Au intrat in gura rusilor! Ce au facut Lady Gaga si Madonna de risca sa fie date in judecata

Publicat: 03/08/2013 | 10:17
Au intrat in gura rusilor! Ce au facut Lady Gaga si Madonna de risca sa fie date in judecata

Autoritatile ruse intentioneaza sa le dea in judecata pe cantaretele americane Madonna si Lady Gaga, dupa ce au descoperit faptul ca ambele artiste au vizitat Rusia pe baza unor vize eliberate in mod incorect.

Biroul Procurorului General al Rusiei a emis o declaratie care confirma faptul ca niciuna dintre cele doua cantarete americane nu a obtinut viza potrivita inainte de a sustine concerte pe teritoriul acestei tari in 2012.

Madonna, care a concertat in Rusia in august 2012, si Lady Gaga, care a cantat in aceeasi tara in decembrie 2012, au calatorit cu vize eliberate pe baza unui program de schimburi culturale.

Aceste documente „nu asigura purtatorului dreptul de a efectua niciun fel de activitate comerciala”, au declarat autoritatile ruse.

Potrivit agentiei oficiale de informatii publice din Rusia, procuratura din aceasta tara intentioneaza sa solicite Ministerului de Externe sau Serviciului Federal pentru Emigratie sa depuna plangere in justitie impotriva celor doua artiste.

Asa cum stie orice cetatean strain care a vizitat Moscova, legile rusesti din domeniul imigratiei pot fi uneori foarte complicate.

Insa „greseala” comisa de Madonna si de Lady Gaga nu a fost descoperita din intamplare: procuratura a initiat aceasta ancheta abia dupa ce a fost contactata de unul dintre cei mai inversunati adversari ai celor doua artiste.

Acesta este Vitaly Milonov, consilier al municipalitatii din Sankt Petersburg si autor al legii din acest oras care interzice „propaganda gay” – o lege care a servit drept model pentru legea adoptata recent de Duma din Moscova.

Dupa ce Madonna si Lady Gaga si-au manifestat sprijinul pentru comunitatea gay din Rusia cu ocazia concertelor pe care le-au sustinut in aceasta tara in 2012, Milonov a incercat sa le aduca pe cele doua cantarete in sala de tribunal, acuzandu-le ca „au promovat sodomia, lesbianismul, bisexualitatea si orientarea transgender in randul minorilor”.

Aceste acuzatii au fost insa respinse. Organizatorii de spectacole din Rusia se tem ca acest anunt oficial facut de Procuratura ar putea avea un efect negativ asupra viitoarelor turnee intreprinse de artistii occidentali, dar si asupra turismului, in perspectiva Jocurilor Olimpice de Iarna 2014 care vor fi organizate la Soci.

„Niciun artist, circ sau expozitie nu va mai veni aici daca biroul Procuraturii va amenda pe cineva acum”, a declarat Evgheni Finkelstein, un organizator de spectacole din Sankt Petersburg.

R.N.

banner

Citește și...