Acasă » LIFE STYLE » Ce înseamnă hashtag

Ce înseamnă hashtag

De: Cancan 15/08/2018 | 19:47
Ce înseamnă hashtag
Ce înseamnă hashtag

Toată lumea vorbește în mediul online despre faimosul hashtag. Totuși, nu mulți știu ce înseamnă hashtagul și cu ce se mănâncă acest „diez” așezat în fața unui cuvânt pe diferite rețele de socializare.

Un hashtag este, de fapt, un cuvânt sau o frază, precedate de semnul #. Este o modalitate de a înștiința internauții prin etichetarea tipului de conținut. Astfel, dacă cineva are o postare pe Facebook sau Instagram și folosește hashtagul #shtiu, la un simplu click se vor grupa toate mesajele care conțin hashtagul #shtiu. Cu alte cuvinte, hashtagurile ordonează un subiect în acelaşi loc, fără a fi nevoie de o pagină specială.

Astfel, cuvintele cheie care apar în mesajele de blogging și rețele de socializare precum Facebook, Twitter, Google+ sau Instagram pot fi etichetate prin inserarea semnului #. Printre cele mai căutate hashtaguri din România se numără #rezist, #love, #instagood, #romania, #travel. (CITEȘTE ȘI: CE ÎNSEAMNĂ LOL ȘI ALTE PRESCURTĂRI COOL)

Semnul # are mai multe semnificații

Semnul # are mai multe semnificații, fiind folosit în câteva domenii destul de diferite. În engleză i se spune pound key, apare pe orice tastatură de telefon și e tasta care dă o comandă sistemului de operare din rețea. E ca un enter. Cei care au multe conferințe prin telefon deseori aud ”enter your conference code followed by the pound or hash sign key”. O altă denumire a sa este chiar hash. Simbolul poate fi la fel de bine utilizat ca o prescurtare a cuvântului number fiind mult mai ușor să scrii Mambo #5 decât Mambo number 5.

În muzică, deși într-o formă desenată ușor modificată, se referă la alterarea unui sunet. Se pune în fața unei note pe portativ (sau la începutul portativului pentru a se aplica întregii piese) pentru a anunța că nota respectivă suferă o alterație. Alterația asta nu înseamnă că strică nota ci doar că e cântată un pic mai sus. (VEZI ȘI: CE ÎNSEAMNĂ CÂND VISEZI PISICI)

Cum se creează (definește) un hashtag?

Orice cuvânt care are semnul diez (#) în față este considerat hashtag. Cuvântul nu poate conține caractere speciale precum minus, plus, egal, virgulă, punct și virgulă, semnul întrebării, semnul exclamării ș.a., singurul caracter care poate fi folosit pentru delimitarea mai multor cuvinte într-un hashtag este underscore (_).

Când se folosește hashtag-ul

Orice postare de pe rețelele sociale care se adresează utilizatorilor publici este indicat să conțintă hashtag-uri relevante pentru conținut, pentru a grupa și promova postările în căutările efectuate online. Atunci când un alt utilizator efectuează căutări, postările care conțin hashtag-uri vor fi afișate înaintea celor care nu conțin hashtag-uri, deși poate au conținut foarte asemănător. Cu alte cuvinte, postarea ce conține hashtag-uri va fi clasificată în funcție de cuvintele specificate, iar utilizatorii care caută sau au interese ce includ cuvintele ca hashtag vor găsi mai ușor conținutul publicat, acesta putând fi descoperit de oricine. (VEZI ȘI: CE ÎNSEAMNĂ CÂND VISEZI MEREU ACEEAȘI PERSOANĂ)

Cum se folosește hashtag-ul?

Hashtag-ul este destinat pentru a fi folosit pentru orice cuvânt care este definitoriu pentru conținutul unei postării. Cuvintele de legătură, de exemplu ‘și’, ‘sau’, ‘ori’, ‘de’ etc., și în general cuvintele irelevante pentru conținutul postării nu trebuie folosite cu hashtag, folosirea acestora fiind inutilă, ba chiar dăunătoare pentru imaginea publică a celui care postează pe rețelele sociale.

Dacă se dorește folosirea mai multor cuvinte drept hashtag se poate folosi caracterul underline pentru delimitare sau, mai bine, se poate alipi toate cuvintele într-un singur cuvând, fiecare dintre ele scris cu prima literă mare (exemplu: #folosireHashtag sau # FolosireHashtag). Numărul de hashtag-uri este într-o oarecare măsură dependent de mărimea postării, de regulă 1-2 hashtag-uri fiind îndeajuns pentru a putea specifica topicul unei postări sau pentru a promova o campanie, imagine sau interes.

Hashtagul a luat naștere în 2007, pe data de 23 august. Pentru prima dată a apărut pe Twitter. Primul hashtag folosit vreodată a fost #barcamp, și a fost postat de către Chris Messina (co-fondator Uber) în Twitter. Barcamp este o grupare care organizează conferințe despre tehnologie și internet. Cel mai distribuit hashtag din istorie, cu peste un miliard de tweet-uri la activ, este #nowplaying.
Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni milionar într-un an. Câți bani a câștigat în 10 luni
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar trebui să fie ILEGAL să posteze pozele astea
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”. Vedeta s-a filmat fără machiaj și cu părul nearanjat
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”....
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea mintală a utilizatorilor”
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
Salman Khan nu vrea să o ia de nevastă pe Iulia Vântur. De ce nu s-au căsătorit până acum: „S-ar putea să nu fiu în stare să ofer fericire în viață”
Salman Khan nu vrea să o ia de nevastă pe Iulia Vântur. De ce nu...
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul care îi dă o aromă de neuitat
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul...