Cristian Boureanu a fost condamnat la 2 ani și două luni de închisoare în scandalul cu polițiștii de la Rutieră

Publicat: 20/06/2018 | 14:12

Cristian Boureanu a primit o nouă lovitură în scandalul provocat în vara anului trecut când a lovit un polițist cu genunchiul! Fostul parlamentar a fost condamnat la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj. Totodată, el va trebui să-i plătească daune morale în valoare de 7.000 de euro polițistului agresat, dar și suma de 240.000 de lei, care reprezintă daune materiale către spital.

Cristian Boureanu, condamnat la 2 ani și două luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj

Fostul politician nu a fost în fața instanței doar cu avocatul său, ci și cu iubita lui. Tot astăzi, Laura Dincă și-a aflat și ea pedeapsa în dosarul în care era anchetat partenerul său.

Citește și: Motivul pentru care Laura Dincă l-a lăsat singur pe Boureanu la aniversarea nunții Monicăi Tatoiu

Cristian Boureanu, primele declarații după ce și-a aflat pedeapsa azi

Update 14:30 – La ieșirea din sala de judecată, Cristian Boureanu a părut relativ mulțumit de vestea primită astăzi.

“Mulțumesc tuturor celor care au crezut ceea ce am povestit, până la aflarea dovezilor. Multe probe au ajuns la dosar după șase luni, opt luni. Respect decizia judecătoarei și apreciez că cineva a citit acele probe. M-am legitimat și decizia arată că nu există dovada că nu m-am legitimat. Nu l-am atins pe polițist, nu i-am rust uniforma. Uniforma a fost întreagă, pentru că nu m-am apropiat de el. Am fost acuzat pentru asta. Nu i-am prins degetul la ușă. Există filmarea. Am spus aceste lucruri pentru că s-a încheiat procesul. Nu poți să declari altceva decât filmează telefonul”, a declarat Cristian Boureanu la ieșirea din sala de judecată, potrivit Antena 3.

Citește și: Monica Tatoiu a fost condusă din nou la altar! Sărbătorește 30 de ani de căsnicie

Întrebat despre planurile de vacanță, fostul politician a negat că ar avea, subliniind că este încă sub control judiciar.

“Nu am luat nicio decizie, nu am scăpat, sunt în continuare sub control judiciar.”, a mai spus Cristian Boureanu.

Citește și: Legătura neștiută dintre Valentina Pelinel şi iubita lui Cristi Boureanu! E total neașteptat

Știrea inițială: Pentru Laura Dincă, procurorul a cerut o pedeapsă cu amânare, sub supraveghere doi ani, dar şi 30 de zile de muncă în folosul comunităţii. Iubita lui Cristian Boureanu este acuzată de mărturie mincinoasă.

Vă reamintim că la ultimul termen din dosarul de la Judecătoria Sectorului 1, în care Cristian Boureanu este judecat pentru ultraj, procurorul a cerut condamnarea fostului deputat la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare. Decizia nu va fi definitivă.

Cristi Boureanu, implicat într-un scandal monstruos cu poliție anul trecut

Cristian Boureanu, arestat două luni pentru ultraj. Incidentul violent s-a produs în noaptea de 8 spre 9 iunie 2017, după ce maşina în care se afla cu iubita lui a fost oprită la un filtru al poliţiei în zona de Nord a Capitalei. Fostul politician nu era la volanul maşinii, ci în dreapta şoferului, iar Laura Dincă, pe bancheta din spate.

 Cristian Boureanu a lovit în zona inghinală şi i-a prins mâna în portiera maşinii unui poliţist care, apoi, l-a făcut KO cu un pumn plasat în maxilar. Fostul parlamentar  riscă o pedeapsă de 3 ani de închisoare. Între timp însă, poliţistul care l-a pocnit atât de tare pe Cristi Boureanu face obiectul unei cercetări disciplinare şi, în plus, are deschis şi un dosar penal pentru faptele sale. După cea fost eliberat, fostul deputat a decis să se căsătorească cu Laura Dincă, eveniment care, probabil, va avea loc imediat după ce se va lămuri situaţia lui juridică.
Cristian Boureanu este un fost politician român. A fost căsătorit cu Valentina Pelinel, dar în 2014 au divorţat. De mai bine de trei ani politicianul formează un cuplu cu Laura Dincă. Din prima căsătorie, cea cu Irina Boureanu, fostul politician are o fiică: Ioana Boureanu.
Citește și...