Ce înseamnă când visezi că faci dragoste. Semnificații și interpetări

Publicat: 05/06/2018 | 14:44

Ți s-a întâmplat să visezi că faci sex și nu ai știut cum să interpretezi acest lucru? În primul rând, află cu nu ești singurul, mulți oameni au vise erotice, iar psihologii sunt de părere că inconștientul tău este preocupat de anumite probleme sexuale sau de altă natură. Astfel, ar fi bine pentru tine să începi să le identifici în plan conștient. Pe de altă parte, specialiștii au făcut cercetări și au descoperit ce înseamnă, de fapt, când visezi că faci dragoste.

Citește și: Ce înseamnă când visezi o mireasă! Vezi ce părere au psihologii despre această semnificaţie

“Partea interesantă a viselor despre sex este că de foarte puține ori au legătură într-adevăr cu asta. Sexul simbolizează o alăturare sau o uniune a două părți proprii ție”, a declarat într-un interviu psihoterapeutul Robi Ludwig, potrivit elle.ro.

Citește și: Ce înseamnă când visezi despărţire

Ce inseamna cand visezi ca faci dragoste cu alt barbat

Cu siguranță ți s-a întâmplat măcar o dată în viață să visezi că faci dragoste cu alți bărbați și nu cu iubitul, logodnicul sau soțul tău, nu-i așa? Explicația cercetătorilor: aceste “vise umede” pot avea legătură cu una dintre părțile tale masculine sau feminine pe care vrei să le activezi mai mult la tine. Toate astea din încercarea de a-ți menține echilibrul psihic. În cazul în care visul nu îți tulbură liniștea sau nu îți provoacă teamă, poate fi un semn de evoluție personală. Deci, e un semn bun, nu-i așa?

Citește și: Ce înseamnă când visezi flori? Când ai parte de o mare tristeţe

Ce inseamna cand visezi ca faci dragoste cu o ruda

Da, e adevărat, aceste vise sunt destul de ciudate și te pun pe gânduri, însă, specialiștii sunt de părere că nu trebuie să ne panicăm. Sexul cu un părinte, în vis, are legătură cu maturizarea ta sau cu faptul că şi tu vei deveni părinte, potrivit unica.ro. Sexul cu o altă rudă poate însemna acceptare sau iertarea persoanei în cauză, dacă aceasta te-a rănit.

Citește și: Cum îţi visezi ursitul de Sf Andrei

Ce inseamna când visezi ca faci dragoste cu altcineva

Dacă în viață reală nu ești atrasă de persoane de același sex, acest vis îți vorbește despre încrederea în sine. Poate avea de-a face cu acceptarea anumitor părți ale tale pe care le-ai neglijat până acum sau despre care nu ai o părere prea bună. Visele în care ești în tandrețuri cu una dintre prietenele tale apropiate sau cu o altă femeie pe care o cunoști, îți poate indica nesiguranțe pe care le ai în legătură cu relația dintre voi.

Citește și: Cum interpretăm visele care se repetă! Uite care este explicaţia psihologului

De asemenea, există posibilitatea să îți transmit faptul că dorești să-ți dezvolți o calitate sau un talent pe care îl are prietena sau femeia respective, potrivit elle.ro.

Citește și: Visele care prevestesc moartea! Ce se spune în tradiţia populară

Ce inseamna visezi ca faci dragoste cu un coleg

Potrivit specialiștilor, astfel de vise îți transmit că simți o apropiere emoțională de persoana respectivă sau că ești atrasă de una dintre calitățile lui, nicidecum că îl placi. Există însă și o altă explicație: invidiezi acea persoană pentru o calitate pe care tu nu o ai, dar pe care o vrei.

Citește și: Ce înseamnă când visezi șerpi

Ce inseamna dacă visezi ca faci sex cu seful

În cazul în care visezi că întreţii relaţii sexuale cu şeful tău nu înseamnă neapărat că vrei să faci asta, sunt de părere psihoterapeuţilor. Ci mai degrabă ar fi un semn că ai nevoie să fii mai asertivă şi autoritară în propria ta viaţă.

Citește și: Ce înseamnă când visezi bani

Ce inseamna adulterul în vis

Acest vis se petrece, de obicei, după ce te-ai logodit sau înainte să păşeşti la altar, explică psihologii. În acest fel mintea ta încearcă să proceseze paşii pe care îi faci în relaţie. Dacă visul se repetă, înseamnă că ai dubii cu privire la evoluţia rapidă a lucrurilor. Este posibil să vrei să dai un pas înapoi, lucru care poate deteriora iremediabil relaţia.

Citește și: Ce înseamnă când visezi fluturi. Te aşteaptă ceva bun sau rău de la viaţă? Depinde de fluturi!

În cazul în care el te înşală pe tine în vis, rezultă că “suferi de abandon emoţional”, spune Fulbright. Simţi că iubitul te neglijează şi eşti tentată să cauţi tu în altă parte atenţia cuiva.

Citește și...