Cum îţi visezi ursitul de Sf Andrei

Publicat: 29/11/2017 | 15:21
Cum îţi visezi ursitul de Sf Andrei

Cum îţi visezi ursitul de Sf Andrei. Ca să-şi viseze ursitul sau ca să-şi afle viitorul, fetele practică mai multe obiceiuri printre care - îşi pun sub pernă, când se culcă, 41 de boabe de grâu, iar dacă visează că cineva le va fura grâul, înseamnă că vor avea noroc şi îşi vor găsi jumătatea.

Cum îţi visezi ursitul de Sf Andrei. Altele preferă să toarne într-o oală 9 ceşcuţe pline cu apă. Peste noapte oala se pune sub o icoană, iar dacă a doua zi mai rămâne apă în strachină după ce s-au golit în alt vas cele nouă ceşcuţe cu apă, este semn rău, anul acesta nu îşi vor găsi sortitul.

Cum îţi visezi ursitul de Sf Andrei. Tradiţia mai spune că fetele care vor să vadă chipul ursitului trebuie să se dezbrace la miezul nopţii între două oglinzi, având în mâna doar o lumânare. Dacă va privi în oglinda din faţă ei, imaginea reflectată în oglinda din spate îi va arata chipul iubitului sau chiar scene din viitorul apropiat.

Cum îţi visezi ursitul de Sf Andrei. Pune un ulcior cu gura în jos

De asemenea, printre superstiţii de Sf. Andrei mai este şi faptul că fetele care vor să-şi vadă ursitul în vis trebuie să pună sub pernă un fir de busuioc.

Cum îţi visezi ursitul de Sf Andrei. Pentru a-şi vedea viitorul soţ, fetele mai au şi altfel de modalităţi. De exemplu, de Sf. Andrei, la miezul nopţii, tinerele întorc un ulcior de lut cu gura în jos. Pe fundul vasului trebuie să pună trei cărbuni încinşi şi rostesc o incantaţie pentru a cuceri bărbatul de care sunt îndrăgostite. 

Românii ar putea spune că Sf. Andrei e un fel de Halloween al nostru. Sunt multe superstiţii de Sf Andrei 2017. Se spune că oamenii se apară de strigoi cu usturoi, lupii vorbesc cu voce de om, iar spiritele rele ies la plimbare prin lume.

Printre cele mai importante superstiţii de Sf. Andrei este acela că, pentru a alunga spiritele rele, se pune usturoi la grajdurile animalelor, la uşile şi geamurile caselor. 

Cum îţi visezi ursitul de Sf Andrei şi alte superstiţii

Se mai spune şi că cei care vor să dezlege unele mistere din trecut participă la un ritual ciudat şi foarte rar care se întâmplă în cimitir. Potrivit miturilor, aceştia vor vedea într-un vas cu apă care a fost descântată, tot ce s-a întâmplat.

Pentru ca spiritele rele să nu aibă acces în casă, gospodinele trebuie să întoarcă de Sf Andrei toate cănile şi vasele cu gura în jos.

Tradiţia spune că de Sfântul Andrei se pune la încolţit grâu, pentru ca gospodarii să afle cum va fi recolta de anul viitor, precum şi cât multă prosperitate va fi în casă. Potrivit miturilor, în noaptea de Sf Andrei se va şti şi cum va fi iarna care urmează.

Citește și...