Ce înseamnă când visezi mereu aceeași persoană

Publicat: 17/07/2018 | 19:12

De mii de ani dăinuiește ideea potrivit căreia visele sunt premoniții… despre trecut și prezent sau viitor. Oameni din toate colțurile lumii cred că acestea anunță, de fapt, schimbări care urmează să aibă loc în viața celui care a avut un vis. Numeroși specialiști sunt de părere că visele reprezintă subconștientul, inclusiv temerile și dorințele fiecărui individ. Vă reamintim că Aristotel credea că visul este o investigare psihologică. Recent s-a făcut un studiu, iar la finalul lui, oamenii de știință au spus ce semnificații există atunci când visezi des aceeași persoană.

Citește și: Ce înseamnă când visezi un bărbat plângând

Dacă visezi mereu aceeași persoană – indiferent că e cel mai bun prieten al tău sau cel mai aprig dușman –, nu trebuie să iei interpretarea prea literalmente, sunt de părere mai mulți psihologi, potrivit netdoctor.co.uk. Visele repetitive reprezintă un fenomen obșnuit, două treimi dintre noi le experimentează. Aceste vise nu semnifică neapărat faptul că ești obsedat de persoana care îți apare în vis, ci pot reprezenta sentimentele și grijile tale.

Citește și: Ce înseamnă când visezi că faci dragoste. Semnificații și interpetări

“Mintea noastră este asemenea unui computer. Când adormim, acel computer continuă să funcționeze pe fundal. Nu se oprește pur și simplu când dormim, chiar dacă aceasta este percepția noastră”, a declarat psihologul John Mayer pentru  Elite Daily.

Citește și: Ce înseamnă când visezi că te săruți

Faptul că visăm ne poate ajuta creierul să sorteze informațiile “culese” de-a lungul zilei în timp ce dormim. În altă ordine de idei, dacă visezi des aceeași persoană, ea ar putea simboliza un motiv de stres sau anxietate, o etapă marcată de griji, transpusă sub forma viselor.

Citește și: Ce înseamnă când visezi despărţire

De exemplu, dacă visezi mereu același coleg de serviciu, nu înseamnă neapărat că ai o problemă cu el/ea, ci mai degrabă poate simboliza o situație de la locul de muncă pe care trebuie să o rezolvi pentru că îți provoacă griji, stres și nemulțumire.

“Astfel de vise nu sunt exact la fel de fiecare dată, dar tema recurentă este de obicei ceva ce mintea ta consideră că a rămas nerezolvat. Iar mintea ta, asemenea unui computer, repetă iar și iar aceeași temă. Prin urmare, dacă tema rămâne aceeași de fiecare dată, fie ar trebui să înlocuiești informația, fie să rezolvi acel conflict”, a mai explicat psihologul John Mayer.

Citește și: Cum interpretăm visele care se repetă! Uite care este explicaţia psihologului

Citește și: Ce înseamnă când visezi că îți tai părul

Citește și: Ce înseamnă când visezi flori? Când ai parte de o mare tristeţe

Citește și: Cum îţi visezi ursitul de Sf Andrei

Citește și: Ce înseamnă când visezi că ninge. Semnificații și interpretări

Citește și...