ANM, avertisment de ultimă oră! După caniculă, mai multe județe din România sunt lovite de fenomene meteo extreme

Autor:
Publicat: 30/07/2020 | 18:20
ANM, avertisment de ultimă oră! După caniculă, mai multe județe din România sunt lovite de fenomene meteo extreme

După zile întregi de caniculă și temperaturi ce au depășit 35 de grade în mai multe județe, ANM face un anunț de ultim moment. Mai multe zone din România sunt vizate de fenomene meteo extreme!

Meteorologii ANM au făcut un anunț de ultim moment! Mai multe județe din România vor fi lovite de fenomene meteo extreme, în perioada următoare! Canicula a venit „la pachet” cu vijelii, ploi torențiale și, pe alocuri, chiar grindină.

Astfel, potrivit informațiilor oferite de meteorologi, mai multe județe din România sunt vizate, în această seară, de fenomene meteo extreme.

Care sunt județele afectate de fenomene meteo extreme

Județe vizate de cod portocaliu de fenomene meteo extreme: județul Sibiu, Prahova și Brașov. În județul Sibiu, localitățile Cisnădie, Rășinari, Gura Râului, Orlat, Boița, Poplaca, Râu Sadului se află sub avertizare meteo de fenomene extreme, cu efect imediat. De asemenea, vizate sunt și zonele montane ce depășesc 1.800 de metri altitudine. Se vor semnala ploi torențiale care vor depăși 35-40 l/mp, însoțite de descărcări electrice, informează ANM.

În județul Prahova, localitatea Măneciu și zonele ce depășesc 1.800 de m altitudine sunt vizate de codul portocaliu. Aici se vor semnala averse ce vor depăși 35-40 l/mp și maifestări frecvente de descărcări electrice.

Potrivit datelor emise de specialiștii ANM, și în Brașov se vor semnala cantități însemnate de averse, însoțite de descărcări electrice, mai ales în zonele de munte ce depășesc 1.800 de metri.

România, sub caniculă greu de suportat

Interval de valabilitate: joi (30 iulie)

Fenomene vizate: caniculă, disconfort termic accentuat;

În cursul zilei de joi (30 iulie), în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum și în centrul și sudul Moldovei, va fi caniculă, temperaturile maxime vor depăși frecvent 35 de grade, iar pe arii restrânse se vor situa peste 37…38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar noaptea de joi spre vineri (30/31 iulie) va fi tropicală, cu temperaturi care, în general, nu vor coborî sub 20 de grade.

Disconfortul termic va fi ridicat și în restul teritoriului, iar în zonele de câmpie și de podiș, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.