Boala rară care te face să-ţi doreşti să mănânci tot felul de lucruri necomestibile! Tu ştiai despre ea?

Publicat: 12/03/2016 | 16:06

Pica este o tulburare alimentară foarte rară, care îi face pe cei care suferă de ea să încerce să mănânce orice în afară de alimente.

 

Vopselurile, detergenţii, ţesăturile sau chiar pietrele şi nisipul se află în topul preferinţelor gastronomice ale persoanelor diagnosticate cu Pica.

Afecţiunea a reintrat recent în atenţia medicilor, când părinţii unei fetiţe în vârstă de 3 ani au decis să o ţină acasă şi să o supravegheze continuu, din cauza poftelor neobişnuite pe care le are. Maddie Moore Mullins a fost surprinsă mâncând detergent praf, plastic, pietre, gândaci, creioane şi hârtie, iar părinţii ei au ajuns repede la concluzia că ar trebui să îi cumpere doar jucării comestibile, pentru a nu se intoxica şi pentru a evita complicaţiile medicale la care o pot supune poftele ciudate pe care le are.

Maddie mănâncă tot ce vede, iar părinţii ei se tem tot mai mult de următoarea ei degustare.
Maddie mănâncă tot ce vede, iar părinţii ei se tem tot mai mult de următoarea ei degustare.

Maddie a fost diagnosticată şi cu autism, iar mama ei, Catherine, originară din Marea Britanie, povesteşte că aceasta a început să guste tot ce-i pică în mână încă dinainte de a împlini vârsta de 1 an. Tulburarea alimentară de care suferă fetiţa are o recurenţă crescută în rândul persoanelor cu dificultăţi de învăţare şi în rândul femeilor însărcinate.

Ruxandra Pătru
 

Citește și...