Acasă » Exclusiv » Andreea Mircea a lucrat în studioul lui Smiley și lansează o mega-provocare pentru soțul Ginei Pistol. “Duet cu un delfin!” + Cum îl caracterizează pe artist

Andreea Mircea a lucrat în studioul lui Smiley și lansează o mega-provocare pentru soțul Ginei Pistol. “Duet cu un delfin!” + Cum îl caracterizează pe artist

De: Justin Gafiuc 03/07/2023 | 23:40

Bucureșteanca Andreea Mircea are 38 de ani și, din vara lui 2022, s-a lansat într-o aventură neașteptată în sudul Turciei. În timpul unei vacanțe, a găsit ocazional oportunitatea unui job inedit în Antalya și s-a apucat de treabă: terapeut cu delfini. CANCAN.RO vă prezintă o poveste fabuloasă și, totodată, ce relație a avut femeia cu Smiley. 

Azi, lucrează într-un complex din apropiere de Belek, iar prin mâinile sale și ale colegilor trec o mulțime de copii bolnavi. Familiile lor visează că înotul celor mici alături de mamiferele marine le va aduce raze de speranțe în plus pe calea vindecării sau ameliorării a diferite afecțiuni, multe de factură neurologică.

”Am ajuns aici dintr-o întâmplare”

E un domeniu mai puțin cunoscut în România, adresat persoanelor cu dizabilități. Am ajuns aici dintr-o întâmplare, cu ocazia unui concediu petrecut în Antalya. Am cunoscut la un restaurant o doamnă terapeut în procedurile cu delfinii, am povestit despre activitățile fiecăreia din acel moment. M-a invitat să văd despre ce e vorba și mi s-a părut atât de interesant și fascinant, încât am decis imediat să dau curs propunerii de a lucra acolo”, relatează Andreea despre cum s-a trezit în mijlocul unei lumi aparte.

(VEZI AICI: SMILEY ȘI CONNECT-R S-AU BĂTUT PENTRU O FEMEIE. CULMEA, EA L-A ALES, ÎN CELE DIN URMĂ, PE MARIUS MOGA)

Mi-am luat un timp de două luni pentru a studia detaliile acestei meserii. Am vrut mai întâi să înțeleg situația. Apoi, am început să intru în apă cu delfinii și cu copilașii pentru a deprinde din mers în ce constau acțiunile unei ședințe de sonar”, a mai spus Andreea Mircea.

Chiar dacă lumea științifică e divizată în ceea ce privește efectul, dar și utilitatea reală a terapiei cu delfinii, mii de centre de acest fel funcționează pe întreg globul. Iar susținătorii ei vorbesc despre ”creșterea abilităților de vorbire și motricitate la pacienții cu afecțiuni de dezvoltare, fizice și emoționale, cum ar fi sindromul Down și autismul”, potrivit portalului dolphins-world.com.

”Copiii au o conexiune imediată cu delfinii”

Andreea rezumă că ”e vorba despre ultrasunetele emise de delfini și felul în care acestea acționează asupra creierului uman. Și, dincolo de aspectele medicale, pe care le stăpânesc specialiștii, aceste animale deosebite au darul de a-ți oferi și o stare de liniște, de bucurie. E motivul pentru care am întâlnit la ședințe inclusiv pacienți care sufereau de depresie, de anxietate, de fobii”.

În timpul unei vacanțe, Andreea Mircea a găsit ocazional oportunitatea unui job inedit în Antalya și s-a apucat de treabă: terapeut cu delfini
În timpul unei vacanțe, Andreea Mircea a găsit ocazional oportunitatea unui job inedit în Antalya și s-a apucat de treabă: terapeut cu delfini

Spune că, în majoritatea cazurilor, copiii empatizează imediat cu delfinii, ”foarte puține sunt situațiile în care se tem. De obicei, imediat cum intră în apă, au o conexiune imediată și prietenoasă cu peștii. Iar asta ajută, evident, la procedurile de terapie. Se desfășoară mici jocuri, plus ședințele de sonar, în care zona comunicantă a delfinului se apropie de partea cerebrală sau de coloana pacientului. Urmează apoi câteva minute de liniște totală pentru ca sonarul să-și facă treaba”.

