Ce înseamnă când visezi fluturi. Te aşteaptă ceva bun sau rău de la viaţă? Depinde de fluturi!

Publicat: 23/10/2017 | 22:03
Ce înseamnă când visezi fluturi. Te aşteaptă ceva bun sau rău de la viaţă? Depinde de fluturi!

Mulţi sunt plăcut impresionaţi în viaţa reală, dar de-a dreptul terifiaţi atunci când fluturele le apare în vis. Iată care sunt semnificaţiile visului cu fluturi, analizate de specialişti. Aşadar, ce înseamnă când visezi fluturi?

În mitologia şi legendele lumii fluturii simbolizează transformarea, metamorfoza, libertatea, purificarea, speranţa şi reînvierea, nu de puţin ori sufletul fiind astfel reprezentat, în special la vechii greci, dar şi în creştinismul timpuriu. Chinezii consideră că fluturii sunt prevestitori ai fericirii şi iubirii şi aduc noroc dacă sunt văzuţi în timpul zilei, însă, pe de altă parte, mare parte a europenilor atribuie fluturii morţii. În credinţa indiană, fluturele reprezintă culoarea vieţii, schimbarea, bucuria şi se credea că dacă-i împărtăşeşti o dorinţă acesta ţi-o îndeplineşte. Atunci când apar în vis, fluturii prevestesc, în majoritatea cazurilor, situaţii bune. Fluturii din vis sunt simbolul intuiţiei şi anunţă schimbarea, evoluţia, nevoia de aventură dar şi de stabilitate. Pentru o interpretare cât mai exactă este important de reţinut ipostaza în care apare fluturele şi culoarea sa.

Fluturele mare şi frumos care apare în vis este simbolul aprecierilor pe care le primeşti sau le vei primi de la oamenii din jurul tău. Demonstrează dorinţa ta de afirmare şi capacitatea ta de a face faţă schimbărilor. Acest simbol apare cu precădere persoanelor care îşi doresc evoluţie personală sau profesională.

Fluturele mic, deşi nu este un semn rău, trebuie interpretat ca o atenţionare a faptului că poţi mai mult. Te poţi bucura de evoluţie, de libertate şi de apreciere, însă trebuie să-ţi doreşti mai mult, să fii mai insistentă în realizarea dorinţelor tale.

Fluturele care zboară

Fluturele care zboară în visul tău, simbolizează dorinţa de aventură sau atestă că eşti o persoană superficială şi indiferentă la majoritatea situaţiilor din viaţa ta. Nu eşti statornică, te ascunzi de probleme, fugi de responsabilităţi şi, din această cauză, treci continuu prin mici schimbări în viaţa ta. În anumite interpretări onirice se crede că dacă visezi un fluture sau mai mulţi care zboară înseamnă că nu eşti o persoană de încredere, ci îţi place sa flirtezi şi să socializezi peste măsură.

Fluturele care este aşezat pe un obiect din visul tău reprezintă dorinţa ta de stabilitate pe care o poţi avea pe mai multe planuri. Poate fi vorba de dorinţa unei relaţii stabile sau de dorinţa unui cămin sau a unui loc de muncă care să-ţi ofere încredere.

Dacă visezi un fluture aşezat pe o floare este posibil ca în realitate să traversezi nişte etape nesigure în relaţia de cuplu. Partenerul tău s-ar putea să nu fie convins de sentimentele pe care ţi le poartă.

Fluturele prins în plasă

Fluturele prins în plasă care-ţi apare în vis simbolizează teama ta de a-ţi pierde libertatea. Este posibil ca în realitate să fii la începutul unei relaţii de dragoste sau să fi fost cerută în căsătorie şi să te temi de consecinţe, prin prisma libertăţii tale. Un loc de muncă nou sau o avansare profesională îţi poate crea în subconştient această frică.

Dacă visezi că se aşează pe tine mai mulţi fluturi este un semn bun ce simbolizează că treci printr-o perioadă cu multe schimbări benefice. Apar oportunităţi noi pe toate planurile şi este important să ştii să le gestionezi pentru că va trebui să iei decizii importante. Visul anunţă, de asemenea, o perioadă bună pe plan sentimental, atât în relaţia de cuplu cât şi în relaţia cu prietenii şi familia, anunţă bucurii, împliniri şi linişte. Vei depăşi obstacolele şi vei crea ordine în haosul din viaţa ta cu care te-ai confruntat până acum.

Dacă în vis te fereşti de un fluture înseamnă ca în realitate urmează o perioadă benefică şi că vei reuşi să rezolvi problema sau conflictul care te macină în prezent.

Fluturii foarte coloraţi din visul tău sunt simbolul creativităţii tale şi prevestesc o etapă bună în viaţa ta, posibil pe parte profesională sau sentimentală.

Dacă visezi un fluture care zboară în jurul unei lumini înseamnă că în realitate te vei bucura de succes şi apreciere, fiind considerat un vis bun.

Metamorfoza şi fluturele

Dacă visezi că te transformi în fluture înseamnă că în realitate treci printr-o adevărată metamorfoză şi eşti dispusă să laşi în spate tot ceea ce simţi că nu te mai reprezintă. Vrei să schimbi aspectele urâte şi negative ale caracterului tău şi să-ţi însuşeşti noi calităţi.

Dacă visezi un fluture mort nu este un vis bun. Prevesteşte un pericol în viaţa ta sau, într-o interpretare mai pozitivă, anunţă că vei trece printr-o dezamăgire, o deziluzie foarte mare.

Dacă în visul tău omori un fluture înseamnă ca în viaţa reală nu-ţi doreşti să evoluezi, visul simbolizând refuzul oricăror schimbări care apar în viaţa ta.

Visul în care te vezi aşezând un fluture pe un obiect are o interpretare sexuală, simbolizând o restricţie sexuală cu care te confrunţi în realitate.

Fluturele alb este un simbol bun, prevestind sănătate, iubire, libertate, bucurie şi viaţă lungă.

Fluturele negru are o simbolistică negativă fiind interpretarea nenorocirilor şi a morţii. În general fluturii în culori închise primesc semnificaţii negative.

Fluturele galben simbolizează boala şi paguba financiară.

Fluturele roşu simbolizează sănătatea şi iubirea.

Citește și...