Ce conțin, de fapt, burgerii de post din supermarketurile Kaufland din România. Nu ți-ai fi imaginat!

Publicat: 03/04/2024 | 14:31

Suntem în postul Paștelui, iar din ce în ce mai mulți români încearcă să găsească alternative pentru tradiționalele produse din carne. Una dintre variantele înlocuitoare ar fi burgerii de post, pe care îi găsiți pe rafturile supermarketurilor Kaufland din România. Cu toate acestea, puțin și-au imaginat ce conține, de fapt, acest produs de post!

Chiar dacă ne aflăm în plin post, românii încearcă să găsească alternative când vine vorba de înlocuirea produselor din carne. În magazinele Kaufland din toată țara au apărut la raft burgerii de post, iar oamenii s-au înghesuit să-i cumpere. Puțini sunt cei care știu ce conțin, de fapt, aceștia.

Chiar dacă par o alternativă perfectă pentru a înlocui carnea, prea puțini clienți citesc cu atenție lista ingredientelor de pe ambalajul produsului de post. Iată ce conțin, de fapt, burgerii de post din supermarketurile Kaufland din România! Lista completă a ingredientelor.

Citește și: LIDL ȘI FARMACIA TEI AU BĂTUT PALMA PENTRU UN PARTENERIAT-SURPRIZĂ PE PIAȚA DIN ROMÂNIA. CE URMEAZĂ SĂ VEDEȚI ÎN SUPERMARKETURI

Ce conțin, de fapt, burgerii de post din supermarketurile Kaufland din România

Pentru doar 16 lei, românii pot cumpăra din Kaufland 2 burgeri de post. Mai exact, burgerii de post sunt un produs vegetal pe bază de proteine din mazăre și bob, alternativă la cheeseburger, fiind un produs decongelat.

Ingredientele pe care le conțin burgerii de post, conform etichetei:

  • apă,
  • 18% preparat vegetal pe bază de ulei de cocos (apă, ulei de cocos, amidon, amidon modificat, arome naturale, sare iodată, colorant: caroten),
  • 13% texturat proteic din mazăre,
  • ulei de floarea-soarelui
  • ulei de cocos,
  • 2,3% proteină din mazăre,
  • 1,5% proteină din bob,
  • stabilizator (metilceluloză),
  • amindon,
  • sare,
  • sirop de glucoză,
  • arome,
  • condimente (ceapă, usturoi, piper),
  • antioxidanți (acid ascorbic, acid citric),
  • extracte de condimente,
  • conservant (oțet tamponat),
  • coloranți alimentari (suc concentrat de sfeclă roșie, extract de orz malțificat).

Mai mult, se pare că acest produs poate conține urme de gluten, soia, țelină, muștar, fructe cu coajă lemnoasă. Este recomandat să consumați acest produs doar gătit termic, în maxim 48 de ore după deschidere.

Citește și: CE A PĂȚIT UN TÂNĂR DIN PAKISTAN, DUPĂ CE S-A ANGAJAT CA LIVRATOR GLOVO ÎN IAȘI