”Nu există terapie miraculoasă peste noapte”

Terapeuta lucrează îndeosebi cu cazuri din România, familii care vin special în Antalya pentru procedurile de la delfinariu. ”Sunt mulți care se așteaptă la rezultate spectaculoase și imediate, numai că nimeni nu garantează minuni. Nu există miracole peste noapte. Important este ca părinții să sesizeze fiecare nouă achiziție a copilului, oricât de mică, uneori chiar în timpul celor zece zile de tratament. În general însă, efectele se pot simți în următoarele luni. Am întâlnit situații în care părinții m-au sunat și mi-au spus că al lor copil s-a ridicat singur în picioare după opt ani de așteptare. Sau că s-a pus în fund după trei ani.

Există și posibilitatea ca această terapie să nu funcționeze în anumite cazuri. Depinde de la situație la situație. În general însă, toate tratamentele urmate de un pacient pot duce împreună la anumite rezultate, nu unul singur separat”, a mai precizat Andreea Mircea.

(NU RATA: CEARTĂ URÂTĂ ÎNTRE MAMA LUI SMILEY ȘI CRBL. DE LA CE A PORNIT TOT CONFLICTUL DEVOALAT ÎN EMISIUNEA LUI MĂRUȚĂ)

Andreea concluzionează că ”e o bucurie să văd cum copii cu afecțiuni dure progresează măcar un pas după ședințele din bazin. Exact pentru asta am acceptat această provocare, spre a încerca să ajut oamenii cu sprijinul delfinilor, care sunt și ei precum niște copii drăgălași și răsfățați. M-am lăsat purtată de valul vieții și mă felicit pentru alegere”.

„Am muncit opt ani pentru drepturile de autor ale artiștilor”

Înainte să pornească însă pe drumul din Turcia, Andreea a activat în România în domeniul drepturilor de autor rezervate artiștilor. ”Îi ajutam să intre în posesia acestor beneficii, gestionate de un organism dedicat în țară”, afirmă fata, care a intrat pe acest domeniu printr-o altă întâmplare: ”Am lucrat câțiva ani în studioul lui Smiley, unde am învățat foarte multe lucruri, inclusiv nevoia artiștilor de a fi reprezentați”.

Smiley și Gina Pistol au avut o nuntă de basm / Sursă Foto: Facebook

Smiley e genul de persoană pe care ai vrea s-o ai mereu lângă tine pentru a te inspira. Dincolo de statutul lui de vedetă, n-a uitat niciodată să fie om, înțelept și răbdător, ceea ce e foarte important pentru cei din jurul lui”, a precizat Andreea Mircea.

Andreei nu i-a scăpat din vizor nici recenta nuntă a lui Smiley cu Gina Pistol: ”Am fost plăcut surprinsă de întregul eveniment, de la ținute până la locație și modul cum s-au distrat. Le urez Casă de piatră”.

Și lansează o idee năstrușnică: ”Îl aștept oricând pe Smiley la o ședință de înot cu delfinii. Cine știe, ar putea face chiar un duet cu unul dintre ei! Ar fi interesant să-i auzi cum cântă împreună”.

4.000 de euro este costul aproximativ al unui pachet de terapie cu delfini, care conține 10 zile de ședințe a câte 30 de minute, plus sesiuni de fizioterapie sau hidroterapie.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din București
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi această femeie superbă. Nimeni n-o crede
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a încheiat. Mesajul postat de brunetă pe rețelele sociale
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în al nouălea cer după achiziție! „ Acum își cumpără pentru prima dată când e cu mine.”
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să o cultive și să raporteze câștiguri uriașe
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să...
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30 APRILIE
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Telefonul te înregistrează tot timpul. Trucul prin care scapi de supraveghere
Telefonul te înregistrează tot timpul. Trucul prin care scapi de supraveghere
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile mari
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
Alina Sorescu și Alexandru Ciucu, din nou la tribunal pentru custodia fetițelor: ”Nu îmi doream să fi ajuns aici”
Alina Sorescu și Alexandru Ciucu, din nou la tribunal pentru custodia fetițelor: ”Nu îmi doream...
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024, cine plătește eventuale reparații și cum devii proprietar asupra lui
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024,...
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu știu exact unde stau
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu...