva sau de a veni alt candidat. Primul pas e să țină această conferință. Nu putem merge mai departe dacă nu lămurim toate aceste acuzații.

După ce iau în calcul că domnul Cîrstoiu trebuie să iasă în fața presei și să explice toate aceste acuzații. Nu trebuie să mi se explice mie, trebuie să se explice bucureștenilor toate aceste acuzații. Eu nu i-am cerut lămuriri, trebuie să explice bucureștenilor, eu sunt premier și co-președinte al unei coaliții. Nu sunt nici judecător, nici specialist de la ANI, așa cum a explicat și Clotilde Armand – a luat bani de la primărie în timp ce era primar. Domnul Cîrstoiu va ieși și va explica, nu e trimis în judecată, nimeni nu a trimis la un organ de cercetare penală ceva în ce-l privește. Cu adevărat, trebuie să iasă să explice. Haideți întâi ca domnul Cîrstoiu să vină să dea explicații. Nu riscăm nimic fiindcă nu și-a depus încă candidatura.

Până atunci, trebuie să țină o conferință de presă să lămurească toate aspectele. Eu nu sunt nici procuror, nici judecător, nici inspector ANI, eu sunt om politic, nu eu iau decizii în justiție și nu comentez o decizie a unui magistrat. Pentru că l-am desemnat pe domnul Cîrstoiu, e corect să iasă în public să explice. Momentan nu a dovedit nimeni că a luat vreun ban sau că a încălcat legea”, a ținut să spună Marcel Ciolacu, în conferința de presă susținută la Doha.

CITEȘTE ȘI: PREMIERUL CIOLACU, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU ROMÂNI: ,,MENȚINEM PLAFONAREA PREȚURILOR LA ENERGIE ȘI GAZE PÂNĂ ÎN PRIMĂVARA LUI 2025″

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Cristina Cruceru este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A absolvit Facultatea de Litere din Craiova, specializarea Jurnalism, apoi masterul „Jurnalism Tematic” din cadrul Facultății de Jurnalism și Științele citeste mai mult
Parteneri
Fițe, fițe, dar nici așa! E incredibil cu cât se vinde o porție de hamsii la Mamaia
Fițe, fițe, dar nici așa! E incredibil cu cât se vinde o porție de hamsii...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Mădălina Ghenea nu se potolește! Filmată în body TRANSPARENT prin care se vede TOT
Mădălina Ghenea nu se potolește! Filmată în body TRANSPARENT prin care se vede TOT
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Caragiale, prins în pat cu soția unui celebru actor român: „Coane, am înţeles să-mi iei nevasta, dar şi halatul, şi papucii?”
Caragiale, prins în pat cu soția unui celebru actor român: „Coane, am înţeles să-mi iei...
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei.  Ce urmează să se întâmple cu el
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei. Ce urmează să se...
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica a făcut infarct când a auzit și a murit și ea
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Tzancă Uraganu a anunțat unde și când se va ține priveghiul nepotului său! Cum trebuie să se îmbrace oamenii care vor să-și ia rămas-bun de la micuț
Tzancă Uraganu a anunțat unde și când se va ține priveghiul nepotului său! Cum trebuie...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și Sebastian: „Fiecare are ceva al lui. Sebastian e un băiat frumos, vorbește frumos.”
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe bloc. Acoperişul clădirii a luat foc
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
De necrezut! Cum arată cei trei copii ai Gabrielei Lucuțar de la Chefi la Cuțite. Are două fete și un băiat: „Petrec mai puțin timp decât mi-aș dori cu ei”
De necrezut! Cum arată cei trei copii ai Gabrielei Lucuțar de la Chefi la Cuțite....
Tranzacția momentului pe piața energiei din România. Gigantul care a făcut o achiziție de milioane de euro
Tranzacția momentului pe piața energiei din România. Gigantul care a făcut o achiziție de milioane...
Digi RCS RDS, anunț important pentru clienți. Ce trebuie să facă toți cei care au un contract activ
Digi RCS RDS, anunț important pentru clienți. Ce trebuie să facă toți cei care au...
Se CONFISCĂ BANII românilor. Decizia se aplică deja peste tot în România
Se CONFISCĂ BANII românilor. Decizia se aplică deja peste tot în România
Doliu uriaș în România! A murit un mare OM! Nu a mai prins Paștele!
Doliu uriaș în România! A murit un mare OM! Nu a mai prins Paștele!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Vreme schimbătoare în luna mai cu temperaturi plăcute şi cu precipitaţii
Vreme schimbătoare în luna mai cu temperaturi plăcute şi cu precipitaţii
Se schimbă totul din 1 iunie. Românii, obligați să accepte. Guvernul a dat ordin
Se schimbă totul din 1 iunie. Românii, obligați să accepte. Guvernul a dat ordin
Risc de amendă mare de 1 Mai. Ce spune legea despre picnic și grătar
Risc de amendă mare de 1 Mai. Ce spune legea despre picnic și grătar
Cum arată celebrul hotel Rex din Mamaia în ajun de 1 Mai. Perla stațiunii se coșcovește pe zi ce trece
Cum arată celebrul hotel Rex din Mamaia în ajun de 1 Mai. Perla stațiunii se...
Câţi copii are, de fapt, miliardarul Ion Ţiriac. Cine a ajuns să îi administreze întreaga avere fabuloasă
Câţi copii are, de fapt, miliardarul Ion Ţiriac. Cine a ajuns să îi administreze întreaga...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
Florin Piersic a fost operat de urgență. Care este starea de sănătate a marelui actor
Florin Piersic a fost operat de urgență. Care este starea de sănătate a marelui actor
Câți bani primești de la stat dacă îți cumperi o mașină electrică. Cât e, de fapt, prima de casare în Programul Rabla Plus
Câți bani primești de la stat dacă îți cumperi o mașină electrică. Cât e, de...
Secretul japonezilor pentru o memorie longevivă. Fructul banal pe care aceștia îl consumă zilnic pentru a-ți stimula funcțiile cognitive
Secretul japonezilor pentru o memorie longevivă. Fructul banal pe care aceștia îl consumă zilnic pentru...