Comisia din Penitenciarul Jilava a aprobat eliberarea lui Adrian Nastase. Magistratii decid cand ajunge fostul premier acasa

Publicat: 09/01/2013 | 12:50
Comisia din Penitenciarul Jilava a aprobat eliberarea lui Adrian Nastase. Magistratii decid cand ajunge fostul premier acasa

Fostul premier Adrian Nastase este la doar cateva zile de eliberarea din Penitenciarul Jilava. Comisia de eliberari conditionate a constatat ca acesta indeplineste conditiile legale.

Comisia a constatat ca in cazul lui Adrian Nastas sunt indeplinite conditiile legale pentru eliberare urmand ca magistratii sa aiba ultimul cuvant. Astfel, dosarul a fost trimis la Judecatoria Sectorului 4, instnta care se va pronunta cu privire la solutia adoptata in cadrul Comisiei.

Practic, daca si judecatorii vor constata ca detinutul a avut un comportament exemplar pe perioada detentiei si a executat fractia care sa ii permita eliberarea, este posibil ca Adrian Nastase sa ajunga acasa pana la sfarsitul acestei luni, asta si in functie de data la care va fi fixat procesul.

In seara zilei de 26 iunie 2012, Adrian Nastase a fost transferat de la Spitalul de Urgenta Floreasca la Penitenciarul Rahova unde a fost internat la terapie intensiva. La incarcerare, fostul lider PSD a primit o noua identitate, detinut N0049.

Din cauza afectiunilor medicale cronice de care sufera, in 17 iulie, Nastase a fost dus la Penitenciarul Spital Jilava si a fost internat in Sectia Boli Interne.

Claudiu Valimareanu

Citește și...