Bebelusul Oanei Roman, in pericol? Medicii trag semnalul de alarma: „Fumatoarele fac copii batraniciosi”

Publicat: 05/11/2013 | 08:20
Bebelusul Oanei Roman, in pericol? Medicii trag semnalul de alarma: „Fumatoarele fac copii batraniciosi”

Gravida in luna a cincea, Oana Roman a primit o veste proasta din partea medicilor: Daca nu renunta definitiv la tigari, risca sa aduca pe lume un copil cu grave probleme de sanatate.
 

Desi mai are putin si intra in ultimul trimestru de sarcina, fiica lui Petre Roman nu se poate lasa de fumat. „Inainte fumam zilnic 12-15 tigari, iar dupa ce am ramas insarcinata, am redus la patru-cinci tigari foarte slabe”, explica Oana.

Medicii sunt insa de cu totul alta parere, sfatuind-o pe vedeta sa renunte definitiv la fumat, in caz contrar riscan sa nasca un copil cu probleme.

Toate fumatoarele fac copii cu greutate mica la nastere (insuficienta de crestere) si cu pielea incretita, ca de babuta, batraniciosi, iar dupa vreun an bebelusii au probleme respiratorii (astmatice in special, astmul bronsic e in floare la nou-nascuti), racesc repede (fac polipi, li se inflameaza amigdalele), nu iau in greutate, patologie pulmonara, pana la cinci-sase ani copilul tot are probleme. Aceste femei sunt inconstiente si ca medic nu ai ce sa le faci!„, a declarat un cadru medical pentru ziarul Ring.

J.D.

banner


 

Citește și...