Cum i-a spus Dragoș Bucur fetiței lui de etnie romă că este adoptată

Publicat: 27/10/2018 | 09:30

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru sunt oameni cu suflet mare. Deja părinții a doi copii, cuplul a decis să adopte o fetiță. De origine romă. Astfel că, în acest moment, Sofia, Kadri și Roxana-India sunt “comorile” lor.

Să știi că lucrez destul de puțin, în ultimul timp. Am renunțat la emisiune, proiectele le aleg foarte atent, am devenit selectiv și stau foarte mult timp acasă. Cred că de vreo două luni jumătate, de când m-am întors din Irlanda, am tot stat acasă. Așa că dorm. Kadri, băiatul meu, de vreo lună, nu știu de ce, dar adoarme pe la 19.30 și atunci avem seri când ne uităm la filme cu Sofia, vorbim, mai ieșim la restaurant. Adică lucrurile încep să intre în normalul dinainte”, a spus Dragoș Bucur, potrivit libertatea.ro.

Actorul a povestit și ce i-a spus Sofiei despre cea mai nouă membră a familiei, Roxana-India. „Eu mă folosesc de filme pentru a putea vorbi cu Sofia diverse teme, care altfel sunt greu de abordat. De exemplu, «12 ani de sclavie», un film destul de greu, m-a ajutat să am un punct de plecare în discuțiile pe care le-am avut cu ea despre discriminare. Roxana-India, fata noastră, este romă și în România există o discriminare nasoală de tot pe direcția asta”, a mai spus Dragoș Bucur.

Cunoscutul artist a vorbit și despre meseria de părinte, mărturisind că știe cum să fie autoritar cu cei trei copii ai lui.

„Pot să fiu autoritar. Să știi că în filmele străine joc mafioți și de obicei șef de bandă. Cu pedepsele recunosc că e mai greu, dar nu poți să lași copilul complet de capul lui. Riști să te trezești la un moment dat că a luat-o pe un drum care-i face rău și nici nu-și dă seama de asta. Ca o părere, că iar mă apuc să dau sfaturi și nu e bine, eu cred că există o cheie în relația părinte-copil, iar aceea este timpul petrecut cu copilul. Dacă stai mai mult cu copilul, înveți cum reacționează, el învață cum reacționezi, înveți ce nevoi are și uite așa poți să faci lucruri fără să-i spui neapărat „NU” sau să îi dai două palme, cum încă se practică la noi în țară. Nu stai cu el, nu ai de unde să știi ce nevoi are”, a încheiat actorul.